Partnerstvo između Karipskog hotela i Turističkog udruženja i Karipskog pomorskog sveučilišta za rast turizma na Karibima

Karipsko hotela i turističko udruženje (CHTA) nastoji osigurati da radnici budu spremni za sektor turizma i zaštititi se od promjena na radnom mjestu izazvanih događajima poput pandemije 2020. godine. Kroz Memorandum o razumijevanju s Karipskim pomorskim sveučilištem, CHTA surađuje kako bi osigurala da radnici posjeduju potrebno znanje za vodeći sektor u Karibima.

Predsjednik CHTA, Nicola Madden-Greig, naglasila je ključnu potrebu za strateškim savezima u rješavanju izazova koji prijete otpornosti i održivosti turističkog krajolika regije, ističući važnost institucija poput Karipskog sveučilišta u opremanju turističkih tvrtki potrebnim alatima za snalaženje u mijenjajućim dinamikama industrije. Osvrćući se na naučene lekcije tijekom pandemije COVID-19, predsjednica CHTA-a naglasila je vrijednost regionalne suradnje i rastuću važnost suradnje između interesnih skupina poput CHTA i Karipskog sveučilišta.

U suradnji između CMU i CHTA obuhvatit će različite obrazovne, edukativne, istraživačke i političke aktivnosti s ciljem angažiranja sektora karipskog turizma. Ključna područja fokusa bit će vođstvo, digitalizacija radne snage, održive ekološke prakse, sigurnost na moru, upravljanje krizama te dijeljenje istraživačkih rezultata i znanja.

Kao jedna od prvih inicijativa, studenti CMU-a pomoći će u planiranju Karipskog tržišta putovanja koje će se održati od 21. do 23. svibnja u Montego Bayu, Jamajka. Kroz suradnju, CHTA se nada poticanju direktnijih akcija industrije i promoviranju politika koje će regiju dovesti do cilja Svjetskog vijeća za putovanja i turizam – udvostručenje bruto domaćeg proizvoda i stvaranje procijenjenih 1,34 milijuna radnih mjesta do 2032. godine.

Predsjednik CMU-a, Andrew Spencer, pohvalio je proširenu viziju koju donosi ova suradnja, ističući posvećenost sveučilišta podizanju i preoblikovanju radne snage kako bi se karipski turizam vinuo na nove visine. On ističe namjeru sveučilišta da uključi vodene sportove, održivost okoliša i mogućnosti za digitalizaciju radne snage. Suradnja će biti snažan generator promjena za karipski turizam, pomorski sektor i općenito rast i razvoj regije koja “očajnički to treba”.

Spencer očekuje značajan napredak prema konačnom cilju transformacije Kariba za veći gospodarski razvoj, a svake od tri godine suradnje donijet će velike korake prema tome. Za više informacija posjetite caribbeanhotelandtourism.com.

FAQ:

1. Koja je svrha suradnje između Karipskog hotela i turističkog udruženja (CHTA) i Karipskog pomorskog sveučilišta?
– Svrha suradnje između CHTA i Karipskog pomorskog sveučilišta je osigurati da radnici u sektoru turizma u Karibima posjeduju potrebno znanje i alate za suočavanje s promjenama na radnom mjestu, poput pandemije iz 2020. godine.

2. Koja su ključna područja fokusa ove suradnje?
– Ključna područja fokusa ove suradnje su vođstvo, digitalizacija radne snage, održive ekološke prakse, sigurnost na moru, upravljanje krizama te dijeljenje istraživačkih rezultata i znanja.

3. Kako će studenti Karipskog pomorskog sveučilišta sudjelovati u ovom partnerstvu?
– Studenti Karipskog pomorskog sveučilišta će pomoći u planiranju Karipskog tržišta putovanja koje će se održati od 21. do 23. svibnja u Montego Bayu, Jamajka.

4. Koje su glavne ciljeve CHTA-a vezane za ovu suradnju?
– CHTA se nada poticanju direktnijih akcija industrije i promoviranju politika koje će dovesti regiju do cilja udvostručenja bruto domaćeg proizvoda i stvaranja procijenjenih 1,34 milijuna radnih mjesta do 2032. godine.

5. Kako predsjednik Karipskog pomorskog sveučilišta opisuje ovu suradnju?
– Predsjednik Karipskog pomorskog sveučilišta ističe proširenu viziju ove suradnje i posvećenost sveučilišta podizanju i preoblikovanju radne snage kako bi se karipski turizam vinuo na nove visine.

Definicije:

– Karipsko hotela i turističko udruženje (CHTA): Organizacija koja okuplja hotelske i turističke tvrtke u Karibima.
– Karipsko pomorsko sveučilište (CMU): Obrazovna ustanova koja nudi studije u pomorskom sektoru, s posebnim naglaskom na turizam i ugostiteljstvo.

Srodni linkovi:
caribbeanhotelandtourism.com