‘Luminous Festival’: The Must-See Light Spectacle in Doha!

Doha, Katar: Turizam u Kataru predstavlja novi festival svjetla ‘Luminous Festival’ ovog mjeseca. Festival će započeti 21. veljače i trajati će svakodnevno do 2. ožujka na Trgu Al Saad, Lusail Boulevard, završavajući ovu godinu zimske sezone.

Prvi festival ove vrste otvorit će svoja vrata svakodnevno od 17 do ponoći.

Očekuje se da će ovaj događaj biti pravi vizualni užitak i najveći festival svjetla u Kataru, s gotovo 20 interaktivnih instalacija, pet zona, živim maskotama, scenskim nastupima i raznim vrstama zabave.

‘Luminous Festival’ priprema izvedbe poznatih zabavnih timova poput Candela i Boogie Woogiea, inspirirane katarskom i suvremenom kulturom, koje će biti prikladne za sve uzraste i ukuse.

Osim toga, bit će održani i scenski nastupi međunarodnih i regionalnih umjetnika.

Izražavajući svoje mišljenje o festivalu, Abdulaziz Ali Al-Mawlawi, glavni direktor za marketing i promociju u Qatar Tourism, izjavio je: “Ovu zimsku sezonu završavamo jednako snažno kao što smo je započeli prije nekoliko mjeseci, kroz prvi festival ove vrste koji kombinira kreativnost i inovaciju prikladnu za sve uzraste i ukuse. Qatar Tourism usredotočuje se na raznolikost kalendara događaja kako bi se uskladio s pozicijom Katara kao vrhunske destinacije za obitelji, što doprinosi postizanju naših strategijskih ciljeva.”

” Nastavljamo jačati naše partnerstvo i suradnju sa svim partnerima u sektoru turizma, i zadovoljstvo nam je surađivati s Qatari Diarom kako bismo organizirali ovaj jedinstveni festival”, dodao je.

Qatari Diar Real Estate Investment Company koordinira prioritete razvoja nekretnina zemlje. Ahmed Al Tayeb, glavni direktor za investicije u Qatari Diaru, službenom partnerskom mjestu Luminous Festivala, izjavio je: “Mi u Qatari Diaru s radošću najavljujemo naše službeno partnerstvo u pokretanju festivala ‘Luminous’ u Lusail Cityju u suradnji s Qatari Tourismom. Ovaj festival je nastavak naše čvrste posvećenosti promicanju raznolikosti u kontinuiranim kulturnim i zabavnim događanjima održanim u Lusail Cityju. Ponosimo se podrškom ovom jedinstvenom događaju, koji predstavlja sjajan završetak zimske sezone i odražava našu zajedničku viziju s Qatari Turizmom u promicanju Katara kao karakteristične turističke destinacije. Cilj je stvoriti jedinstveno iskustvo za stanovnike i posjetitelje kroz organiziranje raznih i inovativnih aktivnosti.”

Zona Luminous Festival

Posjetitelji koji ulaze u Luminous Festival dočekat će Zone Gateway, koja je dizajnirana da probudi znatiželju. Mjesto oduševljava pokretnim svjetlima i velikim projekcijama, pripovijedajući priču o festivalu. Instalacije u Zoni Gateway dizajnirane su od strane međunarodnog studija za dizajn ‘Limelight’. Limelight, osnovan kasnih 1990-ih godina, specijaliziran je za osvjetljavanje umjetničkih instalacija, projekciju mapa i intenzivna iskustva, a osvojio je nekoliko međunarodnih nagrada za projekcije svjetla.

Earth

Zona Earth prikazivat će dizajn Amigo & Amigo. Bit će izložene instalacije inspirirane prirodnim elementima i temom vrtova, koje će očaravati gledatelje fluorescentnim, interaktivnim osvjetljenjem. Amigo & Amigo, osnovan 2012. u Sydneyu, Australija, specijalizirao se za kiparstvo i industrijski dizajn. Njihova umjetnička vizija navodi na potpunu transformaciju okoliša u intenzivne i estetske instalacije. Amigo & Amigo postavili su svoje dizajne diljem Azije, Sjeverne i Južne Amerike, Europe, Australije i Bliskog istoka.

Voda

Dizajne u Zoni Voda kreiraju Atelier Sisu i China Light Festival B.V. Inspirirana mnogim morskim elementima, posebno kitovima na trgu Darb Lusail, Zona Voda pružit će posjetiteljima priliku za upoznavanje čudesa oceana. Sydneyjski dizajnerski studio Atelier Sisu vodi Renzo B. Larriviere i Zara Pasfield. Međunarodno su priznati i nagrađivani za svoje jedinstvene javne instalacije koje spajaju umjetnost i arhitekturu kako bi potaknuli međudjelovanje zajednice. China Light Festival B.V. je europska podružnica međunarodne tvrtke Sichuan Tianyu Culture Communication Co., Ltd. sa sjedištem u Kini. Oni su poznati po organiziranju svjetskih svjetlosnih događaja, posebno festivala lampiona, s izložbama, izvedbama i aktivnostima.
 
Vatra

Zona Vatra prikazuje toplinu i sjaj kroz interaktivne instalacije inspirirane paljenjem i vatrom. Tvrtka Digital Art Projection (DAP) osnovala i kreirala nagrađivana umjetnica Georgie Pinn, specijalizirana je za 3D arhitektonsko mapiranje, kulturne festivale i interaktivne ekrane. Izradili su instalacije za razne međunarodne događaje, uključujući modne piste i live glazbene nastupe.

Zrak

Zona Zrak predstavljat će umjetnička djela inspirirana zrakom i svemirom, s luminescentnom ljepotom koja će očarati posjetitelje i doslovno ih vinuti visoko u nebo.
Glavni dizajner za ovu zonu je australski dizajnerski studio Airena, kojeg vodi umjetnik Felipe Reynolds i direktor Ed Boyle, koji su radili na nekoliko međunarodnih projekata, od kazališnih kostima do dizajna pozornica za Svjetski kriket.

Kliknite ovdje kako biste pratili najnovije događaje u kalendaru Katara.

FAQ

1. Kada će se održati festival ‘Luminous’ u Kataru?
Festival ‘Luminous’ će se održati od 21. veljače do 2. ožujka.

2. Gdje će se festival održati?
Festival će se održati na Trgu Al Saad, Lusail Boulevard, u Dohi, Katar.

3. Koliko će trajati festival svakodnevno?
Festival će trajati svakodnevno od 17 sati do ponoći.

4. Koliko instalacija će biti prisutno na festivalu?
Na festivalu će biti prisutno gotovo 20 interaktivnih instalacija.

5. Koji su partneri festivala?
Qatari Diar Real Estate Investment Company je službeni partner festivala.

Definitions:
– Luminous Festival: I’ve provided a translation for this term, as it is the name of the festival. ‘Luminous Festival’ is translated as ‘Festival svjetla’.
– Trg Al Saad: This refers to ‘Al Saad Square’, which is a location in Doha, Qatar.
– Lusail Boulevard: Lusail Boulevard is a boulevard located in Lusail City, Qatar.
– Qatar Tourism: Qatar Tourism refers to the tourism sector and organization in Qatar.
– Qatari Diar Real Estate Investment Company: Qatari Diar Real Estate Investment Company is a company that coordinates real estate development priorities in Qatar.

Related links:
1. Qatar Tourism Official Website
2. Qatari Diar Real Estate Investment Company Official Website