Kazahstan privlači turiste iz Tajlanda zahvaljujući mnogim atrakcijama i atraktivnoj ponudi

Tajland je uvjeren da će se turizam i trgovina između Tajlanda i Kazahstana poboljšati nakon potpisivanja tri memoranduma o razumijevanju u travnju, izjavio je zamjenik ministra vanjskih poslova Jakkapong Sangmanee u nedjelju. Gospodin Jakkapong i ministar turizma i sporta Sudawan Wangsuphakijkosol predvodili su grupu tajlandskih investitora na putu u Astanu, glavni grad Kazahstana, i Alma-Ata, najveći grad u toj zemlji u petak.

Posjetili su različite proizvođače hrane i ekonomske lokacije u Almatyju. Također su posjetili obližnje skijalište Shymbulak Mountain Resort, skijalište koje se smatra najvećim u Srednjoj Aziji, kako bi se upoznali s promocijom Kazahstana u području ekoturizma.

Skijališta su jedan od magnetnih privlačnosti za posjetitelje Kazahstana tijekom zime, rekao je gospodin Jakkapong, dodajući da zemlja sada također ima mnoge atrakcije tijekom ljeta, što dovodi do brzog povećanja međunarodnih posjetitelja.

Kazahstan također je jedno od najnovijih tržišta tajlandske turističke industrije. Prema Turističkom uredu Tajlanda, samo prošle godine u Tajland je ušlo više od 172.000 Kazaha, rekao je, dodajući da su većina kazahstanskih putnika u Tajlandu obitelji i parovi. Prosječno su boravili 14 dana, većinom u luksuznim ljetovalištima, trošeći oko 75.000 bahta po osobi, dodao je, napominjući da Tajland očekuje dolazak više od 200.000 kazahstanskih turista ove godine.

Posjeta Kazahstanu, rekao je gospodin Jakkapong, bila je prilika za Tajland da razmotri kako potaknuti više investicija i trgovinskih prilika iz kraljevine.

Tri Memoranduma o razumijevanju, koji će biti potpisani od strane ministara vanjskih poslova obje zemlje u travnju, pružit će jasniju orijentaciju u trgovini i turizmu, dodao je.

Tajlandski veleposlanik u Kazahstanu, poručnik Chatchawan Sakornsin, dodao je da će Memorandum o razumijevanju, kao i produljenje politike izuzeća od vize za kazahstanske turiste na šest mjeseci, poboljšati trgovinu između obje zemlje.

Chanintr Chalisarapong iz Upravnog odbora Tajlandskog odbora za trgovinu rekao je da je bilo iznenađujuće vidjeti koliko Kazahstan ima potencijala za razvoj poslovanja.

Bila je to dobra prilika za tajlandske investitore da promoviraju ne samo vlastitu turističku industriju, već i svoje proizvode za njegu tijela, hranu i poljoprivredne proizvode kazahstanskim ljudima.

U drugim vijestima, Ministarstvo trgovine nedavno je razgovaralo o promociji “mekog” utjecaja vlade s Parsonsom Lamom Chun Wahom, generalnim direktorom Ureda za ekonomiju i trgovinu Hongkonga (HKETO) u Bangkoku, izjavio je glasnogovornik ministarstva, Chai Watcharonke, u nedjelju.

Obje strane složile su se da je potrebno promovirati izvoz tajlandske robe i usluga, rekao je. HKETO Bangkok je mnogo puta surađivao s vladom u području trgovačke suradnje kako bi informirao ljude Hongkonga o kvaliteti tajlandske robe i usluga, rekao je.

Također je pomogao i podržao tajlandske investicije u Hongkongu, a prošle godine zabilježen je rast od 43 posto u prodaji tajlandske mode i 55 posto u prodaji nakita, rekao je.

“Vlada je zadovoljna što vlada Hongkonga podržava tajlandske investicije, jer je to pomoglo ojačati gospodarstva obje zemlje”, rekao je gospodin Chai.

Česta pitanja (FAQ) na temelju glavnih tema i informacija prikazanih u članku:

1. Zašto su tajlandski investitori posjetili Kazahstan?
– Tajlandski investitori posjetili su Kazahstan radi poboljšanja turizma i trgovine između dviju zemalja.

2. Koje su turističke atrakcije posjetili tajlandski investitori u Kazahstanu?
– Tajlandski investitori posjetili su proizvođače hrane, ekonomske lokacije i skijalište Shymbulak Mountain Resort.

3. Kakvo je povećanje broja kazahstanskih turista u Tajlandu?
– Prošle godine je u Tajland ušlo više od 172.000 turista iz Kazahstana, a očekuje se dolazak više od 200.000 kazahstanskih turista ove godine.

4. Koje su mjere poduzete kako bi se poboljšala trgovina između Tajlanda i Kazahstana?
– Bit će potpisana tri Memoranduma o razumijevanju koji će pružiti jasniju orijentaciju u trgovini i turizmu između dviju zemalja.

5. Kako će se poboljšati trgovina između Tajlanda i Hong Konga?
– Vlada Hong Konga podržava tajlandske investicije, što je pomoglo ojačati gospodarstva obje zemlje. Promoviraju se izvoz tajlandske robe i usluga, a povećana je prodaja tajlandske mode i nakita u Hong Kongu.

Definicije ključnih pojmova:

– Memorandum o razumijevanju: Službeni dokument koji izražava zajedničke namjere dviju strana i postavlja okvir za suradnju u određenim područjima.
– Investitori: Osobe ili organizacije koje ulažu novac ili kapital u poslovne projekte s ciljem ostvarivanja profita.
– Trgovina: Akt prodaje i kupnje proizvoda i usluga između dviju strana.
– Turizam: Industrija putovanja i posjeta različitim turističkim destinacijama s ciljem odmora, zabave ili kulturnog iskustva.

Povezane poveznice sa glavne domene:

Tourism Thailand – Službena stranica Tajlandskog ureda za turizam s informacijama o putovanjima i turističkim atrakcijama u Tajlandu.
Ministarstvo vanjskih poslova Tajlanda – Službena internetska stranica ministarstva s informacijama o vanjskoj politici, diplomatskim odnosima i međunarodnoj suradnji Tajlanda.