Nova podrška razvoju turizma u području Peteborouha i Kawartha

Program “Spark” u svojoj trećoj godini osigurava odabrane prijavitelje s grantom od $3000, mentorskom podrškom u industriji i dodatnom potporom partnera kako bi im pomogao u pokretanju njihove nove turističke ideje. “Inspirirani smo kreativnošću, strašću i inovativnim duhom naših prošlih pobjednika programa ‘Spark’ u Peteborouhu i Kawartha i s veseljem podržavamo nove ideje i poduzetnike u regiji”, izjavio je Justin Lafontaine, voditelj programa za inovacije u turističkoj industriji.

Prethodni dobitnici uključivali su agroturizam i gastronomska iskustva, iznajmljivanje kamp opreme, resort s kućicama za odmor, doživljaje autohtonih naroda, prostor za vjenčanja na farmi i potpuno uranjanje u proizvodnju javorovog sirupa, navodi se u priopćenju za medije. “Pozivamo pojedince, organizacije iz zajednice i vlasnike malih poduzeća, posebno one iz lokalne kreativne zajednice, da predstave svoje sjajne ideje za dinamična nova iskustva, proizvode i usluge koje posjetitelji mogu uživati u našim zajednicama”, rekao je Joe Rees, direktor turizma u PKED-u. “Ova uspješna suradnja s Laboratorijem za inovacije u turizmu omogućuje nam da iskoristimo lokalnu strast i talent kako bismo razvili naše gospodarstvo – jedva čekamo čuti koje ideje će se ovaj put pojaviti.”

Pozivaju se pojedinci, mala poduzeća, neprofitne organizacije i grupacije zajednice da se prijave sa svojim novim idejama za turizam do 19. ožujka. Nakon prosudbe, finalisti će biti pozvani na virtualnu prezentaciju ideje gdje će biti odabrana tri pobjednika.

Cilj programa je pronaći, poticati i podržavati nove ideje za turizam koje će poboljšati trenutne ponude, riješiti praznine na tržištu, potaknuti dulje boravke i povećati posjete regiji tijekom cijele godine. Kako biste nam se pridružili na društvenim medijima, posjetite naš Twitter, Instagram, Facebook, Tiktok, Youtube i LinkedIn. Pišite nam na [email protected]. Prijavite se i za naš newsletter ovdje.

Program “Spark” je inicijativa koja nudi financijsku podršku, mentorski rad i suradnju s partnerima kako bi se potakle nove turističke ideje. Program je već u trećoj godini i pruža grant u iznosu od 3000 dolara odabranim prijaviteljima. Cilj programa je poticanje kreativnosti, strasti i inovacija u turističkoj industriji u regiji Peteborouh i Kawartha.

Dosadašnji dobitnici ovog programa uključivali su različite ideje kao što su agroturizam, gastronomska iskustva, najam kamp opreme, resort s kućicama za odmor, autohtoni doživljaji, farme za vjenčanja te proizvodnja javorovog sirupa. Prijave se otvaraju za pojedince, male poduzetnike, neprofitne organizacije i lokalne zajednice, posebno one iz kreativne industrije, s ciljem prezentiranja novih ideja za dinamična turistička iskustva, proizvode i usluge.

Prijava se može izvršiti do 19. ožujka, a nakon prosudbe, finalisti će biti pozvani na virtualnu prezentaciju svoje ideje. Na kraju će biti odabrana tri pobjednika. Program ima za cilj pronaći, poticati i podržavati nove ideje za turizam koje će unaprijediti postojeće ponude, ispunjavati praznine na tržištu i povećati broj posjeta regiji tijekom cijele godine.

Kako biste saznali više o programu “Spark” i pratili nas na društvenim mrežama, posjetite naš Twitter, Instagram, Facebook, Tiktok, Youtube i LinkedIn profile. Također se možete prijaviti za naš newsletter ovdje.

Inicijativa “Spark” je otvorena za sve zainteresirane koji žele unaprijediti turizam u regiji Peteborouh i Kawartha.