Rast broja međunarodnih dolazaka na aerodrom Makedonija u Solunu

Broj međunarodnih dolazaka na aerodrom Makedonija u Solunu zabilježio je značajan porast prošle godine u usporedbi s 2022. godinom, dok je turistička sezona za krstarenja u sjevernom luke Solun ove godine započela ranije, a perspektive za 2024. godinu su vrlo ohrabrujuće, izjavila je zamjenica ministra turizma Elena Rapti na video pozivu na konferenciji koju je organizirala Regionalna unija općina Središnje Makedonije u okviru 32. poslovnog i ekonomskog foruma Money Show u Solunu.

Rapti je izjavila da su u prvih 11 mjeseci 2023. godine, od siječnja do studenog, zabilježen značajan porast prihoda od putovanja koji su dosegnuli 14,5% ili 20 milijardi eura. Također je spomenula novu strategiju Ministarstva turizma s detaljnim planom djelovanja i konkretnim ciljevima, kao što su održivost turističkih odredišta i njihova promocija, koja će biti postignuta kroz ciljane intervencije koje će doprinijeti produljenju turističke sezone u cijeloj zemlji tokom cijele godine.

Umjesto izravnog citiranja Elene Rapti, možemo reći da je zamjenica ministra turizma naglasila važnost održivosti turističkih odredišta i njihovu promociju putem ciljanih intervencija za produljenje turističke sezone diljem zemlje. Ovi napori Ministarstva turizma rezultirali su značajnim porastom prihoda od putovanja u prvih 11 mjeseci 2023. godine. Svi ovi podaci ukazuju na pozitivne izglede za turizam u Solunu i cijeloj Makedoniji u bliskoj budućnosti.

Ministarstvo turizma zabilježilo je značajan porast prihoda od putovanja u prvih 11 mjeseci 2023. godine, dosegnuvši 20 milijardi eura, što predstavlja porast od 14,5% u usporedbi s prethodnom godinom. Zamjenica ministra turizma Elena Rapti naglasila je važnost održivosti turističkih odredišta i njihovu promociju putem ciljanih intervencija za produljenje turističke sezone diljem zemlje. Ovi napori rezultirali su vrlo ohrabrujućim perspektivama za turizam u Solunu i cijeloj Makedoniji za 2024. godinu.

Na konferenciji koju je organizirala Regionalna unija općina Središnje Makedonije u okviru 32. poslovnog i ekonomskog foruma Money Show u Solunu, istaknuto je da je turistička sezona za krstarenja u sjevernoj luci Solun započela ranije ove godine. Ovi pozitivni pomaci ukazuju na rastući turizam u regiji i potencijal za daljnji razvoj.

Srodni linkovi:
Ministarstvo turizma
Regionalna unija općina Središnje Makedonije