Andrew Egyapa Mercer Obraća pažnju na ogromne mogućnosti u sektoru turizma

Andrew Egyapa Mercer, novi ministar za turizam, iskazao je entuzijazam zbog svoje nove uloge, ističući značajne mogućnosti u sektoru turizma. Njegova nominacija 14. februara bila je dio šire reorganizacije kabineta koju je najavio predsjednik Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, označivši promjene na ključnim ministarskim pozicijama od preuzimanja dužnosti 2017. godine.

U intervjuu s Bernardom Avleom na Citi Breakfast Showu, Egyapa Mercer izrazio je svoju odlučnost da doprinese rastu i razvoju sektora turizma. Govoreći o prelasku s Ministarstva energetike na Ministarstvo turizma, umjetnosti i kulture, istaknuo je ogromne mogućnosti koje vidi u svojoj novoj ulozi.

“To je pitanje kako se najbolje primjenjujete u situaciji u kojoj se nalazite… i u tom smislu ne bih smatrao moj prijelaz s Ministarstva energetike zbog svakodnevnih problema s kojima se suočavate. U Ministarstvu turizma, umjetnosti i kulture vjerujem da postoje ogromne mogućnosti”, rekao je Mercer.

Prepoznajući ključnu ulogu koju turizam ima u ekonomiji zemlje, ministar u nastajanju izrazio je svoju posvećenost radu na proširenju sektora. Naglasio je značajan utjecaj turizma na ekonomski rast i obećao da će nastaviti na naporima onih koji su doprinijeli uspjehu sektora.

“Svi znamo ulogu koju turizam može i igra u našoj ekonomiji, pa ja to vidim kao priliku da dam svoj maksimum. Drugi su se trudili i mi smo dijelili njihovu slavu, pa je na nama da iskoristimo i doprinesemo njihovim dobitima”, izjavio je.

Nova vlada će preuzeti Ministarstvo turizma, umjetnosti i kulture u ovom ključnom trenutku za sektor, s nadom da će se promovirati turizam i stvoriti okruženje za dalji rast industrije. Andrew Egyapa Mercer, novi ministar za turizam, će igrati ključnu ulogu u ostvarivanju ovih ciljeva i iskorištavanju svih mogućnosti koje se pružaju.

Pitanja koja se često postavljaju na temelju informacija prezentiranih u članku:

1. Kada je Andrew Egyapa Mercer postao ministar za turizam?
Andrew Egyapa Mercer je postao ministar za turizam 14. februara.

2. Koji je razlog za njegovu nominaciju?
Njegova nominacija je dio šire reorganizacije kabineta koju je najavio predsjednik Nana Addo Dankwa Akufo-Addo.

3. Koje mogućnosti vidi u sektoru turizma?
Egyapa Mercer vidi ogromne mogućnosti u sektoru turizma.

4. Iz kojeg je ministarstva prešao u Ministarstvo turizma, umjetnosti i kulture?
Prešao je iz Ministarstva energetike.

5. Koju ulogu turizam ima u ekonomiji zemlje?
Turizam ima ključnu ulogu u ekonomiji zemlje.

6. Koje ciljeve želi ostvariti novi ministar za turizam?
Andrew Egyapa Mercer želi promovirati turizam i stvoriti okruženje za dalji rast industrije.

Definicije ključnih pojmova i žargona korištenih u članku:

– Reorganizacija kabineta: Proces preuređivanja ministarstava i ključnih pozicija u vladi radi poboljšanja i usklađivanja rada.
– Ministarstvo energetike: Ministarstvo odgovorno za energetski sektor zemlje, uključujući proizvodnju i distribuciju energije.
– Ministarstvo turizma, umjetnosti i kulture: Ministarstvo odgovorno za turističku industriju, umjetnost i kulturnu baštinu zemlje.

Sugestija za srodne veze:

Ghana.travel: Službena web stranica turizma u Gani.
Ministarstvo turizma i umjetnosti: Službena web stranica Ministarstva turizma i umjetnosti u Gani.