Stvaranje novih mogućnosti agroturizma: Heritage Coffee Farm u Munduku

Turistički ured u Baliju podržava razvoj nove kave i inicijative agroturizma u regiji Buleleng na sjeveru Balija. Ovaj projekt, smješten blizu Munduka, omogućit će turistima koji traže iskustvo u prirodi priliku da se povežu s cvjetajućom kulturom kave na Baliju i rijetko posjećenim selima.

Načelnik Turističkog ureda regije Buleleng, Gede Dody Sukma Oktiva Askara, potvrdio je da turistički odjel podržava razvoj nove edukativne destinacije agroturizma pod nazivom “Heritage Coffee Farm Roasters” u Munduku.

Askara je izjavio: “Vlada regije Buleleng pozdravlja prisutnost ove agroturističke destinacije i spremna je olakšati njezin budući razvoj.”

Stvaranje Heritage Coffee Farm-a i pražionice kave dobar je poticaj za razvoj sektora kave u području Munduka i sjevernih krajeva pokrajine. Agroturizam pruža obrazovne mogućnosti domaćim i međunarodnim turistima, pomaže poljoprivrednicima da raznoliko izvore prihoda te omogućava turistima posjetiti područja koja bi inače propustili.

U cilju promocije agroturizma i Heritage Coffee Farm-a, Turistički ured Balija će organizirati Festival sjeverne Balija kave. Ovaj događaj će slaviti omiljeni napitak zemlje i bit će forum za zajednicu zaljubljenika u kavu, hotele, restorane te procvat kafića na Baliju da se okupe u regiji Buleleng i proslave svoju ljubav prema kavi.

Gede Lusaka Harsadina, vlasnik Banyuastis Coffee, je izjavio da se Munduk često previđa kao destinacija za kavu te je istaknuo da je raznolikost kave uzgojene na tom području jedinstvena u usporedbi s kavom uzgojenom drugdje na otoku i u državi. Kava koja se poslužuje u ‘Heritage Coffee Farm and Roastery’ je uzgojena u njihovom vlastitom vrtu i sami je procesuiraju.

Turisti u Baliju sve više su zainteresirani za obrazovne i agroturističke atrakcije. Agroturizam je popularan u Baliju; od posjeta plantažama leda do obilaska plantaža kave, posjeta prehrambenim šumama za branje hrane prije tradicionalnog balinežanskog kulinarskog tečaja i još mnogo toga, turisti imaju mnogo prilika da se povežu s prirodnim krajolicima Balija i kulturnom baštinom kroz agroturizam.

Turisti također sve više traže ture po etičkim plantažama kave. Nakon što je otkriveno da poznata kopi luwak, ili kava civeta, nastaje na način koji stvara zlostavljanje životinja, turisti su željni podržati inicijative koje promiču etičke poljoprivredne prakse za zemlju, divlje životinje i zajednice.

FAQ:

1. Koja je svrha projekta “Heritage Coffee Farm Roasters” u Munduku?
Projekt “Heritage Coffee Farm Roasters” ima za cilj podržati razvoj sektora kave u regiji Munduk na sjeveru Balija, pružajući turistima priliku da se povežu s cvjetajućom kulturom kave na Baliju i rijetko posjećenim selima.

2. Kako turisti mogu dobiti iskustvo agroturizma na Baliju?
Turisti koji su zainteresirani za agroturizam mogu posjetiti različite destinacije na Baliju, poput plantaža leda, plantaža kave i prehrambenih šuma za branje hrane. Agroturizam pruža mogućnost upoznavanja prirodnih krajolika Balija i kulturne baštine kroz edukativne ture i druge aktivnosti.

3. Kako će se promovirati “Heritage Coffee Farm” i agroturizam?
Kako bi promovirali “Heritage Coffee Farm” i agroturizam, Turistički ured Balija organizirat će Festival sjeverne Balija kave. Ovaj događaj će okupiti zaljubljenike u kavu, hotele, restorane i kafiće da zajedno proslave ljubav prema kavi.

4. Koje su druge vrste agroturističkih atrakcija dostupne na Baliju?
Na Baliju postoje mnoge druge agroturističke atrakcije, kao što su posjete plantažama leda, posjete plantažama kave i posjeta prehrambenim šumama za branje hrane prije tradicionalnog balinežanskog kulinarskog tečaja.

5. Što su etičke plantaže kave i zašto su važne?
Etičke plantaže kave promoviraju poljoprivredne prakse koje su dobre za zemlju, divlje životinje i zajednice. Turisti sve više traže ture po etičkim plantažama kave kako bi podržali inicijative koje promiču održivost i dobrobit životinja.

Definitions:

– Agroturizam: Oblik turizma koji uključuje posjete ruralnim područjima kako bi se turistima prikazali poljoprivredni postupci i aktivnosti.
– Munduk: Regija na sjeveru Balija poznata po uzgoju kave i prirodnim ljepotama.
– Heritage Coffee Farm Roasters: Ime agroturističke destinacije u regiji Munduk koja nudi iskustvo povezano s uzgojem i prženjem kave.
– Kopi Luwak: Specifična vrsta kave koja se dobiva od izmeta civeta. Turisti sve više traže etičke alternative za ovaj proizvod.

Suggested related links:

1. coffee farms and plantations in Bali
2. Indonesian coffee culture