Bali’s New Sustainable Tourism Levy: Encouraging Responsible Tourism

Na dan 14. veljače, učinit će se učinkovit novi održivi turistički harač na Baliju.

Svi međunarodni turisti koji stignu na otok bit će obavezni platiti pristojbu od 150.000 IDR kako bi pridonijeli očuvanju balineške kulture i prirodne baštine.

Trenutačni guverner Balija, Sang Made Mahendra Jaya, upravo je otkrio da će turistima biti omogućeni popusti na putnička iskustva nakon što plate pristojbu.

Guverner još nije izdao sve detalje o tome kako će sustav popusta funkcionirati, ali je rekao da će se popusti dogovarati s upraviteljima turističkih odredišta na Baliju, kako prirodnih, kulturnih, tako i umjetnih.

Popustne vaučere dobit će se prilikom ulaska u turističke atrakcije.

Guverner je rekao: “Iznos popusta varira, a to je kako bi se potaknulo strane turiste da plate prije dolaska na Bali jer će dobiti najveći vaučer za popust.”

Trenutačno se potiče turiste da plate svoj turistički porez prije dolaska na Bali putem web stranice ili aplikacije Love Bali.

To jednostavno olakšava, a ima smisla obaviti istodobno s prijavom za eVOA ako su to viza opcije koje turisti odabiru.

Na mjestu dolaska na aerodromu Bali i smještaju turisti mogu biti zamoljeni da pokažu dokaz da su platili svoj turistički porez.

Budući da se turistički porez smatra novim standardom za turiste, guverner je zamolio treće strane poput smještaja, turističkih odredišta, putničkih agenata i agenata brodova za kružna putovanja da pomognu turistima da se brzo prilagode i osiguraju plaćanje pristojbe.

On kaže da treće strane podržavatelje treba pošteno nadoknaditi za njihove napore.

Rekao je: “U budućnosti ćemo morati osigurati poticaje ili sakupljati plaće. Nećemo ih prikupljati na aerodromu, već na turističkim odredištima.”

Guverner Jaya već neko vrijeme tvrdi da bi turisti trebali moći platiti svoj turistički porez bilo gdje da im je prikladno, bilo putem interneta, na aerodromu ili nakon dolaska.

Međutim, opća je poruka da bi turisti trebali platiti prije dolaska. Prema njegovom mišljenju, to će turistima pružiti više prilika da razumiju kako se i gdje troši njihov novac.

Rekao je: “Važno je da strani turisti znaju da se njihov novac koristi za očuvanje kulture i gospodarenje otpadom na Otoku Bogova.”

Voditelj Balijske turističke službe, Tjok Bagus Pemayun, rekao je da je aplikacija Love Bali spremna za upotrebu i uspješno prošla testove sigurnosti podataka.

Aplikacija i web stranica bit će dostupni na pet stranih jezika osim indonezijskog: mandarinskom, engleskom, njemačkom, korejskom i francuskom. Međutim, aplikacija i web stranica čini se da još prolaze kroz ažuriranja i povremeno nisu dostupni protekli tjedan ili tako nešto.

Kako je sada potvrđeno od strane Balijske provincialne vlade, sredstva iz turističke pristojbe bit će prenesena na račun regionalnog općeg blagajničkog računa (RKUD) koji upravlja Bali Bapendom i koristit će se za “programe zaštite okoliša, kulture i prirode sukladno propisima o lokalnoj turističkoj pristojbi.”

Lokalni izvještaji objašnjavaju: “Ova je regulacija socijalizirana indonezijskim predstavnicima u svjetskim zemljama. Za strane turiste koji prekrše, mehanizam je u obliku usmenog ili pisanog upozorenja, do najviše sankcije obavijesti u Imigraciji.”

Turisti će se prirodno nadati da će dobiti pristup značajnim popustima na turistička iskustva zbog plaćanja turističke pristojbe.

Zahvaljujući suradnjama koje upravlja Balijska provincialna vlada i Balijska turistička zajednica, vjerojatno će se ovi popusti primjenjivati na DTW-ima, koji su turističke atrakcije koje upravlja ili su podržane od strane vlade, poput Tanah Lota, hrama Uluwatu, hrama Ulun Danu Beratan i mnogih drugih.

Ako tražite popuste na putovanja, možete im pristupiti ovdje. Sada, provjerite naš sasvim novi Bali Sun Premium program članstva.

Pretplatnici dobivaju pristup velikim popustima na putovanja u Bali, ekskluzivnom sadržaju i puno više!

FAQ:

1. Koje je novo održivo turističko oporezivanje uvedeno na Baliju?
– Na Baliju je uvedena pristojba od 150.000 IDR koju su dužni platiti svi međunarodni turisti kako bi pridonijeli očuvanju balineške kulture i prirodne baštine.

2. Koje su prednosti za turiste koji plate turističku pristojbu?
– Turisti koji plate pristojbu mogu očekivati popuste na putnička iskustva na Baliju. Detalji o popustima nisu još objavljeni, ali će se dogovarati s upraviteljima turističkih odredišta na Baliju.

3. Kako će turisti dobiti popustne vaučere?
– Popustne vaučere će turisti dobiti prilikom ulaska u turističke atrakcije.

4. Kako platiti turističku pristojbu prije dolaska na Bali?
– Turisti se potiču da plate turističku pristojbu putem web stranice ili aplikacije Love Bali prije dolaska na Bali.

5. Gdje mogu biti zamoljeni turisti da pokažu dokaz o plaćanju turističke pristojbe?
– Turisti mogu biti zamoljeni da pokažu dokaz o plaćanju turističke pristojbe na aerodromu Bali i u smještajima.

6. Tko bi trebao podržati turiste u plaćanju pristojbe?
– Treće strane poput smještaja, turističkih odredišta, putničkih agenata i agenata brodova za kružna putovanja trebaju podržavati turiste u brzom prilagođavanju i osiguravanju plaćanja pristojbe.

7. Na kojim jezicima će biti dostupna aplikacija Love Bali?
– Aplikacija Love Bali bit će dostupna na mandarinskom, engleskom, njemačkom, korejskom i francuskom.

8. Kako će se koristiti sredstva iz turističke pristojbe?
– Sredstva iz turističke pristojbe bit će prenesena na račun regionalnog općeg blagajničkog računa (RKUD) koji upravlja Bali Bapendom i koristit će se za programe zaštite okoliša, kulture i prirode sukladno propisima o lokalnoj turističkoj pristojbi.

9. Kako će se sankcionirati strani turisti koji ne plate turističku pristojbu?
– Za strane turiste koji ne plate turističku pristojbu, moguć je mehanizam upozorenja, a najviša sankcija je obavijest u Imigraciji.

Definitions:
– Turistički harač: Novčana pristojba koju turisti moraju platiti kako bi pridonijeli određenoj destinaciji ili očuvanju kulturne i prirodne baštine.
– Prirodna baština: Skup prirodnih resursa i okoliša koji ima kulturnu, estetsku, znanstvenu i obrazovnu vrijednost.
– Popustni vaučer: Vaučer koji pruža popust na cijenu proizvoda ili usluge.
– Održivo oporezivanje: Primjena poreza na način koji podržava održivi razvoj i zaštitu okoliša.
– Turističko odredište: Mjesto koje privlači turiste zbog svojih prirodnih, kulturnih ili povijesnih znamenitosti.
– Cjeloviti članski program: Program za pretplatnike koji nudi popuste na putovanja, ekskluzivni sadržaj i druge privilegije.

Suggested related links:
Love Bali: https://www.lovebali.id/
Bali Travel Guide: https://www.balitravelguide.co/