Virgin Galactic Pauzira Letovi Nakon Gubitka Važnog Dijela na Majčinom Avionu

Kompanija Virgin Galactic obustavila je trenutne letove svemirskog turizma nakon što se mali dio na njihovom majčinskom avionu nenamjerno otkopčao, objavila je kompanija u ponedjeljak. Sigurnost misije nije bila ugrožena, a izgubljeni dio, poznat kao “izravnavajući čavao”, otkriven je tijekom rutinskih provjera “u skladu s propisima”, navodi se u priopćenju kompanije.

Richard Branson-ova Virgin Galactic nudi turističke letove u svemir od kolovoza 2023. godine. Sada obustavljen let bio je prvi u 2024. godini i poletio je 26. siječnja, izvještava CNN.

Virgin Galactic je prijavio ovaj problem Saveznoj upravi za civilnu avijaciju (FAA) u srijedu i planira surađivati ​​s FAA na pregledu problema.

FAA je izjavila da će provesti “istragu o incidentu” te je dodala da “mora odobriti završno izvješće kompanije Virgin Galactic, uključujući korektivne mjere”, prije nego što kompanija nastavi s letovima. “Povratak na let temelji se na odluci FAA da svi sustavi, procesi ili postupci povezani s incidentom ne utječu na sigurnost javnosti”, dodala je FAA. “Osim toga, Virgin Galactic mora zatražiti i dobiti odobrenje od FAA-e za izmjenu svoje licence koja uključuje korektivne mjere i ispunjava sve ostale uvjete licenciranja.”

Izgubljeni izravnavajući čavao namijenjen je “osiguravanju usklađivanja svemirskog broda s majčinskim avionom prilikom spajanja vozila na tlu tijekom postupaka prije leta”, kaže kompanija.

Incidnet je Virgin Galactic trenutno bez komentara. Kompanija je u svom priopćenju u ponedjeljak naglasila da nije bilo oštećenja ni na svemirskom brodu ni na majčinskom avionu uslijed izgubljenog čavla.

FAQ:

1. Zašto je Kompanija Virgin Galactic obustavila letove svemirskog turizma?
Kompanija Virgin Galactic obustavila je trenutne letove svemirskog turizma nakon incidenta u kojem se mali dio na njihovom majčinskom avionu otkopčao. Iako sigurnost misije nije bila ugrožena, kompanija je odlučila prekinuti letove radi pregleda i provjera.

2. Što se dogodilo sa izgubljenim dijelom?
Izgubljeni dio, poznat kao “izravnavajući čavao”, otkriven je tijekom rutinskih provjera. Kompanija Virgin Galactic napominje da nije bilo oštećenja ni na svemirskom brodu ni na majčinskom avionu uslijed izgubljenog čavla.

3. Kada je bio obustavljen let i kada je poletio?
Obustavljen let je bio prvi u 2024. godini i poletio je 26. siječnja.

4. Koju je agenciju Virgin Galactic obavijestio o ovom problemu?
Virgin Galactic je prijavio ovaj problem Saveznoj upravi za civilnu avijaciju (FAA) i planira surađivati s njima na pregledu problema.

5. Kada će se nastaviti letovi?
FAA će provesti istragu i mora odobriti završno izvješće kompanije Virgin Galactic, uključujući korektivne mjere, prije nego što kompanija nastavi s letovima. Virgin Galactic također mora zatražiti i dobiti odobrenje od FAA-e za izmjenu svoje licence koja uključuje korektivne mjere i ispunjava sve ostale uvjete licenciranja.

Definitions:
– Svemirski turizam: Turistički letovi ili putovanja u svemir.
– Majčinski avion: Avion koji nosi svemirski brod na visoku nadmorsku visinu prije lansiranja u svemir.
– Izravnavajući čavao: Dio koji služi za usklađivanje svemirskog broda s majčinskim avionom prilikom spajanja vozila na tlu tijekom postupaka prije leta.

Suggested related link:
Virgin Galactic