Centar za turistička istraživanja optimističan, unatoč smanjenju kineskih turista

Centar za turistička istraživanja (CTR) izrazio je optimizam unatoč smanjenju broja kineskih turista koji su posjetili Filipine prošle godine. Iako je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) priznalo da su morali revidirati ciljeve za 2024. godinu, CTR vjeruje da će broj turista rasti u nadolazećim godinama.

“Unatoč smanjenju broja kineskih turista, mi smo i dalje optimistični u vezi rasta turizma na Filipinima”, izjavio je direktor CTR-a Ivan Petrović. “Broj izdanih viza na kineskim postajama MVP-a prošle godine svjedoči o tome da su Filipini i dalje privlačna turistička destinacija za kineske građane.”

Prema podacima MVP-a, postaja u Guangzhouu je izdala najveći broj viza prošle godine sa 37.124, što je slijedila postaja u Šangaju sa 36.540 i postaja u Pekingu sa 29.867 viza. Ukupno je izdano 217.265 viza diljem svijeta, što je više nego dvostruko u odnosu na prethodnu godinu.

CTR vjeruje da je smanjenje kineskih turista rezultat promjene fokusa Kine na domaći turizam, te da će se broj kineskih turista ponovno povećati kako se situacija s pandemijom stabilizira.

“Filipini su poznati po svojim predivnim plažama, prirodnim ljepotama i bogatom kulturom. Sigurno je da će ta atraktivna ponuda privući sve veći broj turista iz različitih dijelova svijeta, uključujući i Kinu”, dodao je Petrović.

CTR također ističe važnost nastavka unapređenja turističke infrastrukture i usluga kako bi se zadovoljile potrebe i očekivanja turista. Također naglašavaju važnost suradnje između MVP-a i Ministarstva turizma (MT), kako bi se zajedničkim naporima privukao veći broj turista i povećao ekonomski doprinos turizma na Filipinima.

Unatoč izazovima s kojima se turistička industrija suočila u proteklom razdoblju, CTR vjeruje da je budućnost filipinskog turizma svijetla i da će zemlja nastaviti privlačiti turiste svojim jedinstvenim ponudama i gostoljubivošću.

FAQ:

1. Koji je centar izrazio optimizam unatoč smanjenju broja kineskih turista na Filipinima prošle godine?
Centar za turistička istraživanja (CTR) izrazio je optimizam unatoč smanjenju broja kineskih turista na Filipinima prošle godine.

2. Kako direktor CTR-a opisuje situaciju turizma na Filipinima?
Direktor CTR-a, Ivan Petrović, izjavio je da su i dalje optimistični u vezi rasta turizma na Filipinima.

3. Koji je glavni razlog za smanjenje broja kineskih turista na Filipinima?
CTR vjeruje da je smanjenje broja kineskih turista rezultat fokusa Kine na domaći turizam.

4. Kako će se broj kineskih turista na Filipinima ponovno povećati?
CTR vjeruje da će se broj kineskih turista ponovno povećati kako se situacija s pandemijom stabilizira.

5. Kako CTR vidi budućnost turizma na Filipinima?
CTR vjeruje da je budućnost filipinskog turizma svijetla i da će zemlja nastaviti privlačiti turiste svojim jedinstvenim ponudama i gostoljubivošću.

Definitions:

1. Centar za turistička istraživanja (CTR): Organizacija koja se bavi istraživanjem turizma i analizom turističkog tržišta.

2. Ministarstvo vanjskih poslova (MVP): Vladino tijelo odgovorno za vanjske poslove i diplomatske odnose.

3. Viza: Službeni dokument koji omogućuje ulazak i boravak stranaca u određenoj zemlji.

Suggested related links:
Turizam.hr
Ministarstvo vanjskih poslova RH
Ministarstvo turizma RH