Početak radova na novom rekreativnom kompleksu Summerville

Radovi na prvom dijelu 128 hektarskog rekreativnog kompleksa Summerville započet će ovog jeseni. Slovom je označen početak projekta kojeg je predvodio gradonačelnik Robert Shafer, a ukupno vrijednost projekta iznositi će 12 milijuna dolara.

“Da bismo privukli turiste i pridonijeli našoj ekonomiji, gradimo kompleks koji će biti sigurno sjajna atrakcija, ali primarno će koristiti mlade generacije”, rekao je gradonačelnik Shafer.

Prve dvije faze projekta obuhvaćaju izgradnju 10 milja planinarskih i biciklističkih staza te nogometnog kompleksa. Gradonačelnik je naglasio da je izgradnja istih bila prioritet jer su mladi sportaši ove zajednice bili dugo uskraćeni za adekvatne sportske objekte.

“Dosadašnje mogućnosti koje su imali nisu bili dovoljne za turnire koje organiziraju, s 60 do 70 ekipa. Zamislite što će tek biti moguće napraviti s ovim novim parkom i objektima koje ćemo izgraditi”, izjavio je Shafer.

Nadaljnje faze kompleksa uključivat će izgradnju objekta za baseball/softball, terena za košarku i pickleball, sveobuhvatno dječje igralište i park za pse.

Gradonačelnik Shafer je naglasio da će grad finansirati izgradnju uz pomoć obveznica u iznosu do 12 milijuna dolara, koje će biti vraćene tijekom vremena. Iako su aplicirali za državna i federalna sredstva, nisu uspjeli dobiti financijsku podršku, ali to ih nije obeshrabrilo.

“Možda nismo imali sreće s dobivanjem financijske pomoći, ali nećemo odustati. Nastavit ćemo tražiti sredstva koja će biti potrebna za završetak ovog projekta”, istaknuo je Shafer.

Gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će se projekt intenzivirati sljedeće godine te se očekuje da će biti završen do sredine ili kraja 2026. godine. Financijska stabilnost grada omogućava im da projekt financiraju obveznicama, zbog čega grad ima povjerenje u njegov uspješan završetak.

Najčešća pitanja (FAQ) o projektu rekreativnog kompleksa Summerville

1. Kada će započeti radovi na projektu Summerville?
Radovi na prvom dijelu 128 hektarskog rekreativnog kompleksa Summerville započet će ovog jeseni.

2. Kolika je vrijednost projekta?
Ukupna vrijednost projekta iznosit će 12 milijuna dolara.

3. Koje će aktivnosti i objekti biti izgrađeni u prvim fazama projekta?
Prve dvije faze projekta obuhvaćaju izgradnju 10 milja planinarskih i biciklističkih staza te nogometnog kompleksa.

4. Zašto je izgradnja nogometnog kompleksa prioritet?
Izgradnja nogometnog kompleksa bila je prioritet jer su mladi sportaši ove zajednice bili dugo uskraćeni za adekvatne sportske objekte.

5. Koje će se aktivnosti i objekti uključiti u nadaljnje faze projekta?
Nadaljnje faze kompleksa uključivat će izgradnju objekta za baseball/softball, terena za košarku i pickleball, sveobuhvatnog dječjeg igrališta te parka za pse.

6. Kako će grad financirati izgradnju projekta?
Grad će financirati izgradnju projekta uz pomoć obveznica u iznosu do 12 milijuna dolara, koje će biti vraćene tijekom vremena.

7. Jesu li tražili financijsku podršku od države i federalne vlade?
Iako su aplicirali za državna i federalna sredstva, nisu uspjeli dobiti financijsku podršku.

8. Kada se očekuje završetak projekta?
Gradonačelnik vjeruje da će se projekt intenzivirati sljedeće godine te se očekuje da će biti završen do sredine ili kraja 2026. godine.

Definicije ključnih pojmova:

– Rekreativni kompleks: Područje koje je namijenjeno za rekreacijske aktivnosti i obuhvaća različite objekte i sadržaje, poput sportskih terena, staza za hodanje ili bicikliranje, igrališta itd.
– Obveznice: Financijski instrumenti kojima se financira projekti ili aktivnosti, a izdaju se kao dugoročne vrijednosne papire.

Sugestirane poveznice:
Summerville