Teenager arrested for shooting Brazilian tourist in Times Square

A 15-year-old boy has been apprehended in connection with the shooting of a Brazilian tourist in Times Square. The incident occurred the previous night when the teenager allegedly fired at a security guard but mistakenly hit the 37-year-old woman instead. While attempting to flee the scene, he fired two shots at a police officer. Authorities announced his arrest just an hour after holding a press conference to seek information about the suspect, identified as Jesus Alejandro Rivas Figueroa.

According to police officials, the teenager, originally from Venezuela, had been residing at a migrant shelter in Manhattan since arriving in New York last fall. He is one among the many individuals who have entered the city after crossing the southern border of the United States. The arrest took place in Yonkers.

Apart from being involved in the shooting of the Brazilian tourist, Figueroa is also a suspect in an armed robbery that occurred in the Bronx and another shooting incident in Times Square last month. The Police Department’s chief of patrol, John Chell, has stated that Figueroa, accompanied by two other teenagers, attempted to steal items from a JD Sports store when they were confronted by a female security guard. Figueroa then fired at the guard, accidentally hitting the tourist, before fleeing the scene and firing at a police officer.

Given the crowded area at the time, the officers refrained from firing back. Thankfully, the tourist’s injuries were not life-threatening, and as of Friday afternoon, she had already been discharged from the hospital. The investigation is ongoing, and authorities are continuing to gather further information about Figueroa’s involvement in the previous incidents.

15-godišnji dječak je uhićen zbog pucnjave na brazilsku turisticu na Times Squareu. Incident se dogodio prethodne noći kada je dečko navodno pucao na zaštitara, ali umjesto toga je pogodio 37-godišnju ženu. Pokušavajući pobjeći sa mjesta događaja, pucao je još dva puta na policijskog službenika. Vlasti su objavile njegovo uhićenje samo sat vremena nakon što su održali konferenciju za novinare kako bi tražili informacije o osumnjičeniku, koji je identificiran kao Jesus Alejandro Rivas Figueroa.

Prema policijskim dužnosnicima, tinejdžer, koji je izvorno s Venezuele, živio je u skloništu za migrante na Manhattanu od svog dolaska u New York prošle jeseni. On je jedan od mnogih pojedinaca koji su ušli u grad nakon prelaska južne granice Sjedinjenih Država. Uhićenje je izvršeno u Yonkersu.

Osim što je bio umiješan u pucnjavu na brazilsku turisticu, Figueroa je također osumnjičen za oružanu pljačku koja se dogodila u Bronxu i za još jedan incident pucnjave na Times Squareu prošlog mjeseca. Načelnik policijske patrole, John Chell, izjavio je da je Figueroa, u pratnji još dvojice tinejdžera, pokušao ukrasti predmete iz trgovine JD Sports kada su ih suočili ženski zaštitar. Figueroa je zatim pucao na zaštitara, slučajno pogodivši turisticu, prije nego što je pobjegao s mjesta događaja i pucao na policijskog službenika.

S obzirom na prepuno područje u to vrijeme, policajci su se suzdržali od uzvratnog pucanja. Srećom, ozljede turistice nisu bile opasne po život, a do petka popodne već je bila otpuštena iz bolnice. Istraga je u tijeku, a vlasti nastavljaju prikupljati daljnje informacije o Figueroainoj umiješanosti u prethodne incidente.

Pitanja i odgovori:
1. Tko je uhićen u vezi s pucnjavom na Times Squareu?
2. Kako je došlo do slučajnog pucanja na brazilsku turisticu?
3. Gdje se odvijala akcija pucnjave?
4. Kojim još zločinima je Figueroa osumnjičen?
5. Kakve ozljede je pretrpjela turistica?
6. Je li Figueroa bio sam kad je izveo ove zločine?

Definicije:
– Pucanje: Akt ispaljivanja metka iz vatrenoga oružja.
– Osumnjičenik: Osoba koja se vjeruje da je počinila kazneno djelo, ali njeno krivnja još nije dokazana.
– Sklonište za migrante: Mjesto koje pruža privremeni smještaj i podršku osobama koje su izbjeglice ili traže azil.
– Granica: Linija koja odvaja jednu zemlju ili teritorij od drugih.

Povezane veze:
Veza: Službena stranica grada New Yorka.
Veza: Službena stranica New Yorkske policije.