Dolphin Discovery Centre, ikonski turistički atrakcija u Bunburyju, angažirao je računovodstvenu i savjetodavnu tvrtku RSM kao dobrovoljne upravitelje nakon što je prvi put naišao na probleme zbog Covid-19. Umjesto bilo čega sumnjivog, ovaj centar s fokusom na očuvanje životinjskog svijeta imao je problema zbog različitih dobro poznatih čimbenika, posebno zbog utjecaja Covid-19 na sektor turizma i ugostiteljstva, te zbog povećanja cijena opskrbe i nedostatka osoblja.

Ova neprofitna organizacija ima dugu povijest, a stanovnici ovog grada su još u 60-ima uspostavili prijateljske odnose s lokalnom populacijom pliskavica hraneći ih na plaži. Dolphin Discovery Centre kasnije je nastao s fokusom na konzervaciju i istraživanje, pružajući posjetiteljima priliku za bliski kontakt s divljim dupinima na nadziran način i sudjelovanje u edukativnim programima.
Iako će centar uglavnom nastaviti s radom, njegovom dobrovoljnom upravom upravljat će RSM partneri za restruktuiranje i oporavak Greg Dudley i Jerome Mohen, zajedno s kolegom iz Pertha, pravnikom Travisom Kukurom. Trio će provesti “hitnu reviziju” operacija centra. Osim planirane privremene modifikacije restoranskog poslovanja, tvrtka navodi da je “poslovanje uobičajeno”.

“Mislimo da je važnost i značenje Dolphin Discovery Centra za lokalnu zajednicu vrlo važno”, izjavio je Mohen, zahvaljujući brojnim volonterima koji su pružili podršku. “Blisko ćemo surađivati s relevantnim dionicima, uključujući odbor, zaposlenike, volontere i lokalnu vlast, s ciljem restrukturiranja financiranja i poslovanja centra, kako bi se osigurala dugoročna budućnost i održiva isplativost Dolphin Discovery Centra.”

RSM je dodao da su angažirani od strane nedavno osnovanog upravnog odbora Dolphin Discovery Centra, koji je izrazio zabrinutost zbog “značajnih problema s protokom gotovine” i formiran je nakon ostavke nekoliko članova upravnog odbora i odlaska izvršnog direktora i dugogodišnjeg konzultanta za upravljanje David Kerr-a. Upravni odbor je ranije odlučio odustati od ovogodišnjeg Utopia Beach festivala elektroničke glazbe, koji je trebao se održati tijekom vikenda.

Govoreći za ABC, regionalni ministar razvoja WA i zastupnik za Bunbury, Don Punch, izjavio je da vlada još neće dodatno financirati centar. “Centar je dio Bunbury-ja i nitko ne želi da se zatvori. (No) prilično je razočaravajuće da se ovo dogodilo. Moramo saznati što je potrebno da bi centar ostao operativan u budućnosti. Što bi ga učinilo financijski održivim?”

Često postavljana pitanja (FAQ) – Dolphin Discovery Centre

1. Što je Dolphin Discovery Centre?
Dolphin Discovery Centre je turistička atrakcija u Bunburyju s fokusom na očuvanje životinjskog svijeta. Centar pruža posjetiteljima priliku za bliski kontakt s divljim dupinima na nadziran način i sudjelovanje u edukativnim programima.

2. Zašto je Dolphin Discovery Centre angažirao računovodstvenu i savjetodavnu tvrtku RSM?
Dolphin Discovery Centre je angažirao RSM kao dobrovoljne upravitelje nakon što je naišao na probleme zbog utjecaja Covid-19 na sektor turizma i ugostiteljstva, povećanja cijena opskrbe i nedostatka osoblja. RSM će provesti “hitnu reviziju” operacija centra i raditi na restrukturiranju financiranja i poslovanja s ciljem osiguravanja dugoročne budućnosti i održive isplativosti.

3. Tko će upravljati Dolphin Discovery Centrom?
Dolphin Discovery Centrom će upravljati partneri za restruktuiranje i oporavak RSM-a, Greg Dudley i Jerome Mohen, te pravnik Travis Kukur.

4. Što se dogodilo s upravnim odborom Dolphin Discovery Centra?
Nedavno je osnovan upravni odbor Dolphin Discovery Centra nakon ostavke nekoliko članova upravnog odbora, odlaska izvršnog direktora i dugogodišnjeg konzultanta za upravljanje. Upravni odbor je izrazio zabrinutost zbog “značajnih problema s protokom gotovine”.

5. Kakva je reakcija lokalne zajednice?
Lokalna zajednica smatra Dolphin Discovery Centre važnim i značajnim te podržava napore restrukturiranja tvrtke i osiguranja dugoročne budućnosti centra.

6. Hoće li vlada dodatno financirati centar?
Trenutno vlada ne planira dodatno financirati Dolphin Discovery Centre, ali će se razmotriti mogućnosti za dugoročnu financijsku održivost centra.

7. Kako se može dobiti više informacija o Dolphin Discovery Centru?
Za više informacija o Dolphin Discovery Centru posjetite https://dolphindiscovery.com.au/.