Ugled i raznolikost – glazbeni festivali koji će ponovno procvjetati u Baliju

Ovog tjedna, indonezijski ministar turizma i kreativnih industrija, Sandiaga Uno, potvrdio je da je njegovo ministarstvo u suradnji s nacionalnom policijom pokrenulo novi sustav koji će omogućiti velikim glazbenim umjetnicima lakše dolazak i održavanje koncerata uživo. Novi digitalni sustav za izdavanje licenci za koncerte smanjit će troškove domaćinima koncerata za 20-25%.

Sustav je pokrenut 24. lipnja i pomoći će u rješavanju visoke cijene ulaznica za koncerte diljem zemlje, posebno u provincijama poput Balija koje neprestano rade na privlačenju poznatih izvođača. Ministar Uno izjavio je da će se novi sustav provoditi isključivo online, a integracijom svih relevantnih tijela u izdavanju dozvola za održavanje događaja, uključujući lokalnu vlast i policiju, proces će biti transparentan, efikasan i pristupačan.

Izjava ministra Unoa naglašava njegovu posvećenost olakšavanju dolaska poznatih umjetnika, glazbenika i kreatora u cijelu Indoneziju, posebno u Bali. Koncerti uživo, uz odmor i kulturu, jedan su od glavnih razloga dolaska međunarodnih turista. Bali, želeći privući velike međunarodne izvođače, želi vidjeti više međunarodnih glazbenih senzacija na svojoj pozornici. Na taj način obožavatelji glazbe mogu doći i vidjeti svoje omiljene izvođače uživo, ostati još nekoliko dana ili više i uživati u kulturi i prirodnim ljepotama otoka.

Ljubitelji glazbe koji će posjetiti Bali u narednih nekoliko mjeseci imat će mnogo koncerata na koje se mogu veseliti. Sljedeći veliki događaj je Suara Festival koji će se održati u gradu Nauru s pogledom na plažu Nyanyi u Tabananu. Trodnevni događaj će imati koncerte na više pozornica, rasprave, radionice, sjajno područje za djecu i tržnicu s umjetničkim radovima.

Suara Festival će se održati od 26. do 28. srpnja i, ulazeći u svoju treću godinu, bit će veći i bolji nego ikad. Glavni izvođači uključuju Angusa i Juliju Stone, Neila Francesa, Youngr, HVOB i LP Giobbi. Cjelokupni popis govornika, voditelja radionica i glazbenih umjetnika još nije otkriven, a ulaznice se prodaju brzo. Balijski zaljubljenici koji žele prisustvovati Suara Festivalu savjetuju se da što prije kupe ulaznice.

U kolovozu će se u Baliju održati i međunarodno priznati Ubud Village Jazz Fest. Događaj će se održati 2. i 3. kolovoza u grupi STHALA Ubud. Organizatori su ponosni što je UVJF 2024. Ministarstvo turizma i kreativne ekonomije Republike Indonezije odabralo kao jedan od deset događaja nacionalne važnosti ove godine. Festival predstavlja kulturnu fuziju i uključivost, i nije potrebno biti stručnjak za jazz da bi se osjećali dobrodošlo u Ubud Village Jazz Festu. Festival se izdvaja po kompaktnom i pažljivo odabranom programu koji prikazuje ukupno 20 nastupa, s talentima 100 glazbenika na tri različite pozornice tijekom dva dana.

Festival se ponosi predstavljanjem raznovrsnih jazz stilova, osiguravajući da ima nešto za svačiji glazbeni ukus. Ulaznice su dostupne online.

Neka od čestih pitanja o novom digitalnom sustavu za izdavanje licenci za koncerte u Indoneziji mogu biti:

1. Kako će novi digitalni sustav smanjiti troškove domaćinima koncerata?
2. Kada je novi sustav pokrenut i kako će integracija različitih tijela olakšati proces izdavanja dozvola?
3. Što ministar Uno ističe kao glavni cilj novog sustava?
4. Zašto je Bali posebno zainteresiran za privlačenje međunarodnih glazbenih izvođača?
5. Koji je nadolazeći koncert na Baliju koji se preporučuje ljubiteljima glazbe?

Ključni pojmovi:

– Suara Festival: Glazbeni festival na Baliju koji nudi koncerte, radionice i umjetničku tržnicu.
– Ubud Village Jazz Fest: Međunarodno priznati jazz festival koji se održava na Baliju.
– Izdavanje licenci za koncerte: Proces dobivanja potrebnih dozvola za održavanje koncerata.

Preporučeni povezani linkovi:
indonesia.travel: Službena turistička stranica Indonezije s informacijama o putovanju i događanjima.
suarafest.com: Službena stranica Suara Festivala s informacijama o programu i prodaji ulaznica.
ubudvillagejazzfestival.com: Službena stranica Ubud Village Jazz Festa s detaljima o izvođačima i kupnji ulaznica.