Promjene u prihodima od turističke razvojne takse u županiji Osceola

Prihodi od turističke razvojne takse (TDT) u županiji Osceola opadaju nakon rekordne godine i očekuje se da će taj trend potrajati. U studenom su prihodi od TDT-a bili 5% niži u odnosu na prethodnu godinu, iznosivši 6,1 milijuna dolara, dok su u prosincu bili 4% niži u usporedbi s prethodnom godinom, dosegnuvši 7,1 milijuna dolara.

Unatoč smanjenju prihoda, prikupljanje TDT-a još uvijek je drugo najbrže u povijesti županije na kraju prvog kvartala, prema Experience Kissimmee, turističkoj vlasti županije. Fiskalna godina županije započela je u listopadu.

“Dodatke za turizam ove godine očekujemo da će biti nešto slabiji u odnosu na prikupljanja prošle godine, ali moramo se sjetiti da je ta godina bila rekordna”, izjavila je Frida Bahja, direktorica istraživanja Experience Kissimmee.

Bahja je napomenula da smanjenje prihoda od turističke takse također primjećuje i susjedna županija Orange. Smanjenje TDT-a ukazuje na oslabljivanje turističke ekonomije, ali Bahja ne može precizno odrediti razlog.

“Primjećujemo usporavanje gospodarstva u SAD-u… stoga je to samo odraz ukupnog gospodarstva”, rekla je Bahja.

Bahja je istaknula da je prošlogodišnji rekordni prikup rezultat nakupljene potražnje za putovanjima nakon pandemije, ali da ti rezultati nisu održivi.

“Očekivali smo da će se prikupljanja prije ili kasnije usporiti, ali i dalje se može očekivati pozitivna godina”, dodala je Bahja.

Županija Osceola planira dodati više i većih hotela kako bi povećala prihode od TDT-a, ali suočava se s izazovima, rekao je Brad Boland, član Savjeta za razvoj turizma. Jedan očiti izazov je privući hotele razvojem evidencije o broju noćenja u cijeloj županiji, što trenutno nije prikupljeno.

Trenutno svaki turistički subjekt – Osceola Heritage Park, sportski kompleks Austin Tindall i Experience Kissimmee – zasebno bilježe svoje podatke, što otežava usklađivanje brojeva u ukupan zbroj. No, Boland se nada rješavanju tog problema.

“Brojke TDT-a rastu zbog dodatnih vikendica i hotela, ali to je nešto što moramo napraviti”, rekao je Boland. “Dakle, što više podataka imate, možete ići developerima i reći im kako izgleda budućnost.”

Najčešća pitanja (FAQ) o prihodima od turističke razvojne takse (TDT) u županiji Osceola:

1. Kakvo je stanje prihoda od TDT-a u županiji Osceola?
– Prihodi od TDT-a su opadajući nakon rekordne godine, s padom od 5% u studenom i 4% u prosincu u odnosu na prethodnu godinu.

2. Koje su projekcije za prihode od TDT-a ove godine?
– Očekuje se da će prihodi od TDT-a biti nešto slabiji u usporedbi s prošlom godinom, ali i dalje se očekuje pozitivna godina.

3. Koji su razlozi za smanjenje prihoda od TDT-a?
– To može biti odraz ukupnog usporavanja gospodarstva u SAD-u, ali nije moguće precizno odrediti razlog za smanjenje prihoda.

4. Kako planira županija Osceola povećati prihode od TDT-a?
– Županija Osceola planira dodati više i veće hotele kako bi povećala prihode od TDT-a.

5. Kakvi su izazovi s kojima se županija Osceola suočava u vezi s TDT-om?
– Jedan od izazova je privući hotele razvijanjem evidencije o broju noćenja u cijeloj županiji, što trenutno nije prikupljeno. Županija radi na rješavanju tog problema.

Definicije ključnih pojmova:
– Turistička razvojna taksa (TDT): Porez koji se naplaćuje od turista kako bi se financirali razvojni projekti u turističkoj destinaciji.
– Fiskalna godina: Rok koji se koristi za financijsko izvještavanje, obično odnosi se na razdoblje od jedne godine.
– Gospodarstvo: Ukupna proizvodnja i potrošnja roba i usluga u jednom području.

Srodne poveznice:
Experience Kissimmee: Službena web stranica za turizam u Kissimmeeu.
Županija Osceola: Službena web stranica županije Osceola.