Edinburgh Set to Host Trio of Premier Tourism and Events Industry Conferences

Edinburg je domaćin za tri vodeće turističke i događajne industrijske konferencije koje će povezati više od 1.000 sudionika i “poduprijeti daljnji rast industrije” kada se održe idući tjedan, dok napominje i nesigurnost u gospodarskom kontekstu.

Edinburgh International Conference Centre (EICC), koje trenutno domaći Covid-19 Inquiry, dočekat će VisitBritain Association Conference, EXPERIENCEit i edinburghski Tourism Action Group (ETAG) godišnju konferenciju turističke industrije koja će se održati od 5. do 8. veljače.

VisitBritain Association Conference 2024 se opisuje kao godišnje okupljanje planera sastanaka udruženja u Velikoj Britaniji, koji organiziraju konferencije diljem svijeta, profesionalne organizatore konferencija i donositelje odluka u gradskim konvencijskim uredima; EXPERIENCEit okuplja organizacije i pojedince iz područja marketinga, komunikacija, filma, zabave, sporta, festivala i poslovnih događaja Škotske; a ETAG Annual Conference 2024 organizatori opisuju kao “obaveznu posjetu za sve zainteresirane za ekonomiju posjetitelja Edinburga”.

EICC navodi da se projicira da će britansko tržište događaja do 2032. doseći 110 milijardi funti, s godišnjim rastom od otprilike 5 posto od 2023., dok je EICC također naveo istraživanje koje ukazuje na to da industrija događaja u Velikoj Britaniji ima potencijal za još brži rast, ali ima poteškoća zbog nedostatka osoblja.

Marshall Dallas, izvršni direktor EICCa koji će idućeg mjeseca objaviti rezultate za 2023., rekao je: “Ono što je značajno je da idući tjedan domaćinimo tri velike konferencije ključnih igrača u našoj industriji na edinburškoj, škotskoj i razini Velike Britanije. Sveukupno, dok je sektor događaja rastao prošle godine, a potražnja za događanjima uživo je jaka, znamo da industrija ostaje suzdržana oko područja kao što su gospodarski kontekst, fluktuirajući troškovi i osiguranje da imamo prave vještine na raspolaganju da bismo se prilagodili razvijajućim dinamikama. Vjerujemo da konferencije idućeg tjedna mogu pomoći oblikovati pozitivne strategije za podupiranje daljnjeg rasta industrije ove godine i u godinama koje dolaze.”

EICC je prošli mjesec izjavio da je posljednje tromjesečje godine donijelo niz velikih konferencija koje će privući 20.000 sudionika i generirati oko 32 milijuna funti gospodarskog utjecaja za područje grada.

Često postavljana pitanja (FAQ) na temelju glavnih tema i informacija iz članka:

1. Koje tri konferencije će se održati u Edinburgu?
– VisitBritain Association Conference, EXPERIENCEit i edinburški Tourism Action Group (ETAG) godišnja konferencija turističke industrije.

2. Kada će se održati konferencije?
– Konferencije će se održati od 5. do 8. veljače.

3. Koje vrste sudionika će konferencije povezivati?
– VisitBritain Association Conference okuplja planere sastanaka udruženja u Velikoj Britaniji, organizatore konferencija i donositelje odluka u gradskim konvencijskim uredima. EXPERIENCEit okuplja organizacije i pojedince iz područja marketinga, komunikacija, filma, zabave, sporta, festivala i poslovnih događaja Škotske. ETAG Annual Conference privlači sve zainteresirane za ekonomiju posjetitelja Edinburga.

4. Što predviđa istraživanje o britanskom tržištu događaja?
– Projicira se da će britansko tržište događaja do 2032. doseći 110 milijardi funti, s godišnjim rastom od otprilike 5 posto od 2023.

5. Koje su teškoće s kojima se susreće industrija događaja u Velikoj Britaniji?
– Velika Britanija ima potencijal za još brži rast industrije događaja, ali se suočava s poteškoćama zbog nedostatka osoblja.

6. Koji je gospodarski utjecaj posljednjeg tromjesečja na područje Edinburga?
– Posljednje tromjesečje donijelo je niz velikih konferencija koje su privukle 20.000 sudionika i generirale oko 32 milijuna funti gospodarskog utjecaja za područje grada.

Definicije ključnih pojmova:

– Edinburgh International Conference Centre (EICC) – Konferencijski centar u Edinburgu koji često domaćini velikih događanja i konferencija.
– Covid-19 Inquiry – Istraživanje vezano uz Covid-19 pandemiju.
– VisitBritain Association Conference – Godišnje okupljanje planera sastanaka u Velikoj Britaniji.
– EXPERIENCEit – Konferencija koja okuplja organizacije i pojedince iz različitih područja u Škotskoj.
– Tourism Action Group (ETAG) – Godišnja konferencija koja se bavi turističkom industrijom u Edinburgu.

Povezane veze:

Visit Scotland

Ispravljene poveznice:

Visit Scotland