Ministarstvo turizma nastavlja uklanjanje propalih struktura – Novi pogled

Ministarstvo turizma, investicija i avijacije nastavlja s uklanjanjem napuštenih i propalih struktura koje predstavljaju sigurnosne probleme i prijetnju cjelokupnom turističkom proizvodu. Nedavno je srušena zgrada Uprave za igre u vlasništvu Hotelske korporacije. Smještena uz Goodman’s Bay Beach na West Bay Streetu, nekada je bila vlasništvo Sir Harrya Oakesa, a sjeverni dio je nekoliko godina bio dom Službi za informiranje o Bahamima.

Svjedoci rušenja su bili potpredsjednik Vlade i ministar turizma, investicija i avijacije, počasni Chester Cooper, te senator Randy Rolle, globalni konzultant MOTIA-e. Rušenje je počelo 5. veljače 2024. godine pod vodstvom tvrtke Virgo Construction, a izvođač radova je bio Terry Delancy.

Potpredsjednik Vlade, Cooper, objasnio je da vlada smatra da zgrada Uprave za igre više ne bi trebala stajati napuštena i predstavljati ružan prizor te sigurnosnu prijetnju.

“Dobivanjem osloboditi od ove zgrade, Goodman’s Bay će biti poboljšan. Bit će estetski ugodnije za stanovnike koji se kreću ovim područjem. Pogotovo žene koje šeću ujutro bit će zadovoljne što su ovo područje pretvorile u zelenu površinu umjesto propale građevine”, rekao je.

DPM Cooper također je napomenuo da se ministarstvo konzultiralo s Agencijom za antikvitete, spomenike i muzeje (AMMC) i drugim povjesničarima prije nego što je krenulo s rušenjem.

“Sigurni smo da ne poduzimamo nikakve akcije u vezi s građevinama bez konzultacija. Bili su vrlo zadovoljni postupkom i nastavljamo blisko surađivati s njima kod svih zgrada koje smo srušili u središnjem dijelu grada”, rekao je.

Ova akcija ministarstva naglašava njegovu posvećenost poboljšanju turističke ponude i osiguravanju sigurne i atraktivne okoline za posjetitelje i lokalne stanovnike. Uklanjanje propalih struktura pridonosi vizualnoj ljepoti i sigurnosti, te će dodatno poboljšati doživljaj putnika prilikom posjeta Bahamima.

Česta pitanja (FAQ) na temelju glavnih tema i informacija iznesenih u članku:

1. Koje vrste zgrada Ministarstvo turizma, investicija i avijacije uklanja?
Ministarstvo uklanja napuštene i propale strukture koje predstavljaju sigurnosne probleme i prijetnju turističkom proizvodu.

2. Koja je zgrada nedavno srušena?
Nedavno je srušena zgrada Uprave za igre u vlasništvu Hotelske korporacije.

3. Gdje se nalazila zgrada Uprave za igre?
Zgrada Uprave za igre nalazila se uz Goodman’s Bay Beach na West Bay Streetu.

4. Tko je bio vlasnik zgrade Uprave za igre?
Zgrada je nekada bila vlasništvo Sir Harrya Oakesa.

5. Koji su svjedoci rušenja zgrade bili prisutni?
Potpredsjednik Vlade i ministar turizma, investicija i avijacije, Chester Cooper, te senator Randy Rolle, globalni konzultant MOTIA-e bili su prisutni kao svjedoci rušenja.

6. Kada je počelo rušenje zgrade?
Rušenje je počelo 5. veljače 2024. godine.

7. Koja je tvrtka bila odgovorna za rušenje zgrade?
Virgo Construction je bila odgovorna za rušenje zgrade Uprave za igre.

8. Zašto je vlada odlučila srušiti zgradu Uprave za igre?
Vlada smatra da zgrada više ne bi trebala stajati napuštena i predstavljati sigurnosnu prijetnju, te da će uklanjanje zgrade poboljšati estetiku i sigurnost područja Goodman’s Bay.

9. Je li ministarstvo konzultiralo relevantne agencije prije rušenja zgrade?
Da, ministarstvo se konzultiralo s Agencijom za antikvitete, spomenike i muzeje (AMMC) i drugim povjesničarima prije početka rušenja.

10. Kako akcija ministarstva doprinosi turističkoj ponudi na Bahamima?
Uklanjanje propalih struktura poboljšava vizualnu ljepotu i sigurnost područja te pruža bolje iskustvo putnicima prilikom posjeta Bahamima.

Definicije ključnih pojmova:
– Ministarstvo turizma, investicija i avijacije: Državno tijelo odgovorno za razvoj turizma, upravljanje investicijama i avijacijom u zemlji.
– Propale strukture: Zgrade ili građevine koje su u lošem stanju, napuštene ili nesigurne za korištenje.

Sugerirane poveznice:
Ministarstvo turizma, investicija i avijacije
Agencija za antikvitete, spomenike i muzeje (AMMC)