Investicije u Route 66 podupiru turizam u Illinoisu

Vlada JB Pritzker i Odjel za trgovinu i gospodarstvo Illinoisa (DCEO) danas su najavili dodjelu sedam nagrada u iznosu od 3,3 milijuna dolara kroz program dodjele sredstava za Route 66. Ova sredstva namijenjena su poticanju lokalnog turizma i privlačenju posjetitelja u povijesnu Route 66, uoči 100. obljetnice Route 66 2026. godine. Otvorena ovdje prva rečenica, svrha i povećane investicije.

Ukupno 300 milja Route 66 proteže se kroz Illinois, a gospodarski i povijesni utjecaj Route 66 osjeća se iz prve ruke u zajednicama diljem države. Ove nagrade će ojačati turizam, obrazovanje, očuvanje i promociju Route 66, prioritizirajući potrebe budućih putnika usmjerene na buduće trendove u transportu i turizmu kao što su električna vozila. Povećati ulaganje u električna vozila i znakove uz put.

“Sredstva za Route 66 će ojačati turističku industriju Illinoisa i lokalna gospodarstva, istovremeno investirajući u putnike promovirajući odredišta za električna vozila diljem Illinoisa”, rekla je direktorica DCEO Kristin Richards.

Također, prostorija za proširenje i modernizaciju muzeja Route 66 uključuje znakove i informativne ploče. Još jedna ulaganja su usmjerena na obnovu neonskih znakova koji su specifični za Springfield i Illinois, čime se očuvava njihova povijesna i kulturna vrijednost.

Route 66 je jedan od najpoznatijih puteva u Americi i predstavlja važan povijesni i kulturni simbol. Usnovljen je 1926. godine kao dio nove numerirane mreže autocesta i postao je jedan od najpoznatijih i najposjećenijih autocesta. Izgradnja Route 66 pomogla je učiniti Zapadni dio Sjedinjenih Američkih Država dostupnima svima s automobilom, istovremeno donoseći gospodarske koristi mnogim zajednicama uz ovaj put.

“Putnički i ekonomski utjecaj Route 66 jasan je diljem države”, izjavio je pomoćnik većinskog lidera Senata David Koehler (D-Peoria). “Ova ulaganja igraju ključnu ulogu u našim nastojanjima da povećamo turizam u cijeloj Illinoisu, istovremeno dokazujemo našu predanost čistoj energiji.”

Usprkos pandemiji, turistički sektor Illinoisa nastavlja privlačiti milijune posjetitelja koji godišnje potroše milijarde dolara diljem države, podupirući razvoj i očuvanje radnih mjesta u industriji. Također, kampanja “Središte svega” Illinois Office of Turisma ostvarila je pozitivan ekonomski utjecaj, što je rezultiralo dodatnih 2 milijuna putovanja i dodatno potrošenih milijardu dolara u hotelima, restoranima, malim poduzećima i atrakcijama u Illinoisu. Turistička industrija uIllinoisu bilježi povijesno visoke prihode od poreza na hotele i velik broj posjetitelja koji svake godine potroše milijarde dolara.

Vlada JB Pritzker i Odjel za trgovinu i gospodarstvo Illinoisa (DCEO) danas su najavili dodjelu sedam nagrada u iznosu od 3,3 milijuna dolara kroz program dodjele sredstava za Route 66. Ova sredstva namijenjena su poticanju lokalnog turizma i privlačenju posjetitelja u povijesnu Route 66, uoči 100. obljetnice Route 66 2026. godine. Otvorena ovdje prva rečenica, svrha i povećane investicije.

FAQ:
1. Koje je svrha dodjele sredstava za Route 66?
Svrha dodjele sredstava za Route 66 je poticanje lokalnog turizma i privlačenje posjetitelja u povijesnu Route 66, uoči 100. obljetnice Route 66 2026. godine.

2. Koliki je iznos dodijeljenih nagrada kroz program dodjele sredstava za Route 66?
Dodijeljeno je sedam nagrada u iznosu od 3,3 milijuna dolara kroz program dodjele sredstava za Route 66.

3. Kroz koje projekte će se ulagati sredstva za Route 66?
Sredstva će se ulagati u projekte koji obuhvaćaju proširenje i modernizaciju muzeja Route 66, obnovu neonskih znakova te ulaganje u električna vozila i znakove uz put.

4. Kada će se obilježiti 100. obljetnica Route 66?
100. obljetnica Route 66 će se obilježiti 2026. godine.

Definitions:
– Javno-privatno partnerstvo (PPP): oblik suradnje između javnog i privatnog sektora u kojem obje strane surađuju i dijele rizike i koristi u cilju postizanja zajedničkih ciljeva.
– Električna vozila: vozila pokretana električnom energijom, umjesto gorivom na temelju fosilnih goriva.

Suggested related link:
DCEO Illinois