Pružanje pristupačnih proizvoda uz pomoć CBC-a

CBC ima za prioritet stvaranje proizvoda koji su pristupačni svima u Kanadi, uključujući osobe s vizualnim, slušnim, motoričkim i kognitivnim teškoćama. Kako bismo osigurali pristupačnost naših proizvoda, omogućili smo zatvorene titlove i opisane video sadržaje za mnoge CBC emisije dostupne na CBC Gem platformi.

Naša posvećenost pristupačnosti proizilazi iz našeg uvjerenja da svi trebaju imati jednaku mogućnost pristupa informacijama i zabavi. Želimo da naši proizvodi budu dostupni za gledanje i uživanje svima bez obzira na njihove fizičke ili kognitivne sposobnosti.

Uz zatvorene titlove, osobe s oštećenjem sluha mogu pratiti dijalog i sadržaj emisija. To im omogućuje potpunu uključenost u gledanje televizijskih programa, bez potrebe za previše oslanjanja na zvučni sadržaj.

Opisani video sadržaji također su dostupni za osobe s vizualnim oštećenjem. Uz pomoć opisnog audiokomentara, opisuje se radnja i vizualni elementi emisije kako bi se omogućilo potpuno razumijevanje sadržaja.

Naša pristupačnost ne zaustavlja se samo na zatvorenim titlovima i opisima. Kontinuirano tražimo povratne informacije naše publike kako bismo poboljšali naše pristupačne značajke i osigurali da zadovoljavaju različite potrebe naših korisnika.

CBC će nastaviti raditi na razvoju pristupačnih proizvoda i kontinuirano poboljšavati naše pristupačne značajke kako bismo osigurali da svi uživaju u našim emisijama na jednak način.

ODJELJAK ČESTIH PITANJA

1. Koje pristupačne značajke omogućava CBC?
CBC omogućava zatvorene titlove i opisane video sadržaje za mnoge emisije dostupne na CBC Gem platformi.

2. Što su zatvoreni titlovi?
Zatvoreni titlovi omogućavaju osobama s oštećenjem sluha da prate dijalog i sadržaj emisija.

3. Čemu služe opisani video sadržaji?
Opisani video sadržaji omogućuju osobama s vizualnim oštećenjem da razumiju radnju i vizualne elemente emisija putem opisnog audiokomentara.

4. Kako CBC osigurava pristupačnost svojih proizvoda?
CBC kontinuirano traži povratne informacije publike kako bi poboljšao pristupačne značajke i osigurao da zadovoljavaju različite potrebe korisnika.

5. Koji je cilj CBC-ja u vezi pristupačnosti?
Cilj CBC-ja je stvaranje proizvoda koji su pristupačni svima, bez obzira na njihove fizičke ili kognitivne sposobnosti.

DEFINICIJE KLJUČNIH TERMINA

– Pristupačnost: Stvaranje proizvoda i usluga koje omogućavaju osobama s različitim tjelesnim ili kognitivnim teškoćama da imaju jednaku mogućnost pristupa informacijama i zabavi.

– Zatvoreni titlovi: Tekstualni prijevod govora na slici koji se pojavljuje na dnu ekrana televizijskog prijamnika ili videozapisa.

– Opisani video sadržaj: Audiokomentar koji opisuje radnju i vizualne elemente videozapisa kako bi osobe s vizualnim oštećenjem mogle razumjeti sadržaj.

POVEZANI LINKOVI

cbc.ca