Finski startap Reveel osigurao 650 tisuća dolara u pre-seed rundi

Finski startap Reveel objavio je da je osigurao 650 tisuća dolara u pre-seed rundi, iz Inventure VC-a, kao i od najuglednijih anđeoskih investitora iz Finske. Platforma Reveel omogućuje svim akterima u turističkom sektoru, od muzeja do gradova, da lako pretvore svoje papirnate karte i informativne ploče u pametne, digitalne vodiče koji se otvaraju izravno na mobilnim telefonima posjetitelja, omogućujući jednostavan prijelaz prema pametnim, održivim i personaliziranim iskustvima posjetitelja. Konačni cilj je neophodno rješenje platforme za destinacije diljem svijeta.

Finski startap, osnovan 2021. godine od strane Sebastiana Mellbloma, Robina Kanerve, Fredrika Fazera i Williama Helmeniusa, već ima značajne partnerske odnose, uključujući Viking Line, UNESCO mjesto Suomenlinna i grad Estepona.

Platforma koristi umjetnu inteligenciju za prevođenje svih sadržaja izravno na 28 različitih jezika, omogućujući putnicima iz cijelog svijeta otkrivanje u vlastitom jeziku. Destinacije također mogu stvoriti digitalne vođene ture putem platforme, gdje aplikacija vodi posjetitelja kroz destinaciju, a na svakoj zanimljivoj točki automatski započinje reprodukcija vodičevog glasa. To daje partnerima novu dimenziju njihovim iskustvima posjetitelja i umjesto izgradnje skupih i vremenski zahtjevnih rješenja, destinacije se mogu odmah pridružiti platformi Reveel.

Reveel pruža partneru alate za upravljanje, održavanje i ažuriranje sadržaja na odredištu bez poteškoća, omogućujući posjetiteljima ažurnije iskustvo. Platforma također omogućuje destinacijama stvaranje novih izvora prihoda i monetizaciju ranije neiskorištenih resursa, primjerice u obliku digitalnih vođenih tura koje se mogu kupiti izravno putem mobilnih telefona posjetitelja. Reveel također radi na uslugama prodaje ulaznica, omogućavajući destinacijama da ovaj dio poslovanja prepuste rješenju sve u jednom za svoje posjetitelje.

U 2021. godini, osnivači Sebastiana Mellbloma i Robina Kanerve shvatili su da je iskustvo na licu mjesta zastarjelo – još uvijek dobivamo papirnate karte na odredištima, čitamo informacije s fizičkih prikaza i koristimo zastarjele audio uređaje s jednokratnim slušalicama na povijesnim mjestima. Ovo ne samo da je izuzetno neodrživo, već također nedostaje interaktivnost i mogućnost personaliziranog otkrivanja.

Daljnjim istraživanjem postalo je jasno da nedostaje generalizirano rješenje koje bi moglo funkcionirati na više odredišta, a jedina alternativa modernizaciji ovih zastarjelih rješenja bila je izgradnja skupih i vremenski zahtjevnih rješenja koja rade samo na određenom mjestu, koja također s vremenom postaju zastarjela.

To je pokazalo još jedan problem: putnici ne žele naučiti koristiti novo rješenje svaki put kad posjete neko mjesto. Rješenje je bilo izgraditi platformu koja se može trenutno uključiti, oduzimajući destinacijama stres od dizajniranja vlastitih rješenja. Reveel se fokusira na tehnologiju, a odredište se fokusira na sadržaj. Kroz koncept razmišljanja platforme, destinacije sada također dobivaju pristup kontinuiranim poboljšanjima proizvoda, bez potrebe za pokretanjem novog projekta svaki put kad nešto treba ažurirati.

FAQ:

1. Što je Reveel?
Reveel je finski startap koji omogućuje pretvaranje papirnatih karata i informativnih ploča u pametne, digitalne vodiče za turističke destinacije. Platforma se otvara izravno na mobilnim telefonima posjetitelja.

2. Koje su prednosti korištenja platforme Reveel?
Korištenjem platforme Reveel, destinacije mogu pružiti pametna, personalizirana iskustva posjetiteljima, omogućujući im lako istraživanje destinacija na vlastitom jeziku. Također, partneri dobivaju alate za upravljanje, održavanje i ažuriranje sadržaja na odredištu bez poteškoća.

3. Kako se koristi umjetna inteligencija u platformi Reveel?
Platforma koristi umjetnu inteligenciju za prevođenje sadržaja na 28 različitih jezika, omogućujući putnicima iz cijelog svijeta da istraže destinaciju na vlastitom jeziku.

4. Koje destinacije su već partneri startapa Reveel?
Reveel već ima značajne partnerske odnose s Viking Lineom, UNESCO mjestom Suomenlinna i gradom Esteponom.

5. Kako destinacije mogu stvoriti digitalne vođene ture putem platforme Reveel?
Destinacije mogu stvoriti digitalne vođene ture putem platforme Reveel, gdje aplikacija vodi posjetitelja kroz destinaciju i automatski reprodukira vodičev glas na zanimljivim točkama.

6. Kako platforma Reveel omogućuje destinacijama stvaranje novih izvora prihoda?
Reveel omogućuje destinacijama stvaranje novih izvora prihoda putem monetizacije resursa poput digitalnih vođenih tura koje posjetitelji mogu kupiti putem mobilnih telefona.

7. Kako je Reveel riješio problem zastarjelih turističkih rješenja?
Reveel je izgradio platformu koja se može trenutno uključiti za različite destinacije, umjesto da svaka destinacija gradi vlastita rješenja. To omogućuje kontinuirana poboljšanja proizvoda bez pokretanja novih projekata za svaku promjenu ili nadogradnju.

Definitions:
– Pre-seed runda: Financijska runda investiranja u ranoj fazi razvoja startapa.
– Inventure VC: Poduzeće za rizični kapital iz Finske koje financira startape.
– Anđeoski investitor: Pojedinac koji osobno ulaže u startape u zamjenu za udjele u vlasništvu.
– Umjetna inteligencija: Grana računalne znanosti koja se bavi razvojem računalnih sustava koji mogu obavljati zadatke koji inače zahtijevaju ljudsku inteligenciju.
– Pametni vodič: Digitalna aplikacija koja pruža informacije o određenoj destinaciji ili atrakciji.
– Personalizirano iskustvo: Iskustvo koje je prilagođeno specifičnim potrebama i preferencijama pojedinca.

Suggested related links:
reveel.io (website of Reveel)