Impressive Results for Bali’s Tourism Tax: Over $100,000 Collected in Trial Period

Uoči uvođenja Balinskog turističkog poreza, službenici su otkrili rezultate probnog razdoblja nove inicijative. Lidere izvještavaju da je do sada prikupljeno preko 100.000 dolara prihoda od turističkog poreza.

Glava Ureda za turizam Balija, Tjok Bagus Pemayun, izjavio je novinarima: “Probnu fazu smo testirali 7. veljače 2024. Nakon otvaranja, skoro 9.000 turista je platilo”.

Liderima je drago što je toliko turista doprinijelo tijekom dobrovoljne faze. Predsjednik Balinskog saveza indonezijske turističke industrije (GIPI), Ida Bagus Agung Partha Adnyana, izjavio je novinarima: “To znači da smo dobro informirali turiste. Razumiju i sretni su platiti kako bi održali održivost Balija”.

Kad se sustav službeno pokrene 14. veljače, međunarodni turisti će morati platiti turistički porez od 150.000 IDR prije nego što napuste Indoneziju.

Službenici potiču turiste da izvrše ​​plaćanje prije dolaska u Bali kako bi uštedjeli vrijeme. Međutim, potvrđeno je da se naknada može platiti u bilo kojem trenutku jer je sustav plaćanja web-baziran.

Ako turisti imaju problema s obradom plaćanja putem interneta, postoji opcija plaćanja osobno tijekom boravka u Baliju.

Prva i preporučena opcija plaćanja je da turisti izvrše ​​plaćanje putem web stranice www.lovebali.baliprov.go.id ili putem aplikacije.

Turisti koji nisu platili naknadu prije dolaska ili na aerodromu moći će platiti naknadu u odabranim turističkim agencijama i hotelima na Baliju. Međutim, broj hotela i turističkih agencija koje sudjeluju je ograničen, te se plaćanje može izvršiti samo putem turističkih tvrtki registriranih u službenim tijelima industrije poput ASITA-e i PHRI-ja.

Turisti koji su platili naknadu za turistički porez dobit će vaučer. Preporučuje se da ovaj digitalni vaučer bude lako dostupan na telefonu ili pametnom uređaju kako bi se pružio dokaz da je plaćanje izvršeno.

Iako su službenici pozvali turiste koji planiraju posjetiti Bali da plate naknadu za turizam prije dolaska, to može biti lakše reći nego učiniti.

Prošlih dana web stranica Love Bali prikazivala je poruku o greški ili se nije učitavala uopće.

Turisti se potiču da nastave pokušavati, ali ako postane previše komplicirano, službenici su obećali da će proces plaćanja na aerodromu trajati samo 23 sekunde.

Govoreći na službenom pokretanju Balinskog turističkog poreza, vršitelj dužnosti guvernera Balija, Sang Made Mahendra Jaya, rekao je na konferenciji za novinare da bi proces plaćanja trebao biti glatak, ali da bi službenici trebali imati na umu prepreke s kojima će se turisti suočiti prilikom dolaska na Bali.

Vršitelj dužnosti guvernera Jaya je rekao: “Svjesni smo da će se turisti koji dolaze na Bali osjećati neugodno jer će nakon dugog leta možda imati poteškoća s prilagodbom vremenskoj razlici”.

“Morat će čekati u redovima za plaćanje VoA (vizu po dolasku), zatim kod carine i potom ponovo u redu za plaćanje naknade za strane turiste”.

Viza po dolasku je još jedan aspekt putnih administrativnih postupaka za koje se potiče turiste da obave prije dolaska na Bali.

Turisti mogu zatražiti e-vizu po dolasku do 48 sati prije putovanja u Indoneziju, iako je visoko preporučljivo rezervirati do 5 dana za obradu ako je moguće.

Dodao je: “Nadamo se da će pomoć pružiti hoteli i turističke destinacije koje su razasute po cijelom otoku. Prikupljanje se obavlja koristeći aplikaciju Love Bali s besgotovinskim plaćanjem radi olakšavanja i održavanja odgovornosti”.

Balijska pokrajinska vlada jasno je istaknula da će sredstva iz turističke pristojbe biti iskorištena za kulturnu zaštitu, zaštitu prirodnog okoliša i poboljšanje infrastrukture i turističkih objekata na Baliju.

FAQ sekcija:

1. Koje rezultate su pokazali testni rezultati probne faze Balinskog turističkog poreza?
Tijekom probne faze, prikupljeno je preko 100.000 dolara prihoda od turističkog poreza.

2. Kada je probna faza Balinskog turističkog poreza testirana?
Probna faza je testirana 7. veljače 2024.

3. Koliko turista je platilo tijekom probne faze?
Skoro 9.000 turista je platilo tijekom probne faze.

4. Kada će službeno započeti Balinski turistički porez?
Balinski turistički porez će službeno početi 14. veljače.

5. Koliko će međunarodni turisti morati platiti kao turistički porez prije napuštanja Indonezije?
Međunarodni turisti će morati platiti turistički porez od 150.000 IDR prije napuštanja Indonezije.

6. Kako turisti mogu platiti turistički porez?
Turisti mogu platiti turistički porez putem web stranice www.lovebali.baliprov.go.id ili putem aplikacije.

7. Što trebaju učiniti turisti koji imaju problema s plaćanjem putem interneta?
Ako turisti imaju problema s plaćanjem putem interneta, mogu platiti naknadu osobno tijekom boravka na Baliju.

8. Gdje mogu platiti turistički porez ako nisu platili prije dolaska ili na aerodromu?
Turisti koji nisu platili prije dolaska ili na aerodromu mogu platiti turistički porez u odabranim turističkim agencijama i hotelima na Baliju.

9. Kako će turisti dobiti dokaz da su platili turistički porez?
Turisti koji su platili turistički porez će dobiti digitalni vaučer koji preporučuje da bude lako dostupan na telefonu ili pametnom uređaju kako bi se pružio dokaz da je plaćanje izvršeno.

10. Za što će se koristiti sredstva prikupljena od turističke pristojbe na Baliju?
Sredstva prikupljena od turističke pristojbe će se koristiti za kulturnu zaštitu, zaštitu prirodnog okoliša i poboljšanje infrastrukture i turističkih objekata na Baliju.

Srodne veze:
Službena web stranica Balinskog turističkog poreza