Bitna uloga Boston Irish Tourism Association u promociji kulturne baštine i suvremene Ire

Boston Irish Tourism Association (BITA) već 25 godina služi kao središnje mjesto za irsko-američku kulturu i događaje. Supružnici Michael i Colette Quinlin posvećeni su povezivanju njihovih domovina i istaknuto predstavljaju najbolje od obje strane. Michael je odrastao u Pittsburghu, Pennsylvania. Njegova majka je emigrirala iz Co Armagha 1950-ih godina, udala se za njegovog oca i odgajala šestero djece. Michael je izjavio za IrishStar.com: “Moje sestre i ja svakodnevno smo bili svjesni i cijenili irsku kulturu”. Colette je porijeklom iz Co Tipperary. Živjela je u Sydneyu, Australija, prije nego što se preselila u Boston gdje je upoznala Michaela. Rekla je: “Volimo misliti da kombinacija irskog i američkog stajališta savršeno odgovara onome što radimo”. Par je osnovao Boston Irish Tourism Association 2000. godine nakon rođenja svog sina. Posvećuju svoje vrijeme i stručnost u turizmu za promicanje irsko-američke aktivnosti u saveznim državama Novoj Engleskoj. “Ono što smatramo različitim je da smo se usredotočili na više od irsko-američkog identiteta”, rekao je Michael. “Znali smo da će Irci, kada dođu u SAD, sami naći svoj put. Oni će pronaći pub u Quincyu ili rookies u Watertownu, nisu trebali da im mi to kažemo. Ono što ih je zanimalo bilo je sudjelovanje u širem spektru aktivnosti. Željeli smo osigurati da ljudi koji su već znali toliko o irskoj zajednici kao i mi imaju nešto novo za istražiti.”

Predstavljanje točne slike Irske iznimno je važno za Michela i Colette. Svjesni su da je slika Irske koju mnogi Amerikanci imaju u umu više sinonim za staru Irsku. Michael je rekao: “Željeli smo se pobrinuti da kad govorimo o Irskoj to bude na najautentičniji i suvremeni način.” Michael ističe partnerstvo s Turističkom zajednicom Irske i njihovu neprekidnu predstavljanju Irske u suvremenom svjetlu. Rekao je: “Ako se sjetimo unatrag pola stoljeća kada je Aer Lingus otvorio letove u Bostonu 1958. godine, Bostonci irskog porijekla koji su tamo išli nisu bili povezani s Irskom mnogo mnogo godina ili čak generacija. Kad su stigli tamo, imali su neku vrstu lažne ili zastarjele predodžbe o tome što je Irska bila. U posljednjih 20 ili 25 godina, Irska se dramatično razvila i mijenjala. Postala je lider u promjenama, evoluciji i dostizanju svojih ciljeva. Mi se trudimo biti u korak s tim.”

BITA posebno prati modernu glazbenu scenu i redovito promovira nove glazbene izvođače izravno iz Irske kao što su Lunasa i Breaking Trad. Balansiranje između promoviranja Irske kao krajolika baštine gdje mnogi imaju korijene, ali istovremeno prikazivanje suvremene i kosmopolitske Irske, vještina je koju BITA uspješno njeguje. 25 godina kasnije, i dalje su glavni izvor informacija za irsku i američku publiku. Michael je rekao da je kulturna renesansa zavladala Bostonom 1980-ih godina, iako irska zajednica u Bostonu ima svoje uspone i padove tijekom godina, trpeći višestruke valove imigracije. Iako je posljednje desetljeće bilo posebno mirno, Michael primjećuje dolazak talentiranih i intelektualnih mladih Ir

Često postavljana pitanja (FAQ) o Boston Irish Tourism Association (BITA)

1. Što je Boston Irish Tourism Association (BITA)?
Boston Irish Tourism Association (BITA) je organizacija koja već 25 godina promovira irsko-američku kulturu i događaje.

2. Tko su osnivači BITA-e?
BITA su osnovali supružnici Michael i Colette Quinlin.

3. Koje je iskustvo Michaela i Colette u irsko-američkoj kulturi?
Michael je odrastao u Pittsburghu, Pennsylvania, i bio je svakodnevno izložen irskoj kulturi kroz svoju majku. Colette je porijeklom iz Co Tipperary, Irska.

4. Kada je BITA osnovana?
BITA je osnovana 2000. godine.

5. Kakav je fokus BITA-e?
BITA se usredotočuje na promicanje irsko-američkih aktivnosti u Novoj Engleskoj, ali također nudi različite aktivnosti i podršku svima koji su zainteresirani za irsku kulturu.

6. Koliko je BITA informativna za irsku i američku publiku?
BITA je glavni izvor informacija o irsko-američkoj kulturi već 25 godina, te pruža informacije i aktualnosti o događanjima i novostima vezanim uz irsku kulturu.

7. Kako BITA pridonosi prikazivanju suvremene Irske?
BITA se trudi prikazati autentičnu i suvremenu sliku Irske. Partneri su s Turističkom zajednicom Irske te prate modernu glazbenu scenu i promoviraju nove izvođače iz Irske.

8. Koje su preporučene poveznice?
Preporučene poveznice na glavnu domenu BITA-e:
irishboston.org

DEFINICIJE:
– BITA: Skraćenica za Boston Irish Tourism Association, organizacija koja promovira irsko-američku kulturu i događaje.
– Nova Engleska: Regija Sjedinjenih Američkih Država koja uključuje šest saveznih država na sjeveroistoku – Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island i Vermont.