Turizam u Cuyahoga County-u bilježi rast pomaka prije pandemije

Prema najnovijim informacijama, turizam u Cuyahoga County-u bilježi rast i povratak na nivo prije pandemije. Iako je globalna pandemija COVID-19 značajno utjecala na putovanja i turizam širom svijeta, Cuyahoga County je uspio ostvariti povećanje broja posjeta u 2023. godini.

Prema istraživanju Destination Cleveland-a, Cuyahoga County je bilježio povećanje od 2,2% u broju posjeta u odnosu na prošlu godinu, što odgovara i stopi rasta posjeta u državi Ohio od 2,3%. To znači da je Cuyahoga County posjetilo ukupno 18,34 milijuna posjetitelja iz raznih razloga, bilo da je riječ o poslovnim ili rekreativnim putovanjima.

Turizam u Cuyahoga County-u ima i značajan ekonomski utjecaj. Izravne prodaje turizma u 2023. godini iznosile su 6,7 milijardi dolara, a kada se uključe i neizravne i inducirane potrošnje, taj iznos se povećava na 10,9 milijardi dolara. Turizam u ovom regionu također podržava velik broj radnih mjesta, s 7% svih poslova u Cuyahoga County-u povezanih s turizmom.

Adam Sacks, predsjednik Tourism Economics-a, istaknuo je: “Posjetitelji Clevelanda potrošili su 6,7 milijardi dolara u 2023. godini, što je novi vrhunac koji i dalje koristi lokalnim stanovnicima i poduzećima.” To ukazuje na to da turizam ima dalekosežne koristi za lokalnu zajednicu.

Podaci o turističkom pristupu za 2024. godinu također pokazuju da se oporavak turizma u Cuyahoga County-u odvija uspješno i da je usporediv s konkurentnim tržištima. Ovo je dobra vijest za turističku industriju na području Cuyahoga County-a, koja ima veliki potencijal za daljnji rast i razvoj.

Sve ove informacije ukazuju na to da se turizam u Cuyahoga County-u oporavlja i da postaje privlačna destinacija za posjetitelje iz cijelog svijeta. Ovaj povratak na pre-pandemijske razine turizma donosi nova radna mjesta i gospodarski rast te predstavlja pozitivan signal za budućnost turizma u ovom području.

Često postavljana pitanja (FAQ) na temelju glavnih tema i informacija prikazanih u članku:

1. Kakav je trend rasta broja posjeta u Cuyahoga County-u nakon pandemije COVID-19?
– Prema istraživanju Destination Cleveland-a, Cuyahoga County je bilježio povećanje od 2,2% u broju posjeta u odnosu na prošlu godinu, što odgovara i stopi rasta posjeta u državi Ohio od 2,3%. To znači da je Cuyahoga County posjetilo ukupno 18,34 milijuna posjetitelja iz raznih razloga.

2. Koliki je ekonomski utjecaj turizma u Cuyahoga County-u?
– Izravne prodaje turizma u 2023. godini iznosile su 6,7 milijardi dolara, a kada se uključe i neizravne i inducirane potrošnje, taj iznos se povećava na 10,9 milijardi dolara. Turizam također podržava 7% svih poslova u Cuyahoga County-u.

3. Kakve koristi turizam donosi lokalnoj zajednici?
– Turizam daje koristi lokalnoj zajednici kroz nova radna mjesta i gospodarski rast. Posjetitelji Clevelanda su u 2023. godini potrošili 6,7 milijardi dolara, koristeći se pritom lokalnim stanovnicima i poduzećima.

4. Je li oporavak turizma u Cuyahoga County-u uspješan?
– Podaci o turističkom pristupu za 2024. godinu pokazuju da se oporavak turizma u Cuyahoga County-u odvija uspješno i usporediv je s konkurentnim tržištima. To predstavlja pozitivan signal za budućnost turizma u ovom području.

Definicije pojedinih ključnih pojmova:

– Cuyahoga County: Okrug u američkoj saveznoj državi Ohio, u kojem se nalazi grad Cleveland.
– COVID-19: Kratica za bolest uzrokovanu koronavirusom koji je identificiran 2019. godine (SARS-CoV-2) i koji je uzrokovao globalnu pandemiju.
– Destination Cleveland: Turistička organizacija koja promiče Cuyahoga County i grad Cleveland kao destinaciju za posjete i putovanja.

Srodne poveznice:

thisiscleveland.com – službena stranica Destination Cleveland-a
cleveland.com – lokalne vijesti i informacije o Cuyahoga County-u i Clevelandskoj regiji.