Greece and Serbia: Continuing Successful Tourism Partnership

Posjetitelji sajma turizma, koji svake godine pokazuju veliko zanimanje za ovu tradicionalno najpopularniju destinaciju, će imati priliku saznati više o značajnim turističkim centrima, regijama i gradovima i vidjeti ponude turističkih agencija i mnoge mogućnosti za odmor u Grčkoj.

Grčka i Srbija će nastaviti svoju uspješnu saradnju u oblasti turizma kroz ovogodišnje partnerstvo na 45. međunarodnom sajmu turizma, na kojem će posebno biti predstavljena Grčka kao trajni izvor inspiracije za putnike i omiljena ljetna destinacija za domaće turiste, jer nosi “titulu” – zemlja-partner. Nakon prijedloga Organizacionog odbora Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, potpisivan je sporazum o partnerstvu sa Grčkom Nacioanlnom turističkom organizacijom za 2024. godinu.

Grčka, zemlja sa dugom obalom – najdužom na Mediteranu, prekrasnim plažama, čistim i toplim morem s brojnim otocima, planinama, modernim, ali i ruralnim gradovima, lijepim selima, vedrim ljudima, bogatom kulturom, poviješću, brojnim gastronomskim okusima, dovoljne su reference još jednog razloga za istraživanje manje poznatih dijelova ove izvanredne zemlje.

Sajam turizma će pomoći da ova fascinantna destinacija bude uzbudljiva za posjetu tokom cijele godine, jer sezona traje duže s aranžmanima kako za tradicionalne grčke istorijske i kulturne ture, tako i za tematske ture poput religijskog turizma, gastronomskog turizma, ronjenja, krstarenja…

Pod sloganom “Avantura počinje ovdje!” od 22. do 25. februara 2024. godine, u Hali 1, 1a i 4, ovogodišnji 45. Međunarodni sajam turizma će biti velika turistička proslava, mjesto susreta svjetskih kultura gdje će biti promovirane nove destinacije, first-minute ponude, domaće i strane turističke regije i atrakcije u nezaboravnoj atmosferi. Istovremeno će biti održan i 19. međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, u Hali 2.

Vicky je suosnivačica medijske mreže TravelDailyNews, gdje je glavna urednica. Također je odgovorna za svakodnevno poslovanje i finansijsku politiku. Diplomirala je na Tehničkom univerzitetu u Ateni na odjelu za turistički biznis, a magistrirala na Univerzitetu u Walesu iz poslovne administracije (MBA). Ima dugogodišnje akademsko i industrijsko iskustvo u turističkoj industriji. Napisala/uredila je brojne članke u raznim turističkim magazinima.

Često postavljana pitanja o sajmu turizma u Grčkoj

1. Koje destinacije će biti predstavljene na sajmu turizma?
Posjetitelji će imati priliku saznati više o značajnim turističkim centrima, regijama i gradovima u Grčkoj.

2. Koji je cilj saradnje između Grčke i Srbije?
Grčka i Srbija će nastaviti svoju uspješnu saradnju u oblasti turizma kroz ovogodišnje partnerstvo na sajmu turizma.

3. Koja će tema biti posebno istaknuta ove godine?
Grčka će biti posebno istaknuta kao trajni izvor inspiracije za putnike i omiljena ljetna destinacija za domaće turiste.

4. Šta Grčka kao destinacija nudi posjetiteljima?
Grčka je zemlja sa dugom obalom, prekrasnim plažama, čistim i toplim morem, brojnim otocima, planinama, modernim i ruralnim gradovima, lijepim selima, bogatom kulturom, poviješću i gastronomskim okusima.

5. Koje su mogućnosti za odmor u Grčkoj?
Posjetitelji mogu birati između tradicionalnih grčkih istorijskih i kulturnih tura, tematskih tura poput religijskog turizma, gastronomskog turizma, ronjenja, krstarenja itd.

Definicije ključnih pojmova:
– Međunarodni sajam turizma: Događaj na kojem se predstavljaju različite turističke destinacije, ponude turističkih agencija i atrakcije.
– HORECA: Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo.

Povezane veze:
Posjetite Grčku
Turistička organizacija Srbije