Yakima Valley Tourism Reports Successful Year as Travel Industry Recovers

Izvor: Yakima Valley Tourism

Putovanja i turizam doživljavaju oporavak nakon pandemije, što je rezultiralo uspješnom 2023. godinom za tim Yakima Valley Turizma. Iako su mnogi čimbenici utjecali na putovanja i potrošnju potrošača, uključujući ekonomske brige, inflaciju, kulturne promjene i mijenjanje putničkih obrazaca, organizacija nastavlja napredovati i postizati značajan uspjeh.

Jedan od pokazatelja uspješnosti jest činjenica da je Yakima Convention and Event Center posjetilo 69.000 sudionika konvencija i posjetitelja događanja, što je povećanje od 42% u odnosu na 2022. godinu. Ovaj broj iznosi 76% razine prisutnosti koju je centar imao 2019. godine. Osim toga, rezervirano je gotovo 560 budućih dana događanja, što je porast od 23% u odnosu na prethodnu godinu.

Prodajno osoblje Yakima Valley Turizma ostvarilo je 84 vodeća kontakta za buduće konvencije te rezerviralo 32.750 hotelskih noćenja za buduće posjete, što je povećanje od 73% u odnosu na godinu dana prije. Također su potvrđena 46 buduća sastanka. Suradnja sa Yakima Valley Sports Commission rezultirala je sa 65.000 noćenja u 2023. godini i potvrđenih 479 budućih događanja, što ukupno predviđa troškove od 38 milijuna dolara u budućim godinama.

Uz to, glavna web stranica www.visityakima.com bilježi više od 500.000 jedinstvenih sesija, što predstavlja povećanje od 23% u odnosu na prethodnu godinu. Online oglašavanje kampanje donijelo je 8,5 milijuna prikaza oglasa i 802.527 pregleda video zapisa. Također su kreirani novi kratki video zapisi pod temom “Come to the Source”. U suradnji s Centralno-Washingtonskom hispanskom gospodarskom komorom, predstavili smo novu digitalnu putovnicu nazvanu “Yakima Valley Taco & Tamale Trail”.

Kroz odnose s medijima, Yakima Valley Turizam ostvario je preko 159 milijuna impresija kroz tiskane medije, radio, televizijske emisije i online kanale. Također smo ugostili medijsku misiju u Portlandu gdje je 35 putopisaca, blogera, kreatora sadržaja i influencera imalo priliku kušati kuhinju Yakima Valley i upoznati lokalna pića.

Ukupno, Yakima Valley Turizam ima gotovo 300 članova – poslovnih subjekata, organizacija i zajednica – koji direktno imaju koristi od naših napora. Našem osoblju je cilj pomagati članovima putem oglašavanja na mreži, nagrađivane web stranice i karata vezanih uz obrtnička pića i svježe proizvode Yakima Valley. Također smo pružili tehničku podršku i savjete članovima, uključujući ažuriranja na zajedničkom kalendaru i promociju njihovog poslovanja putem medija i putničkih tvrtki.

Odjel za usluge posjetiteljima opslužio je više od 6.900 ljudi putem osobnog kontakta u dvije posjetiteljske centre, telefona, pošte i e-pošte, što predstavlja porast od 73% u usporedbi s prethodnom godinom. Također smo postavili mobilni info pult na tržnicu Downtown Yakima Farmers kako bismo pomogli lokalnim stanovnicima i posjetiteljima na tržnici.

U listopadu smo bili domaćini State of Washington Tourism Conference i Responsible Outdoor Summit, na kojima je više od 300 turističkih i profesionalaca iz države i zapadnog dijela SAD-a sudjelovalo kako bi se razgovaralo o budućnosti putovanja i rekreacije u našem području. Ovaj događaj pomogao nam je predstaviti najnovije znamenitosti regije i educirati profesionalce o turističkim mogućnostima.

Prema posljednjim podacima iz 2022. godine, ukupan broj posjeta Yakima County iznosio je 2,4 milijuna, što je rezultiralo s 385 milijuna dolara potrošnje u okrugu. Turizam je podržao 5.130 lokalnih radnih mjesta i stvorio preko 38 milijuna dolara u porezima na državnoj i lokalnoj razini. Očekujemo da će podaci o potrošnji posjetitelja u Yakima Countyju za 2023. godinu pokazati nastavak rasta u ovoj industriji.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA (FAQ):

1. Kako je Yakima Valley Turizam postigao uspješan oporavak nakon pandemije?
Yakima Valley Turizam je postigao uspješan oporavak nakon pandemije zahvaljujući nizu faktora, uključujući povećanje sudionika konvencija i događanja, povećan broj rezervacija budućih događanja i porast broja posjeta njihovoj web stranici.

2. Koliko sudionika je posjetilo Yakima Convention and Event Center u 2023. godini?
Yakima Convention and Event Center je posjetilo 69.000 sudionika konvencija i događanja, što je povećanje od 42% u odnosu na 2022. godinu.

3. Kakva je bila prisutnost centra u odnosu na 2019. godinu?
Prisutnost centra u 2023. godini iznosi 76% razine prisutnosti koju je imao 2019. godine.

4. Koliko je budućih dana događanja rezervirano?
Rezervirano je gotovo 560 budućih dana događanja, što je porast od 23% u odnosu na prethodnu godinu.

5. Koliko je hotelskih noćenja rezervirano za buduće posjete?
Prodajno osoblje Yakima Valley Turizma je rezerviralo 32.750 hotelskih noćenja za buduće posjete, što je povećanje od 73% u odnosu na godinu dana prije.

6. Koliko je budućih sastanaka potvrđeno?
Potvrđena su 46 buduća sastanka.

7. Koliko noćenja je rezervirano kroz suradnju s Yakima Valley Sports Commission?
Kroz suradnju s Yakima Valley Sports Commission rezervirano je 65.000 noćenja u 2023. godini.

8. Koliko je budućih događanja potvrđeno u suradnji s Yakima Valley Sports Commission?
Potvrđeno je 479 budućih događanja.

9. Koja je posjećenost glavne web stranice www.visityakima.com?
Glavna web stranica www.visityakima.com bilježi više od 500.000 jedinstvenih sesija, što predstavlja povećanje od 23% u odnosu na prethodnu godinu.

10. Koliko je prikaza oglasa donijelo online oglašavanje kampanje?
Online oglašavanje kampanje je donijelo 8,5 milijuna prikaza oglasa.

11. Koliko je pregleda video zapisa ostvareno?
Online oglašavanje kampanje je donijelo 802.527 pregleda video zapisa.

12. Koje su nove inicijative poduzete kako bi se promovirala Yakima Valley?
Nove inicijative uključuju stvaranje novih kratkih video zapisa pod temom “Come to the Source” i predstavljanje nove digitalne putovnice nazvane “Yakima Valley Taco & Tamale Trail”.

13. Koliko je impresija ostvareno kroz odnose s medijima?
Yakima Valley Turizam ostvario je preko 159 milijuna impresija kroz tiskane medije, radio, televizijske emisije i online kanale.

14. Koji su događaji bili domaćini u listopadu?
U listopadu je Yakima Valley Turizam bio domaćin State of Washington Tourism Conference i Responsible Outdoor Summit, na kojima je sudjelovalo više od 300 turističkih i profesionalaca iz države i zapadnog dijela SAD-a.

15. Koliko je posjeta Yakima Countyju zabilježeno u 2022. godini?
Prema posljednjim podacima iz 2022. godine, ukupan broj posjeta Yakima Countyju iznosio je 2,4 milijuna.

16. Koliko je novca potrošeno u Yakima Countyju?
Potrošnja posjetitelja u Yakima Countyju iznosila je 385 milijuna dolara.

17. Koliko je radnih mjesta podržano kroz turizam?
Turizam je podržao 5.130 lokalnih radnih mjesta.

18. Koliko je novca generirano u porezima?
Turizam je generirao preko 38 milijuna dolara u porezima na državnoj i lokalnoj razini.

DODATNE INFORMACIJE:

– Za više informacija o Yakima Valley Turizmu, posjetite yakimavalleytourism.com.
– Kako biste saznali više o turističkim mogućnostima u Yakima Valleyju, posjetite visityakima.com.
– Otkrijte više o Yakima Valley Taco & Tamale Trail putem ovog linka.
– Ako se zanimate za State of Washington Tourism Conference i Responsible Outdoor Summit, možete pronaći više informacija na wastatehospitality.com.