Tuđi turisti ove godine biraju mokre i vjetrovite Britanske Otoke

Brojni strani turisti ove godine odlučuju se za putovanje u mokre i vjetrovite Britanske Otoke umjesto tradicionalnog lovavrenja za suncem tijekom Nove godine. Mnogi se čak usude putovati u Škotsku tijekom zimskih mjeseci, a prognoze ukazuju na to da britanska turistička industrija ide prema procvatu. Turistički direktori su optimistični u pogledu nadolazeće godine. Najnovije prognoze VisitBritana, organizacije koja promovira turizam u zemlji, pokazuju da se očekuje dolazak 39,5 milijuna posjetitelja ove godine – što je porast sa 37,8 milijuna turista u 2023. godini. Podaci za ovu godinu predstavljaju 97-postotanio povratak na pretkovidovske razine. Službeni podaci pokazuju da je 2019. godine Britaniju posjetilo 40,9 milijuna stranih turista, što je rekordna godina.

Prednosti Britanskih Otoka tokom zimske sezone

Uobičajeno je da ljudi tokom zime biraju toplija odredišta kako bi pobjegli od hladnoće. Međutim, ove godine su strani turisti odlučili iskusiti potpuno drugačiju vrstu putovanja. Britanske Otoke karakterizira bogata kultura, povijest i prekrasna priroda koja svojim posjetiteljima donosi poseban doživljaj. Osim toga, tu su i brojne zanimljive znamenitosti koje mogu otkriti i istražiti tokom zimskih mjeseci.

Škotska, sa svojim prostranim pejzažima i očaravajućim dvorcima, privlači mnoge strane goste koji žele doživjeti pravu atmosferu zime. Sa dugačkom tradicijom novogodišnjih proslava, Škotska je postala popularno odredište za one koji žele dočekati Novu godinu na jedinstven način.

Ovi podaci opovrgavaju uobičajena očekivanja i pokazuju da su Britanske Otoke prepoznale kao odredište koje nudi izvanredna iskustva tijekom zimske sezone. Bez obzira na kišu i vjetar, turisti su spremni istražiti sve što ovi otoci imaju za ponuditi.

1. Koliko turista se očekuje da će posjetiti Britanske Otoke ove godine?
Očekuje se dolazak 39,5 milijuna turista ove godine, što je porast u odnosu na 37,8 milijuna turista u 2023. godini.

2. Koliko je to posjeta povratku na pretkovidovske razine?
Podaci za ovu godinu predstavljaju 97-postotni povratak na razinu posjeta prije pandemije. U 2019. godini, Britaniju je posjetilo rekordnih 40,9 milijuna stranih turista.

3. Koje su prednosti posjeta Britanskim Otokima tokom zimske sezone?
Britanske Otoke karakterizira bogata kultura, povijest i prekrasna priroda koja posjetiteljima donosi poseban doživljaj. Tu su i brojne zanimljive znamenitosti koje se mogu istražiti tijekom zimskih mjeseci.

4. Što čini Škotsku posebnom kao odredište tijekom zime?
Škotska se ističe svojim prostranim pejzažima, očaravajućim dvorcima i dugom tradicijom novogodišnjih proslava. Zbog svoje jedinstvene atmosfere, Škotska je postala popularno odredište za doček Nove godine.

5. Kako strani turisti reagiraju na kišu i vjetar na Britanskim Otocima?
Podaci ukazuju na to da turisti unatoč kiši i vjetru pokazuju spremnost za istraživanje i uživanje u svemu što Britanske Otoke imaju za ponuditi tijekom zimske sezone.

Srodni linkovi:
Posjetite Britaniju
2020. godina u turizmu u Britaniji