Magična noćna zabava u Baliju

Istina je da turisti posjećuju Bali kako bi se uronili u tradicionalnu kulturu otoka i prirodne ljepote. No, ne treba zanemariti činjenicu da je Otok Bogova dom nekih od najmagičnijih i najinovativnijih noćnih destinacija u Aziji.

Čini se da je čarolija, mitologija i mistika trenutno “in” u Baliju. Na otoku postoje brojni skriveni noćni kutci u vrhunskim ljetovalištima koji oživljavaju čaroliju i čudesnost.

I dok turisti dolaze na otok da isprobaju tradicionalna jela balineške i indonezijske kulture, ne može se zanemariti inovacija koja se događa na svakom koraku. Turisti u Baliju imaju priliku iskusiti najmodernija scenska jela i noćne avanture.

Nakon uspješnog otvaranja čak dva zabavna prostora u Bangkok-u i Kuala Lumpur-u, grupa The Iron Fairies otvorila je svoju poslovnicu i na Baliju.

Priča iza The Iron Fairies-a je zanimljiva. Ideja za ovo mjesto nastala je u glavi Ashleya Suttona, koji je prije vodio kreativan život i radio u rudnicima u Australiji.

Sada autor dječjih knjiga i dizajner, Suttonov najnoviji pothvat u Seminyaku pokazuje da sve što dotakne zaista postaje zlato.

The Iron Fairies u Seminyaku otvoren je krajem 2023. i brzo privukao pažnju turista iz cijelog svijeta.

Ova čarobna zabavna destinacija otvorena je od 7 sati navečer do kasno u noć. Svake večeri posjetitelje očekuje živa glazba i nastupi najkreativnijih, najluđih i najekcentričnijih umjetnika na otoku.

The Iron Fairies Seminyak inspiriran je Suttonovom knjigom. Svugdje posjetitelji mogu pronaći sakrivene vilenjake koji čekaju da budu primijećeni. Prostor se prostire na dva kata, a gosti moraju rezervirati stolove unaprijed kako bi osigurali najbolji smještaj u kući.

Večer u The Iron Fairies obećava čarobnu noć žive glazbe i izuzetne mikserajke, u okružju nadsvjetovnih interijera koji očaravaju i stimuliraju maštu. I ta obećanja zaista ispunjava. Za turiste koji traže nevjerojatnu noćnu avanturu na Baliju, The Iron Fairies je savršeno mjesto za nezaboravan izlazak.

Izbor koktela u The Iron Fairies nevjerojatan je! Omiljeni kokteli uključuju ‘Dim u bocama’ s jagodama infuziranim vodkom, sirupom od bazge i kadulje, kremom od limuna i dimljenom cimetovom štapićem.

“Staromodni učitelj” je još jedan koktel koji morate isprobati; ovaj koktel sadrži prag viskija, sirup s đumbirom i prskalicu od absinte.

Ako želite obrok okruženi magijom i čudima, tada postoji samo jedno mjesto za to. Merlin’s u Ubudu čak je i na društvenim mrežama privukao pažnju mjesecima i opravdava sva očekivanja.

Bilo da jedete ujutro ili navečer, doživljaj uživanja u kulinarstvu u Merlinsu je nezaboravan. Meni, koji je osmislio direktor kuhinje, šef Mags, pretvara drevne mitološke priče u epicureanske užitke koji očaravaju osjetila i ostavljaju vas uzbuđenim za sljedeći tečaj.

Merlin’s je jedini restoran na svijetu u kojem hrana bira vas, iako su gosti, naravno, dobrodošli da sami odaberu svoje obroke s a la carte jelovnika.

Jelovnik zadovoljava sve prehrambene zahtjeve, uključujući bezglutensku, bezmliječnu i bezšećernu prehranu. Kao primjer možemo izdvojiti salatu Stonehenge, koja se sastoji od glaziranog tempeha, naresanih povrća, hrskavog taro korijena, sezama i umaka od tamarija i meda.

Excalibur Steak je jedno od omiljenih jela na jelovniku i poslužuje se kao dimljeni bečki odrezak, pečeni krumpir s češnjakom, king trumpet gljive, hrskavi enoki, ostrige i šampinjoni s umakom od crnog vina.

Tražite li čarobni bijeg malo dalje od uobičajenih mjesta? Ne tražite dalje od restorana Sari Timbul by Kubu Bali.

Goste u restoranu Sari Timbul dočekuju prekrasni reljefi Majke Zemlje, Garude i moćnih lavlj

FAQ:

1. Koje su neke od najmagičnijih noćnih destinacija na Baliju?
– Otok Bali je dom nekih od najmagičnijih i najinovativnijih noćnih destinacija u Aziji. Postoje brojni skriveni noćni kutci u vrhunskim ljetovalištima koji oživljavaju čaroliju i čudesnost.

2. Koji je najnoviji pothvat grupe The Iron Fairies?
– Nakon uspješnog otvaranja dvaju zabavnih prostora u Bangkok-u i Kuala Lumpur-u, grupa The Iron Fairies otvorila je svoju poslovnicu i na Baliju.

3. Što je inspiriralo otvaranje The Iron Fairies u Seminyaku?
– The Iron Fairies u Seminyaku je inspiriran knjigom Ashleya Suttona. Prostor se prostire na dva kata, a posjetitelji mogu pronaći sakrivene vilenjake koji čekaju da budu primijećeni.

4. Koje su neke od nevjerojatnih koktela koje možete isprobati u The Iron Fairies?
– Omiljeni kokteli uključuju ‘Dim u bocama’ s jagodama infuziranim vodkom, sirupom od bazge i kadulje, kremom od limuna i dimljenom cimetovom štapićem. Također, možete isprobati “Staromodnog učitelja” koji sadrži prag viskija, sirup s đumbirom i prskalicu od absinte.

5. Što čini Merlin’s restoranom posebnim?
– Merlin’s u Ubudu je restoran koji je privukao pažnju mjesecima. Hrana u Merlin’su bira vas, a meni se temelji na drevnim mitološkim pričama koje pretvaraju obrok u epicureanski užitak.

6. Koje su neke od jela koja možete probati u Merlin’su?
– Na jelovniku se nalaze jela poput salate Stonehenge koja se sastoji od glaziranog tempeha, povrća, taro korijena, sezama i umaka od tamarija i meda. Također, možete isprobati Excalibur Steak koji je dimljeni bečki odrezak sa šampinjonima i umakom od crnog vina.

7. Kakvo iskustvo očekuje goste restorana Sari Timbul by Kubu Bali?
– Restoran Sari Timbul by Kubu Bali nudi prekrasne reljefe Majke Zemlje, Garude i moćnih lavljaka. Ovo je mjesto za čarobni bijeg od uobičajenih mjesta.