Otunba Segun Runsewe izražava duboki šok zbog smrti karikoge Kasekea, nekadašnjeg izvršnog direktora Zimbabveanske turističke agencije

Predsjednik Saveza za golf Nigerije (NGF) i predsjednik Svjetskog vijeća za umjetničke zanate, regija Afrike, Otunba Segun Runsewe, izrazio je šok zbog smrti karikoge Kasekea, koji je bio najduže služeći izvršni direktor Zimbabveanske turističke agencije (ZTA). Kaseke, koji je pretrpio moždani udar 2018. godine i umirovio se iz ZTA 2021. godine, preminuo je u dobi od 62 godine. Kaseke je također bio potpredsjednik Afričke turističke inicijative, labave federacije izvršnih direktora turizma u Africi osnovane na Svjetskom turističkom sajmu 2007. godine, s Runseweom, tadašnjim generalnim direktorom Razvojne korporacije Nigerije za turizam (NTDC) sadašnjim turističkim vlastima Nigerije (NTDA), kao predsjednikom.

U poruci sućuti obitelji Kasekea, vladi i narodu Zimbabvea, Runsewe se prisjetio predanosti i posvećenosti Kasekea snu da sve afričke zemlje ujedini u stvaranju ogromnih blokova u promicanju afričkog turizma prema afričkim zemljama i svijetu kao jedinstvenoj destinaciji. “Zajedno, Kaseke i ja smo bili odlučni u promjeni percepcije afričkog turizma u sklopu Afričke turističke inicijative.

Bio je moj zamjenik, vrlo veliki panafrikanac i div u turizmu. “Kaseke je bio skroman i nenametljiv, spreman da ostvari san o afričkim posjetiteljima koji posjećuju Afriku i iskorištavaju prednosti naše bogate kulture i povijesti kako bismo promijenili naše priče na svjetskim turističkim izložbama, što smo zajedno uspjeli širom svijeta”, sjećao se Runsewe s nostalgijom. Runsewe je pozvao vladu i narod Zimbabvea da daju Karikogi Kasekeu herojski pogreb jer je dao sve od sebe ne samo za razvoj turizma u Zimbabveu, već za cijelu afričku regiju, koja ne bi trebala igrati drugorazrednu ulogu u promociji i oglašavanju globalnih putovanja i turizma.

“Pri osobno ću nedostajati Kasekea. Bio je pouzdan i oslonac, ljubitelj afričkog kulturnog turizma. Neka Bog počiva njegovu dušu u miru i neka njegovoj obitelji, vladi i narodu Zimbabvea da snage da podnesu njegov odlazak. Afrika je izgubila velikog sina”, izjavio je Runsewe dalje.

FAQ:

1. Tko je bio Karikoga Kaseke?
Karikoga Kaseke bio je najduže služeći izvršni direktor Zimbabveanske turističke agencije (ZTA) i potpredsjednik Afričke turističke inicijative.

2. Kakav je bio doprinos Karikoge Kasekea razvoju afričkog turizma?
Karikoga Kaseke je bio predan ujedinjenju afričkih zemalja u promicanju afričkog turizma prema afričkim zemljama i svijetu kao jedinstvenoj destinaciji. Bio je panafrikanac i veliki stručnjak u turizmu.

3. Kako je umro Karikoga Kaseke?
Karikoga Kaseke umro je u dobi od 62 godine nakon pretrpljenog moždanog udara.

4. Kako će Zimbabve odavati počast Karikogi Kasekeu?
Otunba Segun Runsewe, predsjednik Svjetskog vijeća za umjetničke zanate, preporučuje vladu i narod Zimbabvea da organiziraju herojski pogreb za Karikogu Kasekea, koji je dao veliki doprinos razvoju turizma ne samo u Zimbabveu već i u cijeloj afričkoj regiji.

Definitions:

1. Karikoga Kaseke
Karikoga Kaseke je bio najduže služeći izvršni direktor Zimbabveanske turističke agencije (ZTA) i potpredsjednik Afričke turističke inicijative.

2. Afrička turistička inicijativa
Afrička turistička inicijativa je labava federacija izvršnih direktora turizma u Africi osnovana na Svjetskom turističkom sajmu 2007. godine.

Suggested related links to main domain:

Savez za golf Nigerije
Svjetska turistička organizacija