Jačanje suradnje između Filipina i Austrije u cilju održivog turizma

Filipini nastoje dalje ojačati partnerstvo s Austrijom u cilju poticanja održivog turizma, izjavilo je Ministarstvo turizma u utorak. Ministar turizma Christina Frasco iznijela je izjavu za vrijeme radnog posjeta Beču, Austriji, gdje se susrela s državnom tajnicom za turizam, Susanne Kraus-Winkler.

Tijekom sastanka, Frasco je izrazila namjeru Filipina da ostvari sporazum o suradnji u turizmu s Austrijom u cilju povećanja broja posjetitelja u obje zemlje. “Nakon naših rasprava u Manili tijekom vašeg posjeta prošle godine, želimo ponovno izraziti interes Filipina za potpisivanje Memoranduma o međusobnoj suradnji u turizmu kako bismo formalizirali naše napore na usvajanju najboljih praksi u održivom turizmu, unaprijedili našu međusobnu razmjenu, te nadogradili naša načela razvoja ljudskog kapitala, među ostalim.”, rekla je Frasco.

Ona je također naglasila da je Filipini već zabilježili stopu oporavka od 89 posto dolazaka posjetitelja iz Austrije u 2023. godini, s 13.180 dolazaka u odnosu na brojeve prije COVID-19 pandemije 2019. godine (14.840 dolazaka). Također je napomenula da filipinska zajednica čini najveću azijsku zajednicu u Austriji, s oko 30.000 Filipinaca i čak 60.000 filipinsko-austrijskih državljana.

Kraus-Winkler je izjavila da se veseli provođenju “programa radnih praznika” koji je predviđen Memorandumom o razumijevanju koji je potpisan u Manili između vlada Austrije i Filipina u listopadu 2023. godine. “Želimo dalje proširiti dobru suradnju između Austrije i Filipina u području turizma i promovirati mobilnost mladih ljudi. Radujemo se pregovorima o brzoj provedbi programa radnih praznika, kao što smo nedavno zaključili s SAD-om”, rekla je Kraus-Winkler tijekom sastanka s Frasco.

Osim dogovora o sporazumu, Frasco i Kraus-Winkler raspravljali su o održivosti i ključnoj ulozi digitalizacije turizma na gospodarstva Filipina i Austrije.

FAQ:
1. Što je cilj partnerstva između Filipina i Austrije?
Cilj partnerstva između Filipina i Austrije je poticanje održivog turizma.

2. Koje su prednosti Memoranduma o međusobnoj suradnji u turizmu?
Potpisivanje Memoranduma o međusobnoj suradnji u turizmu omogućuje Filipinima i Austrijancima da usvoje najbolje prakse u održivom turizmu, poboljšaju međusobnu razmjenu i nadogradnju načela razvoja ljudskog kapitala.

3. Koliko posjetitelja iz Austrije je posjetilo Filipine prije pandemije?
Prije COVID-19 pandemije, Filipine je posjetilo 14.840 posjetitelja iz Austrije.

4. Koji je broj Filipinaca i filipinsko-austrijskih državljana u Austriji?
U Austriji živi oko 30.000 Filipinaca i čak 60.000 filipinsko-austrijskih državljana.

5. Koji je dogovoreni program između Austrije i Filipina u vezi radnih praznika?
Postoji Memorandum o razumijevanju između Austrije i Filipina koji predviđa provedbu “programa radnih praznika” i omogućuje mobilnost mladih ljudi.

Definitions:
– Memorandum o međusobnoj suradnji: Sporazum između dvije strane kojim se formaliziraju njihovi napori u postizanju suradnje u određenom području, u ovom slučaju suradnji u turizmu.
– Održivi turizam: Vrsta turizma koja ima minimalan negativan utjecaj na okoliš, promiče lokalnu kulturu i gospodarstvo te osigurava dugoročnu održivost destinacije.
– COVID-19 pandemija: Svjetska pandemija izazvana koronavirusom.

Suggested related links:
Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma i sporta