Istražite tajne crnih pijesaka – Tabanan, Bali

Jedan od najpoznatijih dijelova Balija su plaže u Badung regiji. Od Uluwatu do Seminyaka, Canggu do Kute, plaže Badung regije su međunarodno priznate.

Međutim, ako malo prošećete prema zapadu, naići ćete na prekrasne tajne plaže crnog pijeska u Tabanan regiji.

Tabanan regija je najpoznatija turistima po hramu Tanah Lot i planini Batu Karu.

Iako se hram Tanah Lot nalazi na stjenovitom izdanaku na Tabanan obali, turisti obično ne posjećuju ovu regiju zbog plaža, već radi kulturnog uranjanja.

No, ignoriranje crnih plaža Tabanana znači da turisti propuštaju zadivljujuće panorame oceana, opuštenu obalnu atmosferu i nedefinirane mase ljudi.

Da, ako tražite nevjerojatan odmor na plaži bez gužve i pristup samoj suštini Balija, Tabanan bi mogao biti mjesto za vas.

Prva destinacija na turističkom obilasku plaža u Tabananu trebala bi biti plaža Yeh Gangga. Lokalni vođe su na misiji da unaprijede turističku ponudu na ovoj plaži, ali ne na način da se podigne pravi resort, već da posjetitelji imaju pristup kućnim udobnostima i turističkim potrebama.

Plaža Yeh Gangga je slikovito mjesto za surfanje, idealno i za iskusne i za početnike u hvatanju valova.

Vođa tradicionalnog sela Yeh Gangga, I Ketut Dolio, zajedno s potporom vođa sela iz Banjar Yeh Gangga Kangina i Banjar Yeh Gang Kawan, nastoji razviti turizam na tom području, posebno za putujuću surfersku zajednicu.

Yeh Gangga plaža je jedna od rijetkih plaža u Tabananu gdje kornjače i dalje dolaze polagati jaja.

Lokalni vođe nadaju se da mogu razviti inicijativu za ekoturizam inspiriranu onima na otoku Serangan i Kuti, kako bi turizam mogao pomoći u očuvanju tih ugroženih morskih stvorenja.

Trenutno, mnoge kornjače koje polažu jaja na plaži Yeh Gangga imaju svoja gnijezda opljačkana od strane napuštenih i zajedničkih pasa.

Dolio traži podršku turističkih prihoda kako bi stvorio održivu inicijativu za očuvanje koja pomaže kornjačama, potiče lokalnu ekonomiju i, naravno, unapređuje doživljaje na plaži Yeh Gangga za posjetitelje.

Yeh Gangga Beach Club je jedno od najpopularnijih mjesta za opuštanje na plaži. Opušteno mjesto na plaži posjećuju surferi, putnici s ruksakom i dugogodišnji zaljubljenici u Bali koji traže osjećaj starog Balija.

Yeh Gangga Beach Club ima vlastiti bazen s pogledom na plažu, restoran i bar, te često organizira večeri uživo glazbe. Ondje je opuštena atmosfera, a osoblje je iznimno gostoljubivo.

To je vrsta mjesta gdje turisti mogu provesti cijeli dan (ulaz je besplatan!) i ne osjećati se upravo ugurano. Jelovnik je prilagođen svakom ukusu i vrlo razumno cijenjen.

Zavijeni pileći kebab košta 45 000 IDR, a klasična krispna oceanska riba s balinezom sambalom samo 55 000 IDR.

Tu su i neke povoljne opcije smještaja u blizini Yeh Gang plaže. Bali Beach Glamping je luksuzni 3-zvjezdani bijeg s elegantnim šatorima na plaži, tradicionalnim balinezijskim spa centrom i čudesnim restoranom.

Ovo nisu šatori poput onih na festivalskim otocima; to su potpuno opremljene kuće od platna, kao one koje biste pronašli u vrhunskim safari lodžama u Južnoj Africi.

Za one koji žele spavati okruženi čvrstim zidovima, ne morate tražiti dalje od resorta WakaGangga. Rustikalni, ali sofisticirani resort nudi gostima privatne vile s pogledom na plažu.

Restoran nudi objedovanje na otvorenom, a tu su i razne kulturne aktivnosti za pravi doživljaj Balija.

Česta pitanja (FAQ) o plažama u Tabananu:

1. Kako su plaže u Badung regiji na Baliju?

Plaže u Badung regiji, od Uluwatu do Seminyaka, Canggu do Kute, su međunarodno priznate. One su popularne među turistima i predstavljaju jedan od najpoznatijih dijelova Balija.

2. Gdje se nalaze plaže crnog pijeska u Tabanan regiji?

Plaže crnog pijeska u Tabanan regiji nalaze se na zapadnom dijelu Balija. Ova regija je poznata po hramu Tanah Lot i planini Batu Karu.

3. Zašto turisti obično ne posjećuju Tabanan regiju zbog plaža?

Turisti obično ne posjećuju Tabanan regiju zbog plaža, već radi kulturnog uranjanja. Hram Tanah Lot je glavna atrakcija u ovom području.

4. Kakvo iskustvo nudi Tabanan, ako se želi izbjeći gužva na plaži?

Tabanan nudi nevjerojatno iskustvo na plaži bez gužve i pristup samoj suštini Balija.

5. Koja je prva destinacija na turističkom obilasku plaža u Tabananu?

Prva destinacija na turističkom obilasku plaža u Tabananu trebala bi biti plaža Yeh Gangga. Ova plaža je slikovito mjesto za surfanje i dio je inicijative za ekoturizam koja pomaže u zaštiti kornjača.

6. Što je Yeh Gangga Beach Club?

Yeh Gangga Beach Club je popularno mjesto na plaži koje posjećuju surferi i zaljubljenici u Bali. Ondje se može uživati u opuštenoj atmosferi, bazenu s pogledom na plažu, restoranu i barom. Često se organiziraju večeri uživo glazbe.

7. Koje su povoljne opcije smještaja u blizini Yeh Gang plaže?

Povoljne opcije smještaja u blizini Yeh Gang plaže uključuju Bali Beach Glamping, luksuzni 3-zvjezdani bijeg s elegantnim šatorima na plaži, i resort WakaGangga, koji nudi rustikalne, ali sofisticirane vile s pogledom na plažu.

Važne riječi i pojmovi:

– Badung regija – regija na Baliju poznata po plažama
– Tabanan regija – regija na zapadnom dijelu Balija poznata po hramu Tanah Lot i planini Batu Karu
– Tanah Lot – hram smješten na stjenovitom izdanaku na obali Tabanana
– Yeh Gangga – plaža u Tabananu, slikovito mjesto za surfanje
– Ekoturizam – oblik turizma koji promiče očuvanje prirode i podržava lokalnu ekonomiju

Srodne veze:

Balirati – Informacije o putovanjima na Bali
Tanah Lot Official Website – Službena stranica hrama Tanah Lot
WakaGangga Resort & Spa – Resort u Tabananu s pogledom na plažu Yeh Gangga