Novi turistički fond u Indoneziji donosi nove prilike za razvoj turizma

Zamjenik ministra državnih poduzeća (BUMN) Kartika Wirjoatmodjo izjavio je da je turistički fond bio tema rasprave na ograničenom sastanku te da se očekuje da će predsjednička uredba koja se na njega odnosi biti donesena u ožujku 2024. godine. “Nadamo se da ćemo do ožujka završiti predsjedničku uredbu, a očekuje se da će turistički fond biti operativan ove godine”, izjavio je on u uredu Ministarstva koordinacije za pomorska pitanja i investicije u Džakarti u srijedu.

Wirjoatmodjo je istaknuo da Ministarstvo BUMN također potiče hitno donošenje predsjedničke uredbe o Javnoj službi (BLU) za fleksibilno financijsko upravljanje turističkim fondovima. Turistički fond može poslužiti kao novi katalizator za predstavljanje kulturnih i ekoturističkih događaja kako bi se Indonezija sve više afirmirala diljem svijeta.

Ministar turizma i kreativne industrije Sandiaga Uno izjavio je da će godišnji iznos izdatka iz turističkog fonda moći doseći 2 bilijuna rupija (127,5 milijuna američkih dolara). Očekuje se da će taj fond podržavati sektor turizma i kreativne ekonomije. Ministarstvo turizma i kreativne ekonomije također će pripremiti razne događaje kako bi imali utjecaj na blagostanje lokalnih zajednica i otvorili nova radna mjesta.

Kroz ovaj fond, ministarstvo će organizirati međunarodno kvalitetne događaje na pet superprioritetnih odredišta u Indoneziji. Napor u uspostavi turističkog fonda bio je potaknut uspjehom utrke MotoGP, koja je uspjela generirati 4,5 bilijuna rupija (oko 287 milijuna američkih dolara) u 2022. godini.

Uvođenjem turističkog fonda, Indonezija će otvoriti nove mogućnosti za razvoj turizma i promociju kulturnih i ekoturističkih događaja u zemlji. Ovaj fond će omogućiti privlačenje svjetske pozornosti i promoviranje bogatstva indonezijske kulture i prirodnih ljepota.

FAQ:

1. Što je turistički fond?
Turistički fond je financijski mehanizam koji će podržavati sektor turizma i kreativne ekonomije u Indoneziji. Ovaj fond ima za cilj organiziranje međunarodno kvalitetnih događaja na pet superprioritetnih odredišta u zemlji.

2. Kada se očekuje donošenje predsjedničke uredbe o turističkom fondu?
Očekuje se da će predsjednička uredba koja se odnosi na turistički fond biti donesena u ožujku 2024. godine.

3. Koja je uloga Ministarstva BUMN u vezi s turističkim fondom?
Ministarstvo BUMN podržava hitno donošenje predsjedničke uredbe o Javnoj službi (BLU) za fleksibilno financijsko upravljanje turističkim fondovima.

4. Koliki će biti godišnji iznos izdatka iz turističkog fonda?
Očekuje se da će godišnji iznos izdatka iz turističkog fonda moći doseći 2 bilijuna rupija (127,5 milijuna američkih dolara).

5. Koje su svrhe turističkog fonda?
Turistički fond će podržavati sektor turizma i kreativne ekonomije, a također će organizirati događaje koji će imati utjecaj na blagostanje lokalnih zajednica i stvaranje novih radnih mjesta.

6. Što je potaknulo uspostavu turističkog fonda?
Uspjeh utrke MotoGP, koja je generirala 4,5 bilijuna rupija (oko 287 milijuna američkih dolara) u 2022. godini, potaknuo je uspostavu turističkog fonda.

7. Koji su ciljevi turističkog fonda?
Turistički fond ima za cilj otvaranje novih mogućnosti za razvoj turizma i promociju kulturnih i ekoturističkih događaja u Indoneziji, te privlačenje svjetske pozornosti na bogatstvo indonezijske kulture i prirodnih ljepota.

Definitions:
– Zamjenik ministra državnih poduzeća (BUMN): Službena osoba koja obavlja dužnosti zamjenika ministra u Ministarstvu državnih poduzeća u Indoneziji.
– Predsjednička uredba: Propis koji izdaje predsjednik države koji ima snagu zakona.
– Javna služba (BLU): Financijski mehanizam koji se koristi za fleksibilno financijsko upravljanje fondovima u Indoneziji.

Suggested related links:
indonesia.travel
kemenparekraf.go.id