Pokretanje Fonda za investicije u sportski turizam Delavera

Turistički ured Delavera pokreće Fond za investicije u sportski turizam Delavera kako bi pružio podršku sportskim objektima na Prvom državnom teritoriju. Fond je osnovan putem Zakona o obveznicama za proračunsku godinu 2024., a ured za turizam će započeti s prihvaćanjem prijava za financiranje od 1. ožujka do 12. travnja.

Direktorica Turističkog ureda Delavera, Jessica Welch, izjavila je: “Fond je stvoren s ciljem pružanja podrške novim ili postojećim sportskim objektima koji tijekom cijele godine organiziraju događaje, turnire i prvenstva koja privlače posjetitelje izvan države, te koji popunjavaju naše hotelske sobe i stvaraju gospodarski utjecaj na državnoj i lokalnoj razini. Ovaj fond će nam pomoći pružiti financijsku podršku tim objektima kako bi Delaver ostao konkurentan kada je u pitanju sportski turizam.”

Nedavno je Delaver bio domaćin ženskog košarkaškog turnira Atlantic 10, PGA-ovog BMW prvenstva 2022., prvenstva u odbojci MEAC-a, kao i mnogih regionalnih sportskih događaja srednjoškolskih i omladinskih sportova.

Plan je, prema riječima Welch, podržati različite objekte: “Očekujemo prijave od manjih dvorana koje možda organiziraju turnire u srednjoškolskom lacrosseu i privlače ljude iz ove regije – iz New Jersaya, Pennsylvanije, Marylanda i drugih okolnih država – pa sve do većih objekata koji organiziraju još veće događaje.”

Welch ističe da događaji koji se održavaju vikendima tijekom ljeta donose velik novac državi jer se održavaju redovito te stvaraju reputaciju za objekt u kojem se održavaju.

Službenici očekuju da će fond pomoći državi privući više posjetitelja i nastaviti promovirati razloge za posjet Delaveru.

Turistički ured Delavera održat će dva informativna webinar-a za moguće prijavitelje kako bi saznali više o fondu kasnije ovog mjeseca.

Česta pitanja (FAQ):

1. Što je Fond za investicije u sportski turizam Delavera?
Fond za investicije u sportski turizam Delavera je fond koji je osnovan putem Zakona o obveznicama za proračunsku godinu 2024., s ciljem pružanja podrške novim ili postojećim sportskim objektima na Prvom državnom teritoriju. Fond će pružati financijsku podršku objektima koji organiziraju događaje, turnire i prvenstva koji privlače posjetitelje izvan države.

2. Kako mogu aplicirati za financiranje iz Fonda?
Prijava za financiranje iz Fonda bit će otvorena od 1. ožujka do 12. travnja. Detaljnije informacije o procesu prijave bit će dostupne na web stranici Turističkog ureda Delavera.

3. Što je cilj ovog Fonda?
Cilj Fonda za investicije u sportski turizam Delavera je podržati sportske objekte na Prvom državnom teritoriju kako bi Delaver ostao konkurentan u području sportskog turizma. Ovaj Fond pomaže u privlačenju posjetitelja izvan države, popunjavanju hotelskih soba i stvaranju gospodarskog utjecaja na državnoj i lokalnoj razini.

4. Koji su primjeri sportskih događaja koje je Delaver nedavno bio domaćin?
Delaver je nedavno bio domaćin ženskog košarkaškog turnira Atlantic 10, PGA-ovog BMW prvenstva 2022., prvenstva u odbojci MEAC-a, kao i mnogih regionalnih sportskih događaja srednjoškolskih i omladinskih sportova.

5. Koje vrste sportskih objekata će Fond podržati?
Fond za investicije u sportski turizam Delavera će podržavati različite vrste objekata. To može uključivati manje dvorane koje organiziraju turnire u srednjoškolskom lacrosseu i privlače ljude iz regije, kao i veće objekte koji organiziraju još veće događaje.

6. Kako će Fond pomoći državi Delaver?
Očekuje se da će Fond pomoći državi privući više posjetitelja i nastaviti promovirati razloge za posjet Delaveru. Događaji koji se održavaju vikendima tijekom ljeta donose velik novac državi jer su redoviti i stvaraju reputaciju za objekt u kojem se održavaju.

7. Gdje mogu pronaći više informacija o Fondu za investicije u sportski turizam Delavera?
Turistički ured Delavera će održati dva informativna webinar-a za moguće prijavitelje kako bi pružili dodatne informacije o Fondu. Detalji o webinar-ima bit će objavljeni na web stranici Turističkog ureda Delavera.

Definicije:

– Fond za investicije u sportski turizam Delavera: Fond osnovan putem Zakona o obveznicama za proračunsku godinu 2024. s ciljem podrške sportskim objektima na Prvom državnom teritoriju.
– Država Delaver: Prvi državni teritorij u kojem Fond za investicije u sportski turizam Delavera pruža podršku sportskim objektima.
– Turistički ured Delavera: Ured koji je odgovoran za promoviranje turizma u Delaveru i upravljanje Fondom za investicije u sportski turizam Delavera.

Sugestirane poveznice:

delawaretourism.com: Službena web stranica Turističkog ureda Delavera
Sportski kompleksi u Delaveru: Informacije o sportskim objektima u Delaveru koje može podržati Fond za investicije u sportski turizam Delavera.