Otkriveni turistički potencijali Azerbajdžana na prezentaciji u Maroku

Azerbajdžanska ambasada u Maroku organizirala je prezentaciju o Azerbajdžanu za turističke agencije i turoperatore grada Rabata, prenosi Azernews.

Na prezentaciji su sudjelovali poglavari 16 turističkih tvrtki iz Rabata, koje uglavnom organiziraju putovanja u inozemstvo, kao i Seyfullah Ilyas, generalni direktor Turkish Airlinesa za Maroko.

Ambasador Nazim Samadov je tokom događaja pružio vizualne i detaljne informacije o turističkim potencijalima, kulturi i kulturnoj baštini njihove zemlje, uključujući i video materijale. Također je najavio da će u narednim mjesecima biti organizirani obilasci Azerbajdžana za marokanske turističke agencije.

Diplomat je istaknuo da je broj turista koji su posjetili Azerbajdžan iz Maroka u 2023. godini iznosio 1740 osoba. Također je naglasio da se broj marokanskih turista koji su posjetili njihovu zemlju u prvih dva mjeseca ove godine povećao za 2,5 puta u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Vrijedi napomenuti da građani Maroka imaju pravo elektronski dobiti vizu za posjet Azerbajdžanu putem “ASAN Visa” sistema.

Ostanite u tijeku s novostima prateći nas na Twitteru @AzerNewsAz.

FAQ: Azerbajdžanska ambasada u Maroku organizirala je prezentaciju o Azerbajdžanu za turističke agencije i turoperatore grada Rabata.

1. Koja je svrha prezentacije o Azerbajdžanu za turističke agencije i turoperatore grada Rabata?
– Organizacija prezentacije je imala za cilj informiranje turističkih agencija i turoperatora o turističkim potencijalima, kulturi i kulturnoj baštini Azerbajdžana.

2. Tko je sudjelovao na prezentaciji?
– Na prezentaciji su sudjelovali poglavari 16 turističkih tvrtki iz Rabata, kao i generalni direktor Turkish Airlinesa za Maroko.

3. Koje informacije su pružene tijekom prezentacije?
– Ambasador Nazim Samadov pružio je vizualne i detaljne informacije o turističkim potencijalima, kulturi i kulturnoj baštini Azerbajdžana, uključujući video materijale.

4. Koja je najavljena aktivnost za marokanske turističke agencije?
– Ambasador je najavio da će u narednim mjesecima biti organizirani obilasci Azerbajdžana za marokanske turističke agencije.

5. Kako se povećao broj marokanskih turista koji su posjetili Azerbajdžan?
– Broj marokanskih turista koji su posjetili Azerbajdžan u prvih dva mjeseca ove godine povećao se za 2,5 puta u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

6. Kako marokanski građani mogu dobiti vizu za posjet Azerbajdžanu?
– Građani Maroka mogu elektronski dobiti vizu za posjet Azerbajdžanu putem “ASAN Visa” sistema.

Definitions:
– Azerbajdžan: Država u Jugoistočnoj Europi i na Kavkazu.
– Ambasada: Službena predstavništvo jedne države u drugoj državi.
– Rabat: Glavni grad Maroka.
– Turističke agencije: Tvrtke ili organizacije koje se bave organiziranjem putovanja i turističkih aranžmana za svoje klijente.
– Turoperatori: Tvrtke koje organiziraju turističke aranžmane i pružaju usluge izravno turistima.

Suggested related links:
azembassy.ma (Veza na azerbajdžansku ambasadu u Maroku)
Twitter: @AzerNewsAz (Veza na Twitter profil AzerNewsAz)