Costa del Sol: Izvođači ciljaju na njemačko tržište

Costa del Sol će se uputiti preko važne Međunarodne turističke berze u Berlinu (ITB) kako bi dalje promovirala odredište među brzo rastućim njemačkim tržištem. Nijemci su druga najveća skupina dolazaka na aerodromu u Malagi. Prošle je godine broj Nijemaca koji su boravili u smještaju na Costa del Sol bio jedva jedan bod manji od broja u 2019. Na turističkom sajmu u njemačkoj prijestolnici, koji počinje u utorak, 5. ožujka, Malaga će biti promovirana kako bi nastavila stalni protok njemačkih turista u pokrajinu.

Njemački dolasci

Izvješće koje je prezentirala Izvršna direktorica Turizma Costa del Sol, Esperanza González, ističe kako je Malaga druga zračna luka u Španjolskoj na kojoj je dolazak njemačkih turista najviše porastao prošle godine u usporedbi s 2019., samo su Alicante pretekli. Ukupno je 823.000 njemačkih putnika sletjelo u Malagu, što je 4,5% više nego prije pandemije Covid-19 i 35% više nego 2022., prema izvješću. “Dva od tri njemačka putnika koje pokrajina prima dolaze iz Duesseldorfa, Frankfurta, Berlina i Münchena”, dodala je González.

Hoteli i turistički apartmani u pokrajini zabilježili su više od 1,35 milijuna noćenja njemačkih turista, što je porast od 29,2% u odnosu na 2022., prema izvješću. “Ovi brojevi daju destinaciji Costa del Sol Malaga udio od 3% ukupnog broja noćenja njemačkih turista u Španjolskoj i 39,9% u Andaluziji”, rekla je González.

Mlađa publika

Turistička dužnosnica procjenjuje da je prošle godine oko 730.000 Nijemaca uživalo u odmorima na Costa del Sol, stvarajući ekonomski utjecaj od 1,11 milijardi eura, gotovo 29% više nego prethodne godine, i 11.845 radnih mjesta.

Cilj na ITB Berlinu bit će nastaviti osvajati lojalnost njemačkih turista, posebno mlađe publike, kroz novu marketinšku kampanju nazvanu “Shout My Name” u kojoj će slike pokrajine Malaga biti istaknute na taksijima u njemačkoj prijestolnici. Predstavnici Costa del Sola će imati vlastiti štand na sajmu u Berlinu. SUR će također sudjelovati s posebnim turističkim dodatkom uređenim od strane SUR Deutsch ausgabe.

FAQ:

1. Koje je važno događanje na kojem će se Costa del Sol promovirati?
Costa del Sol će se promovirati na Međunarodnoj turističkoj berzi u Berlinu (ITB).

2. Koji je značaj Njemačke za Costa del Sol?
Njemačka je druga najveća skupina turista koja dolazi na aerodrom u Malagi.

3. Koliki je broj njemačkih turista posjetio Costa del Sol prošle godine?
Prošle godine je ukupno 823.000 njemačkih putnika sletjelo u Malagu, što je povećanje od 4,5% u odnosu na prije pandemije Covid-19 i 35% više u odnosu na 2022. godinu.

4. Koji gradovi u Njemačkoj su izvor većine njemačkih turista?
Dva od tri njemačka putnika koji posjećuju Costa del Sol dolaze iz Duesseldorfa, Frankfurta, Berlina i Münchena.

5. Koliko je noćenja njemačkih turista zabilježeno u Costa del Sol prošle godine?
Hoteli i turistički apartmani u Costa del Sol su zabilježili više od 1,35 milijuna noćenja njemačkih turista, što je porast od 29,2% u odnosu na 2022. godinu.

6. Kakav će biti cilj na ITB Berlinu?
Cilj na ITB Berlinu će biti nastaviti privlačiti njemačke turiste, posebno mlađu publiku, kroz marketinšku kampanju nazvanu “Shout My Name”.

7. Koje će biti posebne aktivnosti na ITB Berlinu?
Slike pokrajine Malaga će biti istaknute na taksijima u Berlinu, a Costa del Sol će imati vlastiti štand na sajmu. Također će biti prisutna i posebna turistička dodatak uređena od strane SUR Deutsch ausgabe.

Definitions:
1. ITB Berlin – Međunarodna turistička berza u Berlinu, jedno od najvažnijih događanja u turističkoj industriji.
2. Pandemija COVID-19 – Svjetska epidemija koronavirusa koja je značajno utjecala na putovanja i turizam.
3. Noćenje – Broj noći provedenih od strane gostiju u hotelu ili turističkom smještaju.

Related Links:
Costa del Sol Malaga