Novi turistički savez u Newport Beachu: Promjene u financiranju marketinških aktivnosti

Gradsko vijeće Newport Beacha je planiralo raspravljati o ukidanju Turističkog poslovnog poboljšanja grada, ali je otkriveno da je taj savez već istekao krajem siječnja prema upravljačkom planu. Umjesto donošenja odluke o ukidanju saveza, članovi vijeća su odlučili odgoditi raspravu jer nisu imali dovoljno informacija kako bi donijeli odluku.

Glavni tajnik posjeta Newport Beachu, Gary Sherwin, odgovarao je na pitanja gradskih članova o novom savezu koji će se formirati i suradnji s posjetom Newport Beachu i njegovom roditeljskom tvrtkom Newport Beach & Co. Također su se raspravljala o načinu korištenja sredstava iz poreza na noćenje te o mogućem nadzoru grada nad novim aranžmanom.

Savez za unaprjeđenje turizma u Newport Beachu osnovan je 2009. godine kako bi pomogao financiranju marketinških aktivnosti koje bi promovirale grad kao odredište za odmor i sastanke. Gradsko osoblje je reklo da su dodatna sredstva financirala poboljšanja koja bi povećala popunjenost hotela kako bi bili konkurentni na konferencijskom tržištu turističke industrije.

Savez su upravljali posjet Newport Beachu, gradska turistička armija, koja je dobivala oko 18% ukupnog poreza na noćenje u gradu. Godišnje stope ocjene bile su oko 3% od bruto prihoda hotela od dugoročnog najma soba, a grad je poslao 99,75% sredstava posjetu Newport Beachu, zadržavajući 0,25% za troškove prikupljanja i upravljanja.

Uprava je odlučila ukinuti savez i umjesto toga osnovati partnerstvo za procjenu sastanaka, koje će djelovati na isti način kao i savez za unaprjeđenje turizma, ali u privatnom svojstvu. Nije jasno kada će se tema vratiti na vijeće radi daljnje rasprave.

Promjene u financiranju marketinških aktivnosti u Newport Beachu otvaraju mogućnosti za novi turistički savez. Umjesto javnog saveza koji je upravljao gradom, stvorit će se partnerstvo koje će privatno financirati projekte promocije turizma. Ovo novo financijsko aranžman daje više slobode i fleksibilnosti u korištenju sredstava, ali također postavlja pitanja o nadzoru grada nad tim novim organizacijama. Ove promjene mogu imati važan utjecaj na budući marketing i turizam u Newport Beachu.

Česta pitanja (FAQ) o ukidanju Turističkog poslovnog poboljšanja grada Newport Beacha:

1. Kako je otkriveno da je savez već istekao?
Savez je istekao prema upravljačkom planu koji je bio postavljen do kraja siječnja, a članovi vijeća su to otkrili tijekom rasprave.

2. Zašto je odgođena odluka o ukidanju saveza?
Članovi vijeća su odlučili odgoditi raspravu jer nisu imali dovoljno informacija kako bi donijeli odluku o ukidanju saveza.

3. Tko će formirati novi savez?
Raspravljalo se o formiranju novog saveza u suradnji s posjetom Newport Beachu i roditeljskom tvrtkom Newport Beach & Co.

4. Kako će se koristiti sredstva iz poreza na noćenje?
Raspravljalo se o načinu korištenja sredstava iz poreza na noćenje u svrhu promocije turizma i mogućem nadzoru grada nad novim aranžmanom.

5. Što je Savez za unaprjeđenje turizma u Newport Beachu?
Savez je osnovan 2009. godine s ciljem financiranja marketinških aktivnosti koje bi promovirale grad kao odredište za odmor i sastanke.

6. Tko je upravljao savezom?
Savez je upravljala posjet Newport Beachu, gradska turistička armija, koja je dobivala dio poreza na noćenje.

7. Kakve će promjene biti u financiranju marketinških aktivnosti?
Umjesto javnog saveza koji je upravljao gradom, planira se stvaranje partnerstva koje će privatno financirati projekte promocije turizma.

Definicije ključnih pojmova:

1. Turističko poslovno poboljšanje (Tourism Business Improvement): Savez koji se osniva u cilju financiranja marketinških aktivnosti koje promoviraju turizam i poboljšavaju poslovno okruženje.

2. Porez na noćenje (Room Tax): Porez koji se naplaćuje gostima hotela ili drugih smještajnih objekata na temelju broja noćenja.

3. Marketinške aktivnosti (Marketing activities): Aktivnosti koje se provode s ciljem promoviranja proizvoda ili usluge kako bi se postigla veća prepoznatljivost i privuklo više potrošača.

4. Partnerstvo za procjenu sastanaka (Meetings Assessment Partnership): Partnerstvo koje će djelovati slično savezu za unaprjeđenje turizma, ali će biti privatno financirano.

Povezane poveznice:
Newport Beach
Newport Beach & Co.