Istražite bogatu kulturu sela Bakas na Baliju

Turisti koji posjećuju Bali u potrazi za kulturnim iskustvom trebaju posjetiti selo Bakas. Ova kulturna avantura je dovoljno udaljena od glavnih turističkih odredišta da bude bez gužvi, ali i dovoljno blizu da se može obići u jednom danu.

Posjet turističkom selu na Baliju je jedan od najboljih načina da zaista doživite jedinstven način života na otoku.

Naravno, najpoznatije turističko selo na Baliju je selo Penglipuran u regiji Bangli, koje svakodnevno dovodi tisuće posjetitelja. Penglipuran selo je osvojilo mnoge međunarodne nagrade i redovito se hvale kao jedno od najboljih turističkih sela u Indoneziji.

Ali za one koji traže autentično kulturno iskustvo bez gužvi, selo Bakas u regiji Klungkung je savršeno mjesto.

Ovo drevno selo postaje jedno od najpopularnijih turističkih atrakcija na Baliju. Selo zadržava svoj jedinstveni turistički osjećaj i autentičnost, pružajući turistima priliku da doista nauče kako žive u tradicionalnoj balinežanskoj zajednici.

Glavno turističko selo u Bakasu je omiljeno među posjetiteljima zbog svog duhovnog ozračja, okruženja prirodnih šuma, pjevušenja ptica i grupa majmuna koji se povremeno motaju u blizini sela i džungle.

Turističko selo Bakas se razvija od 2017. godine, zahvaljujući podršci lokalnih vlasti i vlade Balija. Selo razvija program “Postani Balinežan na jedan dan” kako bi promoviralo autentičnu balinežansku kulturu i baštinu.

Ovaj inovativni program omogućava turistima da sudjeluju u svakodnevnim aktivnostima tradicionalne balinežanske hinduističke zajednice i da borave u tradicionalnom domaćinstvu.

Program “Postani Balinežan na jedan dan” uključuje izradu prinosnica, pripremu tipičnih balinežanskih začinjenih jela, vježbanje plesa, obilazak tradicionalnih tržnica i uživanje u ljepoti prirode.

Ovaj turistički program je upravo vrsta turističke ponude koju vodeći ljudi Balija žele vidjeti na otoku. Žele više kulturnog i održivog turizma kao standard u regiji.

Program “Postani Balinežan na jedan dan” ima pozitivan utjecaj na ekonomiju stanovnika sela Bakas. S jedne strane, doprinosi razvoju sela, a s druge strane, turisti dobivaju jedinstveno iskustvo dok su na odmoru na Baliju.

Ovaj program je čak dobio pečat odobrenja od najviših turističkih dužnosnika Indonezije na sajmu putovanja Bali & Beyond Travel Fair prije nekoliko tjedana.

Često postavljana pitanja:

1. Što je selo Bakas i koje je njegovo značenje za turiste koji posjećuju Bali?
Selo Bakas je kulturna atrakcija na otoku Bali koja omogućuje turistima da dožive autentičan način života tradicionalne balinešanske zajednice.

2. Koje je najpoznatije turističko selo na Baliju?
Najpoznatije turističko selo na Baliju je selo Penglipuran u regiji Bangli. Selo je osvojilo mnoge međunarodne nagrade i često se hvali kao jedno od najboljih turističkih sela u Indoneziji.

3. Zašto je selo Bakas popularno među turistima?
Selo Bakas je popularno među turistima zbog svog duhovnog ozračja, prirodnih šuma, prisutnosti ptica i majmuna te autentičnosti balinešanske kulture.

4. Koje aktivnosti su uključene u program “Postani Balinežan na jedan dan”?
Program “Postani Balinežan na jedan dan” uključuje izradu prinosnica, pripremu tipičnih balinežanskih začinjenih jela, vježbanje plesa, obilazak tradicionalnih tržnica i uživanje u ljepoti prirode.

5. Kakav utjecaj ima program “Postani Balinežan na jedan dan” na lokalno gospodarstvo?
Program “Postani Balinežan na jedan dan” pozitivno utječe na ekonomiju stanovnika sela Bakas jer doprinosi razvoju sela, a turisti dobivaju jedinstveno iskustvo tijekom svog boravka na Baliju.

Definicije:
– Balinežanska kultura: Kultura koja je karakteristična za Balijance, tradicionalno povezana s hinduističkim vjerovanjima i izražena kroz umjetnost, ples, glazbu, ceremonije i druga kulturna izražavanja.
– Prinosnica: Posebna vrsta cvjetnih aranžmana koja se koristi u balinešanskim vjerskim obredima kao dar bogovima.
– Hinduizam: Drevna religija koja se prakticira na Baliju, s mnogo bogova i boginja te obredima i vjerovanjima koji pacificiraju duhove i donose ravnotežu u svijetu.

Povezane veze:
bali.com
balitourismboard.org
bali-indonesia.com