Nakon napuštanja kruzer Carnival kako bi posjetile odmaralište na Bahamima, dvije žene iz Kentuckya tvrde da su bile drogirane i silovane, prenosi USA Today. Objema ženama, obje starosti 31, pristupio je zaposlenik odmarališta u Freeportu na Velikom Bahama otoku i ponudio im dvije pića po cijeni jednog. “Dobili su pića – kokosovo i ananasovo piće – koja su bila drogirana nizom droga i narkotika”, rekao je odvjetnik iz Miamija Nicholas Gerson novinarima.

Dongayla Dobson je za NewsNation ispričala kako je zajedno s prijateljicom tražila školjke s “muškim zaposlenikom odmarališta” kada je onesvijestila. Kaže da se “probudila u procesu svog silovanja” od strane “uniformiranog muškog zaposlenika odmarališta”.

Dobson i Amber Shearer su primile medicinsku pomoć na kruzeru. Toksičološki testovi su pokazali prisutnost benzodiazepina, kokaina i drugih droga u njihovim sustavima, prema riječima Gersona. Policija i drugi zaposlenici odmarališta su navodno identificirali njihove napadače putem video nadzora. Čovjek star 54 godine iz Eight Mile Rocka i 40-godišnjak iz South Bahamia suočavaju se sa optužbama za seksualni napad.

Dobson i Shearer, koje sada uzimaju lijekove za prevenciju HIV-a, kažu da nisu bili svjesni nedavnog upozorenja na putovanja nivoa 2 za Bahame i žele upozoriti druge, prenosi WLEX. “Misli smo da kao najbolje prijateljice možemo zaštititi jedna drugu i biti sigurne”, rekla je Dobson za NewsNation. Ali “dvoje nije dovoljno.”

Nakon napuštanja kruzera Carnival kako bi posjetile odmaralište na Bahamima, dvije žene iz Kentuckya tvrde da su bile drogirane i silovane. Dongayla Dobson je za NewsNation ispričala kako je zajedno s prijateljicom tražila školjke s “muškim zaposlenikom odmarališta” kada je onesvijestila. Dobson i Amber Shearer su primile medicinsku pomoć na kruzeru, a toksičološki testovi su pokazali prisutnost benzodiazepina, kokaina i drugih droga u njihovim sustavima. Policija i drugi zaposlenici odmarališta su navodno identificirali njihove napadače putem video nadzora. Dobson i Shearer, koje sada uzimaju lijekove za prevenciju HIV-a, kažu da nisu bili svjesni nedavnog upozorenja na putovanja nivoa 2 za Bahame i žele upozoriti druge.

Key terms:
– Odmaralište na Bahamima (Resort in the Bahamas) – A place for accommodation, recreation, and leisure activities in the Bahamas.
– Kokain (Cocaine) – A powerful stimulant drug that can produce euphoria and increase energy.
– Droga (Drug) – A substance that affects the mind, body, or behavior when ingested or introduced into the body.
– Onesvijestiti se (to lose consciousness) – To become unconscious or pass out.
– Silovanje (Rape) – Sexual assault involving non-consensual sexual penetration or intercourse.
– Odvjetnik (Lawyer) – A professional who gives legal advice, represents clients in legal matters, and advocates for their interests.
– HIV (Human Immunodeficiency Virus) – A virus that attacks the immune system and can lead to acquired immunodeficiency syndrome (AIDS).

Related link: USA Today