Novi turistički kamen temeljac u Boracayu: Pletenje kose

U nastojanju da spoji kulturu i trgovinu u Boracayu, gradska uprava Malaya predstavila je neočekivani turistički adut: pletenje kose.

Lokalni dužnosnici izjavili su da su optimistični da će pletači kose postati najnovija atrakcija i privući putnike na ovaj poznati turistički destinacijski otok.

Felix Delos Santos, turistički dužnosnik Malaya grada, izjavio je za Rappler u ponedjeljak, 5. veljače, da je pletenje kose debitovalo kao istaknuti događaj na 31. Travel Expo sajmu održanom u SMX Convention Centru u Pasay Cityu tijekom vikenda. Ovaj sajam putovanja predstavlja jednu od vodećih platformi u zemlji za promociju turizma.

Ova drevna vještina uključuje povezivanje šarenih pramenova kose kroz različite tehnike kao što su pletenje, pletenje pramenova i ispreplitanje. Osim što čini kosu lijepom, također pomaže zadržati njezinu prirodnu vlagu, što je posebno korisno na Boracayu, koji je poznat po svojim plažama.

Boracay se ponosi s 225 registriranih aktivnih pletača kose, što ukazuje na značajnu potražnju turista za ovu uslugu.

Tijekom sajma, Turistički ured Malaya također je predstavio izradu dvoraca od pijeska u Boracayu i Mega Paraw, nova atrakcija na kopnu u Malaya, Aklanu.

Delos Santos je rekao da pletači kose slijede cjenik odobren od strane lokalne vlade, koji se kreće od 200 do 1000 pesos, ovisno o stilu koji preferiraju turisti.

Vrijeme predstavljanja pletenja kose sukladno je s drugim važnim događajem. U petak, 2. veljače, Civilna zrakoplovna uprava Filipina (CAAP) na zapadnom Visayasu najavila je inauguraciju letova kompanije Loong Airlines na međunarodnoj zračnoj luci Kalibo (KIA).

Loong Airlines će operirati tri puta tjedno letove između Kaliba i destinacija u Aziji, posebno srijedom, petkom i nedjeljom.

Peter Tay, službenik kineskog veleposlanstva, izjavio je u ponedjeljak, 5. veljače, da prvi let kompanije Loong Airlines potječe iz Hangzhoua, Kine.

“Očekujem više letova iz Kine prema zračnoj luci KIA u bliskoj budućnosti,” rekao je Tay.

Tijekom 2017. godine, kineski turisti su bilježili najveću grupu stranih posjetitelja na Boracayu, s Južnokoreancima blizu iza. – Rappler.com

FAQ:

1. Što je pletenje kose?
Pletenje kose je drevna vještina koja uključuje povezivanje šarenih pramenova kose kroz različite tehnike kao što su pletenje, pletenje pramenova i ispreplitanje. Osim što čini kosu lijepom, pletenje kose pomaže zadržati njezinu prirodnu vlagu.

2. Kako pletenje kose može privući putnike na otok Boracay?
Lokalni dužnosnici vjeruju da pletenje kose može postati atrakcija koja će privući putnike na otok Boracay. Otok je već poznat po svojim plažama, pa bi ova nova turistička aktivnost mogla privući one koji traže dodatno iskustvo tijekom posjete.

3. Koliko pletača kose ima na otoku?
Na otoku Boracay trenutno ima 225 registriranih aktivnih pletača kose.

4. Koliko košta pletenje kose?
Cjenik odobren od strane lokalne vlade kreće se od 200 do 1000 pesos, ovisno o stilu pletenja koji preferiraju turisti.

Key Terms:
– Pletenje kose (Hair braiding) – Drevna vještina koja uključuje povezivanje šarenih pramenova kose kroz različite tehnike kao što su pletenje, pletenje pramenova i ispreplitanje.
– Boracay – Poznata turistička destinacija na Filipinima.
– Turizam (Turizam) – Industrija koja obuhvaća putovanja i boravak ljudi na određenoj destinaciji.

Suggested Related Links:
Expansion of Air Travel Routes in the Philippines