Investitori sve više obraćaju pozornost na Praveg dionice zahvaljujući Proračunu za 2024/2025.

Tvrtka Praveg ponovno je privukla pozornost investitora, bilježeći porast cijena dionica od 3% tijekom današnjeg trgovanja, sa stabilnom cijenom od 1.001 ₹ po komadu. Ovaj rast povezan je s naglaskom na Lakshadweepu, gdje Praveg ima značajan utjecaj, u privremenom proračunu za 2024./2025. godinu.

Praveg je pionir u segmentu luksuznog smještaja na određeno vrijeme u Indiji, ali također je snažan igrač u području event menadžmenta. Povezanost tvrtke s projektima na Lakshadweepu i pozitivan pogled izražen u proračunu ponovno su probudili interes investitora, što je rezultiralo primjetnim rastom tijekom današnje sesije.

Ministrica financija Nirmala Sitharaman istaknula je planove za turističku infrastrukturu i sadržaje na Lakshadweepu s ciljem poticanja domaćeg turizma i stvaranja mogućnosti za zapošljavanje, dok je predstavljala privremeni proračun za fiskalnu godinu 2024./2025. u parlamentu.

Lakshadweep je dobio na važnosti kada je premijer Narendra Modi posjetio otoke kako bi potaknuo turizam. Međutim, nakon posjeta Modija, trojica maldivskih zamjenika ministara iznijela su kontroverzne izjave protiv indijskog premijera. To je izazvalo reakciju na društvenim mrežama, gdje su mnogi Indijci dijelili slike otkazanih karata za Maldivi.

Unatoč tome, dionice tvrtke Praveg ostvarile su značajan rast tijekom prvih tjedana siječnja, povećavši se za 55%. Tvrtka je u prosincu osigurala poslove za razvoj, rad, održavanje i upravljanje najmanje 50 šatora na otoku Agatti, UT of Lakshadweep.

Ministrica Sitharaman također je istaknula duhovni turizam te najavila poticanje država na sveobuhvatni razvoj ikoničkih turističkih centara i marketing na globalnoj razini. Globalna brokerska tvrtka Jefferies navodi da je religijski turizam temelj indijskog turističkog sektora, uz očekivani rast od 8% CAGR-a do FY33, s projekcijom od 443 milijarde dolara.

Očekuje se značajan porast hodočasnika koji će posjećivati Ayodhyu nakon što je otvoren hram Ram Mandir. U skladu s tim, brojni poznati hotelski lanac i kompanije za ugostiteljstvo, uključujući IHCL (Indian Hotels Company Limited), Marriott International, Wyndham i OYO Rooms, planiraju izgradnju dodatnih hotela u Ayodhyi.

Napominjemo da savjetujemo ulagače da se konzultiraju s ovlaštenim stručnjacima prije donošenja bilo kakve investicijske odluke.

Pitanja i odgovori (FAQ) na temelju glavnih tema i informacija iz članka:

1. Koji je razlog porasta cijene dionica tvrtke Praveg?
Porast cijene dionica tvrtke Praveg povezan je s naglaskom na Lakshadweepu i pozitivnim pogledom izraženim u privremenom proračunu za 2024./2025. godinu.

2. Koje su djelatnosti tvrtke Praveg?
Tvrtka Praveg je pionir u segmentu luksuznog smještaja na određeno vrijeme u Indiji te snažan igrač u području event menadžmenta.

3. Tko je istaknuo planove za razvoj turizma na Lakshadweepu?
Ministrica financija Nirmala Sitharaman istaknula je planove za turističku infrastrukturu i sadržaje na Lakshadweepu kao dio privremenog proračuna za fiskalnu godinu 2024./2025.

4. Što je potaknulo interes investitora za tvrtku Praveg?
Povezanost tvrtke s projektima na Lakshadweepu i pozitivan pogled izražen u proračunu ponovno su probudili interes investitora za tvrtku Praveg.

5. Koji je temelj indijskog turističkog sektora prema Jefferiesu?
Jefferies navodi da je religijski turizam temelj indijskog turističkog sektora, sa očekivanim rastom od 8% CAGR-a do fiskalne godine 2033.

6. Koje su tvrtke planirale izgradnju dodatnih hotela u Ayodhyi?
Brojne poznate hotelske lanac i kompanije za ugostiteljstvo, uključujući IHCL (Indian Hotels Company Limited), Marriott International, Wyndham i OYO Rooms, planiraju izgradnju dodatnih hotela u Ayodhyi.

Definicije ključnih pojmova:

– Praveg: Tvrtka koja se bavi luksuznim smještajem na određeno vrijeme i event menadžmentom u Indiji.
– Lakshadweep: Otokski arhipelag koji se nalazi u Arabijskom moru pod upravom Indije.
– Ministrica financija Nirmala Sitharaman: Ministrica financija Indije koja je istaknula planove za razvoj turizma na Lakshadweepu.
– Privremeni proračun: Proračun za određeno razdoblje, u ovom slučaju za fiskalnu godinu 2024./2025.
– CAGR: Godišnji komulativni postotak rasta (engl. Compound Annual Growth Rate) koji se koristi za izračunavanje prosječnog godišnjeg postotnog rasta neke vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Povezane veze:

Praveg
Ministarstvo turizma Indije
Jefferies
Indian Hotels Company Limited
Marriott International
Wyndham Hotels & Resorts
OYO Rooms