12 milijuna dolara za sportske investicije u turizam u Delawaru

Vlada Delawara će pokrenuti Fond za kapitalne investicije u sportski turizam u vrijednosti od 12 milijuna dolara, s ciljem poticanja rastuće privlačnosti Prve države za sportske događaje.

Ovaj fond namijenjen je pružanju financiranja postojećim ili novim objektima koji privlače posjetitelje iz drugih država u Delawaru, istovremeno potičući potrošnju u lokalnim tvrtkama. Da bi se smatrali prihvatljivima, objekti moraju biti otvoreni za javnost i redovito domaćini turnira, prvenstava ili drugih događaja koji privlače posjetitelje iz drugih država. Zahtjevi za financiranje moraju također uključivati dostatan iznos sredstava za provedbu posebnog projekta navedenog u prijavi.

Objekti koji traže sredstva za obnove također moraju pružiti detaljan opis kako bi financiranje poboljšalo objekt i privuklo turiste putem trenutnih ili budućih događaja.

Rok za prijave je 12. travnja do 16 sati.

“Sportski turizam je rastuća industrija u našoj državi i okolnoj regiji, s milijunima dolara potrošenih svake godine od strane sudionika događaja, njihovih obitelji i drugih posjetitelja”, izjavio je guverner John Carney. “Ovaj fond će pomoći održavanju konkurentnosti sportske turističke industrije u Delawaru jamčeći da posjetitelji mogu igrati u objektima prvoklasne kvalitete te uživati u mnogim pogodnostima koje naša država nudi tijekom njihovog boravka ovdje.”

Državni dužnosnici radili su na uspostavi strukture ovog programa koji je financiran sredstvima poreznih obveznika od kada ga je Carney potpisao zakon o fondovima svezanim za proračunsku godinu 2024. Progamm je pohvalila zastupnica Debra Heffernan (D-Bellefonte), nadahnuti navalom posjetitelja koji su došli na sportske događaje u DE Turf kompleksu u Frederici i Chase Fieldhouseu u Wilmingtonu.

Carney je signalizirao da planira podržati Fond za kapitalne investicije u sportski turizam barem kroz dva financijska kruga, budući da je predložio iznos od 6 milijuna dolara za njega u svom proračunu za operativnu godinu 2025. Međutim, zakonodavci mogu smanjiti ili povećati taj iznos prije nego što ga pošalju guverneru na potpis.

U prošlosti su veći sportski turizam sufinancirani kroz zakone o državnim obveznicama i druge zakonodavne mjere koje je usvojila Općinska skupština. Umjesto toga, Fond za kapitalne investicije u sportski turizam stvara novi sustav koji uključuje postupak pregleda i bodovanja od strane panela državnih i okružnih dužnosnika za turizam i izabranih lidera.

U posljednjih pet godina zakonodavno tijelo Delawara je odobrilo komadić od 24,5 milijuna dolara za velike sportske komplekse. To uključuje stadion Frawley na obali rijeke, kompleks DE Turf u Frederici i dvoranu Chase na obali rijeke.

No, Delawar je također privukao velike događaje u posljednjih nekoliko godina, prije svega BMW Championship 2022. Državni dužnosnici za turizam su rekli da je taj događaj doveo oko 126.000 posjetitelja i generirao više od 30 milijuna dolara ekonomskog utjecaja na šire područje Wilmingtona.

Tajnik države Jeff Bullock, čije ministarstvo nadzire odjel za turizam i male poduzetnike, istaknuo je da je sportski turizam rastuća industrija koja vrijedi 90 milijardi dolara na globalnoj razini. Dodao je da je Fond za kapitalne investicije u sportski turizam način za održavanje Delawara u vrhu igre.

“Ovi nacionalni događaji pokazuju sposobnost naše države da organizira sportska natjecanja velikog opsega i stavljaju Delawar pred planere događaja i razvojne tvrtke objekata iz cijele zemlje”, rekao je Bullock u priopćenju. “Ovaj novi fond pruža nam priliku da nastavimo ulagati u sportske objekte u našoj državi kako bismo osigurali da Delawar ostane u svijesti nacionalnih i regionalnih odlučitelja o događajima u godinama koje dolaze.”

Pri prihvaćanju aplikacija za fond uzimat će se u obzir potencijalni utjecaj na državu i lokalno gospodarstvo, geografski položaj i druge javne i privatne izvore financiranja.

Turistički ured Delawara organizirat će dvije informativne webinare za potencijalne aplikante kako bi saznali više o Fondu za kapitalne investicije u sportski turizam. Ti webinari će se održati 21. veljače u 11 sati i 28. veljače u 13 sati. Za više informacija o registraciji posjetite web stranicu turističkog ureda.

Česta pitanja (FAQ)

1. Koja je svrha Fonda za kapitalne investicije u sportski turizam?
– Fond za kapitalne investicije u sportski turizam osnovan je s ciljem poticanja privlačnosti Delawara za sportske događaje. Financira se iznosom od 12 milijuna dolara te je namijenjen pružanju financiranja postojećim ili novim objektima koji privlače posjetitelje iz drugih država u Delawar.

2. Koji su uvjeti za dobivanje financiranja iz Fonda?
– Da bi objekti bili prihvatljivi za financiranje, moraju biti otvoreni za javnost i redovito domaćini turnira, prvenstava ili drugih događaja koji privlače posjetitelje iz drugih država. Objekti koji traže sredstva za obnove moraju pružiti detaljan opis kako će financiranje poboljšati objekt i privući turiste.

3. Koji je rok za prijave za dobivanje financiranja?
– Rok za prijave je 12. travnja do 16 sati.

4. Koliko će se puta Fond za kapitalne investicije u sportski turizam financirati?
– Guverner John Carney je najavio da će podržati Fond barem kroz dva financijska kruga. Međutim, iznos financiranja može biti smanjen ili povećan prije nego što ga guverner potpiše.

5. Koje su neke druge metode koje su se koristile za financiranje sportskog turizma u Delawaru?
– U prošlosti su veći sportski turizam sufinancirani preko zakona o državnim obveznicama i drugih zakonodavnih mjera koje je usvojila Općinska skupština. Fond za kapitalne investicije u sportski turizam predstavlja novi sustav financiranja.

6. Koji je potencijalni ekonomski utjecaj sportskih događaja na Delawar?
– Primjerice, sportski događaj poput BMW prvenstva 2022. privukao je oko 126.000 posjetitelja i generirao više od 30 milijuna dolara ekonomskog utjecaja na šire područje Wilmingtona.

7. Kako mogu saznati više o Fondu za kapitalne investicije u sportski turizam?
– Turistički ured Delawara organizirat će informativne webinare za potencijalne aplikante. Za više informacija o registraciji posjetite web stranicu turističkog ureda.

Definicije ključnih pojmova

– Fond za kapitalne investicije: Fond koji se koristi za financiranje projekata koji zahtijevaju kapitalnu investiciju.
– Sportski turizam: Grana turizma koja uključuje putovanja i boravke ljudi koji sudjeluju u sportskim događajima.
– Turistički ured: Ustanova ili organizacija koja promovira turizam i turističke atrakcije nekog mjesta ili regije.

Povezane veze

Posjetite Delaware: Službena web stranica Turističkog ureda Delawara.