Podiže se luksuzni resort u Bongau, Tawi-Tawiju, kako bi privukao turiste

Uz jedan od najnovijih projekata, Dahuwan Tampeh Resort planira podići luksuzni resort hotel s kongresnom dvoranom i drugim sadržajima u Bongau, Tawi-Tawiju. Ova investicija od 467,8 milijuna kuna nedavno je dobila zeleno svjetlo od Barze, autonomne regije Bangsamoro u muslimanskom Mindanau (BARMM), na sastanku odbora u ponedjeljak.

BARMM je odobrio ovaj projekt koji će doprinijeti njihovom cilju od 3,8 milijardi kuna ulaganja u regiju do kraja drugog tromjesečja ove godine. Time su već premašili planirani cilj od 2,6 milijarde kuna ulaganja za čitavu godinu.

Odobrenje ovog projekta od strane BARMM-a označava usklađenost resorta s investicijskim zahtjevima BARMM-a i otvara put za njegovu izgradnju i kasniji rad.

Ovaj resort će pridonijeti sve većem interesu za regiju kao atraktivnu turističku destinaciju. Predstavnik BARMM-a, Mohamad Omar Pasigan, izjavio je: “Radujemo se što ćemo dočekati Dahuwan Tampeh Resort u sve većem broju turističkih objekata u BARMM-u. Očekujemo da će Dahuwan Tampeh Resort procvjetati i postati važno turističko odredište, privlačeći posjetitelje da dožive jedinstvenu ljepotu i kulturu Tawi-Tawija.”

S obzirom na njegovu netaknutu prirodnu okolinu, bogato kulturno nasljeđe i gostoprimstvo lokalnih stanovnika, regija Bangsamoro ima potencijal postati glavno turističko središte zemlje. Ova investicija također predstavlja pozitivan pokazatelj povjerenja investitora u BARMM i svijetlu budućnost regije.

Ovo nije prvi projekt odobren od strane BARMM-a. U svibnju ove godine odobren je i projekt Silong Verandah Mountain Resort vrijedan 74,4 milijuna kuna, koji će donijeti 45 novih radnih mjesta.

Rast turističkog sektora u BARMM-u je ohrabrujući i svjedoči o uspjehu Bangsamoro ekonomije.

Česta pitanja

1. Koje je najnovije odobrenje od strane BARMM-a?

Najnovije odobrenje od strane BARMM-a je za projekt Dahuwan Tampeh Resort, koji planira podići luksuzni resort hotel s kongresnom dvoranom i drugim sadržajima u Bongau, Tawi-Tawiju.

2. Koliki je ukupan iznos investicije za ovaj projekt?

Ukupan iznos investicije za ovaj projekt je 467,8 milijuna kuna.

3. Koji je cilj ulaganja BARMM-a u regiji do kraja drugog tromjesečja?

Cilj ulaganja BARMM-a u regiji do kraja drugog tromjesečja je 3,8 milijardi kuna.

4. Koji je cilj ulaganja BARMM-a za cijelu godinu?

Cilj ulaganja BARMM-a za cijelu godinu je 2,6 milijardi kuna.

5. Koji je potencijal regije Bangsamoro kao turističkog odredišta?

Regija Bangsamoro ima potencijal postati glavno turističko središte zemlje zbog svoje netaknute prirodne okoline, bogatog kulturnog nasljeđa i gostoprimstva lokalnih stanovnika.

Definicije ključnih pojmova

– Dahuwan Tampeh Resort: Luksuzni resort hotel s kongresnom dvoranom i drugim sadržajima koji planira biti izgrađen u Bongau, Tawi-Tawiju.
– BARMM: Skraćenica za Bangsamoro Autonomous Region in Muslim Mindanao (autonomna regija Bangsamoro u muslimanskom Mindanau), autonomna regija u Filipinima.
– Silong Verandah Mountain Resort: Projekt vrijedan 74,4 milijuna kuna koji je odobren od strane BARMM-a, i koji će uključivati izgradnju planinskog odmarališta.

Povezane veze
Službena stranica BARMM-a