Grad Lancaster pokreće inicijativu Dobrodošli u Grad Lancaster

Gradski odjel za angažman susjedstva grada Lancaster objavio je lansiranje inicijative “Dobrodošli u Grad Lancaster”. Ova jedinstvena inicijativa za planiranje turizma na gradskoj razini namijenjena je uključivanju stanovnika u razmišljanje o javnim investicijama, promocijama i projektima koji mogu potaknuti lokalno gospodarstvo, podržati lokalne poslovanje, predstaviti bogatu kulturnu raznolikost grada i poboljšati kvalitetu života stanovnika, priopćio je odjel.

Rezultirajući plan pomoći će oblikovati usredotočenost i promociju turizma u gradu tijekom sljedećih deset godina. Inicijativu “Dobrodošli u Grad Lancaster” financiraju donacije u ukupnom iznosu od 150.000 dolara od zaklade High Foundation i 100.000 dolara od Odjela za zajednicu i gospodarski razvoj savezne države Pennsylvania.

Kao prvi korak u procesu javnog sudjelovanja, Grad Lancaster je objavio anketu koja traži povratne informacije od svih stanovnika područja. Prikupljene informacije koristit će se kako bi se oblikovala turistička priča grada Lancaster, vodila buduća ulaganja u razvoj odredišta i utvrđivali prioriteti promocije. Svi članovi zajednice i vođe poslovanja u gradu Lancaster snažno se potiču da sudjeluju.

Zasebna anketa prilagođena poslovnoj zajednici bit će dostupna uskoro, izjavio je odjel.

“Ovaj projekt je uzbudljiv novi pothvat za grad”, rekao je Milzy Carrasco, direktor odjela za angažman susjedstva. “Kada u potpunosti shvatimo ciljeve, ideje i prioritete zajednice, moći ćemo poduzeti konkretne korake da unaprijedimo ponudu grada Lancaster i izgradimo privlačnost odredišta u skladu s cjelovitim planom grada.”

Od srijede će svako domaćinstvo i poslovni prostor u gradu dobiti razglednicu koja ih poziva da sudjeluju u procesu.

Stanovnici mogu popuniti anketu putem svojih mobilnih telefona, tableta ili računala i ohrabruje se da posjete internetsku stranicu www.welcomelancaster.com kako bi saznali više o projektu. Anketu će biti moguće ispunjavati na engleskom, španjolskom, svahiliju i arapskom jeziku.

Anketa za zajednicu bit će dostupna online do 5. ožujka.

“Ponosni smo na oznaku “Dobrodošli u Grad Lancaster”, što je potvrda našeg opredjeljenja za inkluzivnost i raznolikost. Ova oznaka ne samo da odražava naše vrijednosti kao zajednice, već se i besprijekorno uklapa u naše šire ciljeve, uključujući inicijativu “Dobrodošli u Grad” koja se bavi turizmom”, rekla je gradonačelnica Danene Sorace.

“Dok prihvaćamo i slavimo našu raznolikost, također prepoznajemo važnost odgovornog turizma”, rekla je Sorace. “Gospodarstvo koje dolazi od posjetitelja ne samo da podržava domaće poslove i poslovanje, već služi i kao platforma za prikazivanje bogate raznolikosti kultura i atrakcija koje čine Lancaster izvanrednim odredištem za život, rad i posjetu.”

Nakon zatvaranja ankete, početni rezultati i više informacija o tome kako će se koristiti za oblikovanje marketinških strategija i razvojnih planova za turizam bit će podijeljeni s zajednicom kroz niz javnih sastanaka. Ove sjednice, koje će biti najavljene ovog proljeća, pružit će dodatne mogućnosti sudjelovanja zajednice.

ČESTE POSTAVLJENE POTREBE temeljene na glavnim temama i informacijama iz članka:

1. Što je inicijativa “Dobrodošli u Grad Lancaster”?
Inicijativa “Dobrodošli u Grad Lancaster” je planiranje turizma na gradskoj razini koje uključuje stanovnike u razmišljanje o javnim investicijama, promocijama i projektima koji mogu potaknuti lokalno gospodarstvo, podržati lokalno poslovanje, predstaviti bogatu kulturnu raznolikost grada i poboljšati kvalitetu života stanovnika.

2. Kako će se financirati inicijativa “Dobrodošli u Grad Lancaster”?
Inicijativu “Dobrodošli u Grad Lancaster” financiraju donacije u ukupnom iznosu od 150.000 dolara od zaklade High Foundation i 100.000 dolara od Odjela za zajednicu i gospodarski razvoj savezne države Pennsylvania.

3. Koja je prva faza u procesu javnog sudjelovanja?
Prva faza u procesu javnog sudjelovanja je ispunjavanje ankete kojom se traže povratne informacije od stanovnika područja. Ove informacije koristit će se za oblikovanje turističke priče, vođenje budućih ulaganja u razvoj odredišta i utvrđivanje prioriteta promocije.

4. Kako možemo sudjelovati u inicijativi “Dobrodošli u Grad Lancaster”?
Svi članovi zajednice i vođe poslovanja u gradu Lancaster snažno se potiču da sudjeluju. Anketa se može popuniti putem mobilnih telefona, tableta ili računala na internetskoj stranici www.welcomelancaster.com.

5. Koji je cilj inicijative “Dobrodošli u Grad Lancaster”?
Cilj inicijative je unaprijediti ponudu grada Lancaster, izgraditi privlačnost odredišta i podržati inkluzivnost, raznolikost i odgovorni turizam.

DEFINICIJE KLJUČNIH POJMOVA:

1. Povratne informacije – mišljenja, prijedlozi, komentari ili ocjene koje se daju kako bi se pružio odgovor ili poboljšanje na neki proizvod, uslugu ili inicijativu.
2. Javno sudjelovanje – postupak koji uključuje sudjelovanje stanovnika u odlučivanju o pitanjima koja mogu utjecati na njihovu zajednicu ili grad.
3. Turistička priča – marketinški alat koji opisuje i promovira turističke atrakcije, bogatstvo kulture i druge zanimljive aspekte odredišta kako bi se privukli posjetitelji.
4. Inkluzivnost – princip koji promiče jednak pristup i sudjelovanje svih ljudi, bez obzira na njihovu pripadnost određenoj skupini, kao što su spol, rasa ili nacionalnost.
5. Raznolikost – raznolikost se odnosi na različite aspekte ljudske raznolikosti, uključujući spol, dob, etničku pripadnost, vjeroispovijest i druge sociokulturne karakteristike.

PREDLOŽENI POVEZANI LINKOVI:

1. lancasterpa.com – službena turistička stranica grada Lancaster
2. cityoflancasterpa.com – službena stranica grada Lancaster