Novi niskotarifni prijevoznik AirJapan cilja na turiste koji putuju u Japan

ANA Holdings Inc. je pokrenula treći zrakoplovni brand, AirJapan, koji cilja na rastući broj turista koji dolaze u Japan iz drugih azijskih zemalja nakon potpune ukidanja putnih ograničenja COVID-19.

AirJapan, koji je podružnica All Nippon Airways, će letjeti šest puta tjedno između zračne luke Narita u blizini Tokija i Bangkoka koristeći zrakoplove Boeing 787-8. Prvi let je krenuo s te zračne luke u petak poslijepodne.

Zrakoplov ima ekonomsku kabinu s jednakim razmacima za noge kao i aviokompanije koje pružaju uslugu. “Sjedala su najveći privlačni faktor našeg branda. Nadamo se da će naši putnici uživati ​​u udobnim letovima do Bangkoka”, izjavio je predsjednik AirJapana, Hideki Mineguchi, na ceremoniji u zračnoj luci Narita.

Planirano je da nova zrakoplovna kompanija počne letjeti između Narite i zračne luke Incheon u blizini Seula 22. veljače i između japanske zračne luke i Singapura 26. travnja.

Jednosmjerne karte za Bangkok počinju od 15.500 jena ($104), a karte za Incheon i Singapur očekuje se da će početi od otprilike 8.000 i 17.500 jena, redom.

U letu su dostupni obroci, uz dodatnu naknadu, koji uključuju popularna japanska jela poput sushija i “oyakodon” zdjela s piletinom i jajima.

Jedan od putnika na prvom letu, Shinobu Yada, izjavila je da se veselila putovanju AirJapanom u Tajland. “Jako sam uzbuđena jer se pandemija završila i sada mogu putovati. Osim toga, cijene su vrlo povoljne i definitivno se isplati letjeti”, rekla je.

Maitri Tiyaratanakul, putnik iz Tajlanda, izjavio je da je “zadovoljan” cijenom karte. “Jeftinije je od nekih drugih aviokompanija”, dodao je.

Nakon potpune ukidanja graničnih mjera tijekom pandemije novog koronavirusa, Japan je ponovno doživio porast dolazaka turista. Broj stranih posjetitelja u Japanu više je nego šest puta porastao na 25,07 milijuna u 2023. godini u odnosu na prethodnu godinu, a nedavni mjesečni podaci pokazuju povratak na razine prije izbijanja koronavirusa.

Česta pitanja (FAQ)

1. Što je AirJapan?
AirJapan je treći zrakoplovni brand koji je pokrenula tvrtka ANA Holdings Inc. Radi se o podružnici All Nippon Airways.

2. Koju rutu leti AirJapan?
AirJapan leti između zračne luke Narita u blizini Tokija i Bangkoka. Trenutno leti šest puta tjedno koristeći zrakoplove Boeing 787-8.

3. Postoje li planovi za dodatne rute?
Da, planirano je da AirJapan pokrene linije između zračne luke Narita i zračnih luka Incheon kod Seula te Singapura.

4. Koliko koštaju karte na ovim rutama?
Jednosmjerne karte za Bangkok počinju od 15.500 jena ($104). Karte za Incheon i Singapur očekuje se da će biti otprilike 8.000 i 17.500 jena.

5. Kakve su udobnosti i usluge dostupne tijekom letova?
Zrakoplov ima ekonomsku kabinu s udobnim sjedalima. Na letovima su dostupni obroci uz dodatnu naknadu, a ponuda uključuje popularna japanska jela poput sushija i “oyakodon” zdjela s piletinom i jajima.

6. Koji je razlog za pokretanje AirJapana?
AirJapan je pokrenut kako bi se iskoristio rastući broj turista koji dolaze u Japan iz drugih azijskih zemalja nakon ukidanja putnih ograničenja COVID-19.

7. Koja je prednost putovanja AirJapanom?
Putnici ističu povoljne cijene karata koje su jeftinije u usporedbi s nekim drugim zrakoplovnim kompanijama.

8. Kako je pandemija utjecala na dolazak turista u Japan?
Nakon potpunog ukidanja putnih ograničenja tijekom pandemije, Japan je doživio porast dolazaka turista. Broj stranih posjetitelja više je nego šest puta porastao na 25,07 milijuna u 2023. godini u odnosu na prethodnu godinu.

Sugerirane poveznice:
ANA Holdings Inc.
All Nippon Airways