Malaysia Expects Increase in Foreign Tourist Arrivals Despite Global Challenges

Planovi za razvoj turizma u Maleziji ostaju optimistični unatoč izazovima s kojima se suočava svjetska turistička industrija. Poduprti faktorima kao što su poticajne mjere vlade kao što je dodjela sredstava za usklađivanje čarter letova, program liberalizacije viza i povećane aktivnosti promocije turizma u inozemstvu, Malezijska turistička organizacija ima povjerenja u postizanje cilja od 27,3 milijuna dolazaka stranih turista ove godine.

Direktor Malezijske turističke organizacije, gospodin Ammar Abd Ghapar, izjavio je kako prošle godine više od 20 milijuna stranih turista posjetilo je Maleziju, što je nadmašilo ciljanih 19,1 milijun dolazaka turista. Nastavljajući podržavati uspostavljanje novih zrakoplovnih ruta i povećati frekvenciju letova, Malezijska turistička organizacija prepoznaje važnost cjeloživotnog napora kako bi postigla željeni cilj. Osim poticanja čarter letova, organizacija se nada i međunarodnim poticajima za čarter letove kako bi se privukao veći broj stranih turista na više destinacija u Maleziji.

Dodatni faktor koji je doprinio povećanju broja dolazaka kineskih i indijskih turista je program liberalizacije viza. Od 1. prosinca 2023. vlada je omogućila besplatan ulazak za kineske i indijske državljane, što je rezultiralo velikim skokom u broju dolazaka turista iz Kine. Očekuje se da će Malezija doživjeti povećanje od 53,9 posto dolazaka kineskih turista tijekom kineske Nove godine 2024. u usporedbi s prošlom godinom.

Unatoč izazovima koji se suočavaju sa svjetskom turističkom industrijom, Malezija nastavlja razvijati inovativne strategije i privlačiti pažnju turista iz cijelog svijeta.

FAQ – Planovi za razvoj turizma u Maleziji

1. Koji su faktori koji podupiru optimizam za razvoj turizma u Maleziji?
Podršku za razvoj turizma u Maleziji pružaju faktori poput poticajnih mjera vlade, kao što je dodjela sredstava za usklađivanje čarter letova, program liberalizacije viza i povećana aktivnost promocije turizma u inozemstvu.

2. Koji je cilj Malezijske turističke organizacije za broj dolazaka stranih turista ove godine?
Cilj Malezijske turističke organizacije za ovu godinu je postići 27,3 milijuna dolazaka stranih turista.

3. Koje su mjere koje Malezijska turistička organizacija poduzima za ostvarenje cilja?
Malezijska turistička organizacija poduzima mjere poput podrške uspostavljanju novih zrakoplovnih ruta i povećanja frekvencije letova kako bi privukla veći broj stranih turista.

4. Koje su dodatne mjere koje su doprinijele povećanju broja dolazaka kineskih i indijskih turista?
Program liberalizacije viza omogućio je besplatan ulazak kineskim i indijskim državljanima od 1. prosinca 2023., što je rezultiralo velikim povećanjem broja dolazaka turista iz Kine. Očekuje se da će broj dolazaka kineskih turista tijekom kineske Nove godine 2024. porasti za 53,9 posto u usporedbi s prošlom godinom.

5. Kako Malezija nastavlja privlačiti turiste iz cijelog svijeta?
Unatoč izazovima u svjetskoj turističkoj industriji, Malezija nastavlja razvijati inovativne strategije i privlačiti pažnju turista iz cijelog svijeta.

Definitions:
– Charterm let (charter let): Privatni zrakoplovni let koji se organizira za specifičnu grupu putnika prema njihovim potrebama i vremenskom rasporedu.
– Liberalizacija viza: Proces koji omogućava smanjenje ili uklanjanje ograničenja i restrikcija za dobivanje viza, čime se olakšava ulazak stranih državljana u zemlju.
– Malezijska turistička organizacija: Organizacija zadužena za promociju i razvoj turizma u Maleziji.

Suggested related links:
malaysia.travel
tourism.gov.my