Novi turistički policajci u Baliju spremni za patrolu

Baliske vlasti su nedavno predstavile novu civilnu službu turističke policije koja je službeno počela patrolirati područjem. Novoimenovani službenici bit će prisutni na najprometnijim odmaralištima u Baliju i na najpopularnijim atrakcijama, spremni pomoći turistima u potrebi i objasniti što se smije, a što ne na otoku.

Prošlog tjedna otkriveno je da će na svojim patrolama, 73 nova policijska službenika za turizam imati posebno obučene pse iz Kintamani Bali pasmine. Šestomjesečni štenci treniraju već tri mjeseca. Tu su kako bi nasmijali turiste, pružili podršku kad su ljudi uznemireni te bili razgovorljivi kad su službenici u patrolama.

Psi nisu obučeni kao psi tragači, već su trenirani da pruže podršku službenicima u situacijama većeg pritiska. Dobro su socijalizirani, cijepljeni i spremni upoznati balijske turiste, uključujući malu djecu i osobe s posebnim potrebama.

Načelnik Balija Satpol PP, Dewa Nyoman Rai Dharmadi, izjavio je novinarima da će nova policijska jedinica itekako doprinijeti poboljšanju ponašanja manjeg broja negativnih turista na otoku. “Potpuno riješiti ovo pitanje trenutno nije moguće, ali smanjiti poremećaj reda, posebno na turističkim atrakcijama”, rekao je Dharmadi.

Ukupno 73 službenika prošlo je obuku, pri čemu će 42 biti raspoređena u Badung regiji, a 31 će pokrivati turističke atrakcije na ostatku otoka. Službenici u Badung regiji već su krenuli s patroliranjem, a ostali će im se pridružiti uskoro. Obučeni su za pružanje podrške turizmu, održavanje javnog reda i mira te samouvjereno komuniciranje na engleskom jeziku.

Dharmadi je naglasio da su službenici turističke policije već svladali engleski jezik jer su mjesec dana proveli u učenju tog jezika, uz policijsku obuku.

Dodao je kako će novi službenici pružati uslugu vodiča, biti na raspolaganju za sve upite o području, pomoći s uputama, prevesti i objasniti ukoliko nešto postane zbunjujuće, i mnogo više. Ukoliko primijete da turisti krše zakon ili ne poštuju lokalnu kulturu, intervenirat će i pomoći u rješavanju situacije.

Načelnik policije Badung regije, I Gusti Agung Ketut Suryanegara, također je govorio novinarima dok su prvi službenici krenuli na rad. Objasnio je da je njihova veća uloga preventivna i pretpostavljajuća, te da će informirati turiste o pravilima vezanim uz turizam, što smiju, a što ne smiju raditi u Baliju, posebno u Badung regiji.

Službenici su danas bili nasmijani dok su obavljali svoju prvu dnevnu patrolu. Turisti mogu očekivati da će službenici biti odjeveni u bijele polo majice ili smeđe košulje s kratkim hlačama boje kaki. Ova neformalna odjeća odabrana je kako bi službenici bili pristupačni turistima.

Službenici će biti prisutni i zamišljeni pružati mogućnost razgovora s turistima i jednostavno provjeravati kako im ide. Turisti mogu slobodno razgovarati koliko god žele i pozdraviti štence. Oni su trenirani da mirno sjede za fotografiranje!

FAQ:
1. Što je nova civilna služba turističke policije na Baliju?
Nova civilna služba turističke policije na Baliju je nedavno predstavljena policijska jedinica koja patrolira najprometnijim odmaralištima i najpopularnijim atrakcijama na otoku. Njihov zadatak je pomoći turistima u potrebi i objasniti pravila ponašanja na otoku.

2. Koje vrste pasa će koristiti turistička policija na Baliju?
Novoimenovani službenici turističke policije na Baliju će imati posebno obučene pse iz Kintamani Bali pasmine. Ovi psi su šestomjesečni štenci koji su trenirani da pruže podršku službenicima i budu razgovorljivi s turistima.

3. Kako će nova policijska jedinica poboljšati ponašanje turista na Baliju?
Nova policijska jedinica turističke policije na Baliju će doprinijeti poboljšanju ponašanja turista na otoku, posebno na turističkim atrakcijama. Njihova uloga je održavanje reda, interveniranje ako turisti krše zakon ili ne poštuju lokalnu kulturu, te pružanje podrške turistima u svim situacijama.

4. Koliko službenika će biti raspoređeno na Baliju i koje regije će pokrivati?
Ukupno će biti raspoređeno 73 službenika. 42 službenika će patrolirati u Badung regiji, dok će 31 službenik pokrivati turističke atrakcije na ostatku otoka.

5. Što će službenici turističke policije pružati turistima?
Službenici turističke policije na Baliju će pružati uslugu vodiča, biti na raspolaganju za sve upite o području, pomoći s uputama, prevesti i objasniti ukoliko nešto postane zbunjujuće. Također će intervenirati i pomoći u rješavanju situacija ako primijete da turisti krše zakon ili ne poštuju lokalnu kulturu.

6. Koje su obuke prošli službenici turističke policije na Baliju?
Službenici turističke policije na Baliju su prošli obuku za pružanje podrške turizmu, održavanje javnog reda i mira te komuniciranje na engleskom jeziku.

7. Kako će službenici biti odjeveni?
Službenici će biti odjeveni u bijele polo majice ili smeđe košulje s kratkim kaki hlačama. Ova neformalna odjeća je odabrana kako bi službenici bili pristupačni turistima.

Definitions:
– Policijska služba turističke policije: Nova civilna služba koja patrolira najprometnijim odmaralištima i najpopularnijim atrakcijama na otoku Baliju.
– Kintamani Bali pasmina: Vrsta pasa koji su posebno obučeni da pruže podršku službenicima turističke policije.
– Badung regija: Regija koja je jedna od područja koje će turistička policija pokrivati na Baliju.

Related links:
Bali.com
Bali Tourism Board