Povećanje turizma u Velikoj Britaniji i Njemačkoj ove ljeta

Prema analizi trgovačkih sporazuma sklopljenih na nedavnom sajmu putovanja Fitur, očekuje se da će turizam iz Velike Britanije i Njemačke ovog ljeta porasti za 5%.

Razgovori s predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Južne Koreje, Singapura i Kanade na madridskom sajmu putovanja također su održani. Ovi razgovori otvaraju mogućnosti za povećanje turizma izvan Europe i privlačenje posjetitelja iz daljih destinacija.

Unatoč ovom optimizmu, prioritete Lanzarotea čini očuvanje postojećih resursa. Hector Fernandez, član Cabildo-a zadužen za promociju Lanzarotea u inozemstvu, ističe važnost brige o onome što već imamo. Jedan od ciljeva je povećanje dnevnih troškova turista (uključujući prijevoz) na 250 eura, dok trenutno iznosi oko 160 eura.

Ova strategija usredotočenosti na kvalitetu umjesto na kvantitetu može pomoći Lanzaroteu da održi svoju atraktivnost kao turistička destinacija. Povećanje dnevnih troškova potiče potrošnju lokalne ekonomije i pridonosi održivom razvoju otoka.

Unatoč tome što su ove prognoze usredotočene na britanske i njemačke posjetitelje, razgovori sa zemljama izvan Europe ukazuju na želju Lanzarotea da privuče raznovrsniju i internacionalnu publiku. Ovo može biti vizija za daljnji razvoj turizma na otoku i njegovu globalnu reputaciju.

Dakle, iako postoji očekivanje za povećanje turizma iz Velike Britanije i Njemačke, Lanzarote namjerava izgraditi održivi turizam koji nudi kvalitetna iskustva i privlači posjetitelje iz cijelog svijeta.

Često postavljana pitanja (FAQ)

1. Koje su prognoze za turizam iz Velike Britanije i Njemačke ovog ljeta?
Očekuje se da će turizam iz Velike Britanije i Njemačke porasti za 5% ovog ljeta prema analizi trgovačkih sporazuma sklopljenih na nedavnom sajmu putovanja Fitur.

2. Koji su rezultati razgovora sa Sjedinjenim Američkim Državama, Kinom, Južnom Korejom, Singapurom i Kanadom?
Razgovori na madridskom sajmu putovanja otvaraju mogućnosti za povećanje turizma izvan Europe i privlačenje posjetitelja iz daljih destinacija poput Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Južne Koreje, Singapura i Kanade.

3. Koje su prioritete Lanzarotea u turizmu?
Prioriteti Lanzarotea u turizmu uključuju očuvanje postojećih resursa i brigu o onome što već imaju. Cilj je povećati dnevne troškove turista, uključujući prijevoz, na 250 eura, dok trenutno iznosi oko 160 eura.

4. Koju strategiju Lanzarote primjenjuje kako bi privukao posjetitelje?
Lanzarote se usredotočuje na povećanje kvalitete iskustva turista umjesto na kvantitetu. Povećanje dnevnih troškova potiče potrošnju lokalne ekonomije i pridonosi održivom razvoju otoka.

5. Što Lanzarote želi postići razgovorima s zemljama izvan Europe?
Lanzarote želi privući raznovrsniju i internacionalnu publiku, stvarajući viziju za daljnji razvoj turizma na otoku i njegovu globalnu reputaciju.

Srodne poveznice:
https://www.turismolanzarote.com/ – Službena web stranica turizma Lanzarotea.
https://www.aviewoncities.com/lascanteras.htm – Informacije o plaži Las Canteras na Lanzaroteu.
https://www.lonelyplanet.com/spain/lanzarote – Informacije o putovanju i turizmu na Lanzaroteu.