Novi zakon o turizmu: Planovi za svemirska putovanja

Budući odmor biste mogli doslovno provesti u svemiru. Komercijalne tvrtke žele da svemir bude dostupan svima, a obala Space Coast nalazi se na čelu svemirske turističke industrije. Unatoč padu domaćeg turizma krajem prošle godine, zbog oporavka od pandemije nije se dostigao rekordni broj posjetitelja Floridi 2022. godine.

Turistička marketinška agencija Visit Florida izvijestila je u petak da je u 2023. godini u Floridi boravilo otprilike 135,02 milijuna turista, što je manje od 137,4 milijuna u 2022. godini. No, Visit Florida ističe porast broja turista u usporedbi s 2019. godinom, koja je bila posljednja prije globalnih putnih ograničenja izazvanih pandemijom COVID-19.

Kompanija ističe i porast broja međunarodnih posjetitelja u posljednjem tromjesečju 2023. godine u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. Također, tijekom istog razdoblja u 2023. godini zabilježen je porast broja kanadskih posjetitelja. Unatoč tome, ukupan broj turista u četvrtom tromjesečju 2023. bio je manji nego u istom razdoblju prethodne godine, a broj američkih turista pao je za 12,1%.

Učinak pandemije ogledao se u konkurenciji drugih država i zemalja koje su dulje vrijeme bili zatvoreni, dok se Florida pokušavala privući međunarodne posjetitelje koji ostaju dulje i troše više novca od domaćih putnika. U 2023. godini su zabilježen porast broja međunarodnih putnika, uključujući povećanje posjeta iz inozemstva i Kanade.

Turistička agencija izvijestila je da je udio posjetitelja koji dolaze zrakoplovom najveći od 2016. godine, što ukazuje na povećanje broja ljudi koji dolaze avionom u državu. Dok državni zakonodavci započinju pregovore o proračunu za nadolazeću 2024.-2025. financijsku godinu, Senat je predložio izdvajanje 80 milijuna dolara za Visit Florida, isti iznos kao i protekle godine. Zastupnički dom predložio je izdvajanje 30 milijuna dolara, dok je guverner Ron DeSantis preporučio 105 milijuna dolara izdvajanja.

Često postavljana pitanja (FAQ):

1. Koliko turista je posjetilo Floridu u 2023. godini?
U 2023. godini u Floridi je boravilo otprilike 135,02 milijuna turista.

2. Jel broj turista porastao u usporedbi s prethodnom godinom?
Da, broj turista je porastao u usporedbi s prethodnom godinom.

3. Koji je udio posjetitelja koji dolaze zrakoplovom?
Udio posjetitelja koji dolaze zrakoplovom najveći je od 2016. godine.

4. Koliko novca je predloženo izdvojiti za turizam u Floridi?
Senat je predložio izdvajanje 80 milijuna dolara za Visit Florida, Zastupnički dom je predložio izdvajanje 30 milijuna dolara, dok je guverner Ron DeSantis preporučio 105 milijuna dolara izdvajanja.

Ključni pojmovi i žargon:

– Space Coast: Obalni dio Floride poznat po svemirskim lansiranjima i povezan s turizmom u svemirskoj industriji.
– Visit Florida: Turistička marketinška agencija koja promovira turizam u državi Florida.
– Međunarodni putnici: Turisti koji dolaze iz inozemstva u posjet Floridi.
– Kanada: Država na sjeveru Sjeverne Amerike koja je izvor međunarodnih posjetitelja u Floridi.
– Posjetitelji koji dolaze avionom: Osobe koje putuju avionom kako bi posjetile Floridu.
– Proračun: Financijski plan koji određuje iznos novca koji će se izdvojiti za određenu svrhu.

Povezane korisne poveznice:

Posjetite službenu web stranicu Visit Florida
Turizam na Florida Keys
Turizam u Miamiju i na plažama Floride