Kineski turisti očekuje više od 6 milijardi domaćih putovanja do 2024. godine

Prema nedavnom izvještaju Kineske turističke akademije, očekuje se da će kineski turisti napraviti više od 6 milijardi domaćih putovanja do 2024. godine, dok se očekuje da će ukupan broj turista koji putuju međunarodno, dolazno i odlazno, premašiti 260 milijuna.

Izvještaj, koji uključuje pregled turističke aktivnosti u Kini za 2023. godinu i prognoze za 2024. godinu, ističe značajan oporavak u sektoru turizma prošle godine.

U 2023. godini, domaći turizam u Kini bilježi izvanredan rast od preko 100 posto u godišnjem usporedbi, kako u prihodima tako i u broju turista, vraćajući se na više od 80 posto razine iz 2019. godine, pokazuju podaci iz izvještaja.

Međunarodni dolazni i odlazni turizam također je rastao, s ukupnim brojem turista koji je premašio 190 milijuna, što je više od 280 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Istraživački tim akademije istaknuo je da je želja za putovanjem među kineskim stanovnicima ostala visoka tijekom 2023. godine, s turistima koji su izvijestili o visokom stupnju zadovoljstva.

Novi zaključci akademije predstavljaju optimističnu sliku oporavka kineskog turizma i ukazuju na daljnji rast i razvoj u sektoru. Ove projekcije ukazuju na važnost turističke industrije u Kini i njen potencijal za poticanje gospodarskog rasta u zemlji. S obzirom na veliki broj domaćih i međunarodnih putovanja koja su očekivana, sektor turizma ostaje ključan čimbenik u podršci kineske ekonomije.

Često postavljana pitanja (FAQ):

1. Koliko putovanja očekuje se da će kineski turisti napraviti do 2024. godine?
Očekuje se da će kineski turisti napraviti više od 6 milijardi domaćih putovanja do 2024. godine.

2. Koje je brojke očekivani ukupan broj turista koji putuju međunarodno?
Očekuje se da će ukupan broj turista koji putuju međunarodno, dolazno i odlazno, premašiti 260 milijuna.

3. Kako se pokazuje oporavak sektora turizma u Kini prošle godine?
Domaći turizam u Kini bilježi izuzetan rast od preko 100 posto u godišnjem usporedbi u 2023. godini, vraćajući se na preko 80 posto razine iz 2019. godine.

4. Kako se kretao međunarodni dolazni i odlazni turizam u Kini?
Međunarodni dolazni i odlazni turizam također je rastao, s ukupnim brojem turista koji je premašio 190 milijuna, što je više od 280 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

5. Kakva je želja za putovanjem među kineskim stanovnicima tijekom 2023. godine?
Želja za putovanjem među kineskim stanovnicima ostala je visoka tijekom 2023. godine, s turistima koji su izvijestili o visokom stupnju zadovoljstva.

6. Koju sliku oporavka kineskog turizma predstavljaju novi zaključci akademije?
Novi zaključci akademije predstavljaju optimističnu sliku oporavka kineskog turizma i ukazuju na daljnji rast i razvoj u sektoru.

7. Kakva je važnost turističke industrije i njen potencijal za poticanje gospodarskog rasta u Kini?
Ove projekcije ukazuju na važnost turističke industrije u Kini i njen potencijal za poticanje gospodarskog rasta u zemlji.

Definicije ključnih pojmova i žargona:

– Kineska turistička akademija: organizacija koja se bavi istraživanjem i razvojem u području turizma u Kini.

Sugestirani povezani linkovi:
Kineska turistička akademija: Službena web stranica Kineske turističke akademije.