Povećani broj kineskih turista u Tajlandu

Tijekom razdoblja od 1. siječnja do 8. veljače, ukupno je 3.963.744 stranca ušlo u Tajland, izvijestio je Chai. Na vrhu liste posjetitelja su turisti iz Kine s brojkom od 730.747, slijede putnici iz Malezije (419.116), Rusije (275.641), Indije (209.431) i Laosa (130.551).

Dana 8. veljače, u Tajland je sletjelo ukupno 27.951 kineskih turista, izjavio je Chai, dodajući kako većina njih planira proslaviti najveći kineski praznik godine 10. veljače na različitim lokacijama u Tajlandu, gdje tajlandska-kineska potomstva organiziraju aktivnosti proslave tradicionalne Nove godine.

Prema istraživanju kineske turističke agencije Dida Travel, rezervacije hotela u Tajlandu među kineskim turistima tijekom razdoblja od 10. do 17. veljače ove godine porasle su za čak 243% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

“Čimbenici koji pridonose velikom porastu putovanja u Tajland mogu biti potreba za putovanjem nakon ukidanja ograničenja zbog epidemije u Kini, kao i besplatna vizna politika tajlandske vlade”, izjavio je Chai.

Od rujna prošle godine, tajlandska vlada počela je izdavati bezvizni ulazak za posjetitelje iz Kine i Kazahstana, a zatim i za Indiju i Tajvan u studenome.

Iako bezvizni ulazak za Kineze i Kazahstance istječe 29. veljače, sporazum između Tajlanda i Kine nastavit će vrijediti, trajno uklanjajući vizne zahtjeve za posjetitelje obiju zemalja tijekom 90 dana, počevši od 1. ožujka.

Česta pitanja (FAQ) o turizmu u Tajlandu:

1. Koliko stranaca je posjetilo Tajland u razdoblju od 1. siječnja do 8. veljače?
Ukupno je 3.963.744 stranca posjetilo Tajland u tom razdoblju.

2. Koje su zemlje najviše zastupljene među posjetiteljima?
Najviše posjetitelja dolazi iz Kine (730.747), zatim iz Malezije (419.116), Rusije (275.641), Indije (209.431) i Laosa (130.551).

3. Koji je razlog velikog broja posjetitelja iz Kine?
Većina kineskih turista posjećuje Tajland kako bi proslavili najveći kineski praznik Nove godine koji pada 10. veljače. Tajlandska-kineska potomstva organiziraju razne aktivnosti proslave tradicionalne Nove godine.

4. Kako su se rezervacije hotela među kineskim turistima promijenile u usporedbi s prošlom godinom?
Prema istraživanju kineske turističke agencije Dida Travel, rezervacije hotela u Tajlandu među kineskim turistima su porasle za čak 243% u razdoblju od 10. do 17. veljače ove godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

5. Koje su moguće faktore koji su pridonijeli povećanju turizma u Tajlandu?
Među glavnim faktorima su potreba za putovanjem nakon ukidanja ograničenja zbog epidemije u Kini, kao i besplatna vizna politika tajlandske vlade.

6. Kakav je status bezviznog ulaska za određene zemlje u Tajland?
Tajland je u rujnu prošle godine započeo izdavanje bezviznog ulaska za posjetitelje iz Kine i Kazahstana, a zatim i za Indiju i Tajvan u studenom. Iako bezvizni ulazak za Kineze i Kazahstance istječe 29. veljače, sporazum između Tajlanda i Kine trajno će ukloniti vizne zahtjeve za posjetitelje obiju zemalja tijekom 90 dana, počevši od 1. ožujka.

7. Jesu li dostupne dodatne informacije o turizmu u Tajlandu?
Za više informacija o turizmu u Tajlandu posjetite službenu web stranicu turizma u Tajlandu.