President Ferdinand Marcos Jr. Emphasizes the Importance of Collaboration in Boosting Tourism

title

Uspješan surfer hodajući po plitkom priobalju otoka Siargao u gradu General Luna, slika je koja se povezuje s Filipinima. Predsjednik Ferdinand Marcos Jr. namjerava nastaviti javno-privatno partnerstvo kako bi ojačao turistički sektor zemlje.

U izjavi objavljenoj u utorak, Predsjedništvo je istaknulo kako Predsjednik prepoznaje pomoć privatnog sektora u stvaranju nevjerojatnih turističkih odredišta Filipina. Ovu je izjavu prenijela ministrica turizma Christina Frasco tijekom Turističkog summita.

Predsjednik Marcos je istaknuo: “Poštovane dame i gospodo, doprinosite zemlji izvanrednim radom koji obavljate kao industrijski lideri, kreatori sadržaja i ključni igrači u turističkoj zajednici. Pokazujete nam što je potrebno da bismo izdvojili Filipine u odnosu na druge destinacije.”

Predsjednik je također potaknuo privatni sektor da se osigura da Filipinci imaju koristi od uspješne turističke industrije. “Mi nismo samo poduzetnici. Svi smo promicatelji i zaštitnici naše prekrasne zemlje. Samo tako možemo učiniti Filipine stvarno održivim, inkluzivnim i otpornim globalnim turističkim središtem”, dodao je.

Predsjednikov poziv na suradnju između javnog i privatnog sektora u turizmu ukazuje na važnost partnerstva u razvoju ove industrije. Samo zajedničkim naporima možemo postići održivi rast, stvaranje radnih mjesta i promociju Filipina kao svjetske turističke destinacije.

Turizam ima ogroman potencijal za ekonomski napredak i jačanje nacionalnog identiteta Filipina. Stoga je važno da svi dionici, bez obzira na svoju ulogu, rade zajedno prema zajedničkom cilju – stvaranju održivog turizma koji koristi cijeloj zemlji.

1. Koji sektor je predsjednik Ferdinand Marcos Jr. istaknuo kao ključan za jačanje turizma u zemlji?
– Predsjednik Ferdinand Marcos Jr. istaknuo je privatni sektor kao ključan u jačanju turizma u zemlji.

2. Koju ulogu privatni sektor ima u stvaranju turističkih odredišta na Filipinima?
– Privatni sektor ima ulogu u stvaranju nevjerojatnih turističkih odredišta na Filipinima.

3. Kako je predsjednik Marcos naglasio važnost turističke industrije za Filipine?
– Predsjednik Marcos naglasio je da je turistička industrija važna za ekonomski napredak i jačanje nacionalnog identiteta Filipina.

4. Zašto je važno da javni i privatni sektor surađuju u razvoju turizma?
– Suradnja između javnog i privatnog sektora važna je kako bi se postigao održivi rast, stvaranje radnih mjesta i promocija Filipina kao svjetske turističke destinacije.

5. Koji je zajednički cilj za sve dionike u turizmu na Filipinima?
– Zajednički cilj svih dionika u turizmu na Filipinima je stvaranje održivog turizma koji koristi cijeloj zemlji.

Definitions:

– Predsjedništvo: U ovom kontekstu se odnosi na ured ili skupinu osoba koje podržavaju predsjednika.
– Javno-privatno partnerstvo: Oblik suradnje između javnog sektora (vlade) i privatnog sektora (kompanija) radi postizanja zajedničkog cilja ili projekta.
– Turistički sektor: Područje ekonomije koje se bavi pružanjem usluga i proizvoda turistima, uključujući smještaj, putovanja, prehranu, atrakcije itd.
– Turistička destinacija: Lokacija ili područje koje privlači posjetitelje iz drugih mjesta zbog raznih zanimljivosti i turističkih atrakcija.
– Održivi turizam: Vrsta turizma koja uzima u obzir zaštitu prirodnih resursa, očuvanje kulturne baštine i ravnotežu između ekonomskih, socijalnih i ekoloških aspekata.

Related links:

Ministarstvo turizma Filipina
Službena stranica Filipinskog turističkog ureda